
Helsingin Postitalolle ja Grönqvistin talolle LEED-sertifikaatti osoituksena erinomaisesta ympäristösuorituskyvystä
Postitalolle ja Grönqvistin talolle myönnetty LEED Gold -sertifikaatti on neliportaisen asteikon toiseksi korkein taso. Sen saavuttamiseksi kohennettiin muun muassa vanhojen arvokiinteistöjen vedenkäytön tehokkuutta.
– Ympäristöluokiteltu toimitila kertoo työympäristön kokonaisvaltaisesta vastuullisuudesta ja siitä, että tilojen käyttäjät ovat saaneet vaikuttaa työympäristönsä toimivuuteen ja viihtyvyyteen. Kiinteistöjen LEED-sertifiointi on osa laajempaa vastuullisuustyötä, jossa otetaan huomioon myös muita kuin pelkästään energiatehokkuuteen liittyviä asioita, kertoo Green Building Partnersin asiantuntija Katariina Aarnio.
LEED on kansainvälisesti laajimmin käytössä oleva ympäristösertifiointijärjestelmä. U.S. Green Building Council (USGB) -järjestön ylläpitämä sertifiointi kattaa suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon. Sertifikaattiin liittyviä projekteja on yli 110000 yli 160 maassa.
Sertifiointi ohjaa kohti jatkuvaa parantamista
Postitaloa ja Grönqvistin taloa arvioitiin osana Ilmarisen vuonna 2017 aloittamaa LEED Volume Programme v4 -luokitteluohjelmaa. Kolme kuukautta kestäneen käyttövaiheen sertifioinnin aikana rakennuksia kehitettiin vastaamaan tavoitellun tason vaatimuksia. LEED:n v4-version luokittelu on vaativin käytössä olevista luokittelumenetelmistä.
Kultatason saavuttaminen asettaa vaatimuksia esimerkiksi rakennuksen ylläpidolle ja energiankulutukselle. Projektin aikana esimerkiksi jätteiden kierrätysastetta ja veden käytön tehokkuutta parannettiin. Muutoksia tehtiin ylläpidon toimintamalleihin.
Arviointiin vaikutti myös rakennusten sijainti keskeisillä paikoilla hyvin julkisten liikenneyhteyksien päässä sekä käyttäjäkyselyissä saatu palaute. LEED-sertifiointi on ainoa laajasti käytössä oleva ympäristösertifikaatti, joka sitouttaa myös vuokralaisia.
– Sertifikaatti on voimassa viisi vuotta, mikä on kiinteistön elinkaaressa lyhyt aika. Määräaikaisuus tarkoittaa sitoutumista jatkuvaan kiinteistöjen kehittämiseen. Haluamme olla edelläkävijä ympäristösertifiointien käyttöönotossa, toteaa Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski.
Tällä hetkellä LEED-sertifiointiprosessit ovat käynnissä kolmessa Ilmarisen kiinteistössä Helsingin Aleksanterinkadulla ja yhdessä kiinteistössä Espoon Keilarannassa.
Lue lisää
Ajankohtaista

Vielä harva yritys tunnistaa vastuullisuuden merkityksen liiketoiminnalle
Kyselytutkimuksen mukaan Uudellamaalla toimivista yrityksistä kolmannes on määritellyt liiketoimintansa kannalta merkittävimmät teemat vastuullisuudelle. – Ensimmäinen askel on juuri tunnistaa yritykselle vastuullisuuden kannalta olennaiset asiat. Siinä pk-yrittäjä voi yllättyä myönteisesti, mitä kaikkea yrityksessä jo tehdään vastuullisesti. Rohkaisen kaikkia kartoittamaan oman yrityksensä vastuullisuuden! Ilmarisen yritysvastuupäällikkö Eveliina Leino sanoo.

Ilmarisen lapsiparkki on Vuoden vastuullisuusteko numero kaksi
Ilmarisen lapsiparkki äänestettiin toiselle sijalle Oikotien Vuoden vastuullisuusteko -kampanjassa. Kirimme mitalikärkeen kymmenen finalistin joukosta.

Ilmarisen sijoituksilla on paljon vaikutusta luonnon monimuotoisuuteen
Ilmarisen suorassa listatussa osakesalkussa yli kolmannes yhtiöistä on voimakkaasti riippuvaisia luonnon monimuotoisuudesta ja luontopääomasta. Kolmella neljänneksellä on puolestaan voimakkaat vaikutukset biodiversiteettiin.