Osa kauppakeskus Sellon rakennusta ulkoa kuvattuna.
Uutinen 9.10.2019

Sello on vuoden paras kauppakeskus 2019

Ilmarisen osittain omistama Sello on valittu Vuoden parhaaksi kauppakeskukseksi NCSC Awardseissa 8.10.2019.

Sellon kauppakeskusta pidetään suunnannäyttäjänä ja inspiraationa koko toimialalle. Sellon omistavat eläkevakuukutusyhtiöt Ilmarinen, Keva ja Elo. Kilpailussa huomioitiin useita eri osatekijöitä.

Tuomariston mukaan kyseessä on klassisen onnistunut kiinteistökehityshanke, joka on tuottanut tasaisen erinomaista tulosta kaikilla mittareilla koko olemassaolonsa ajan todistaen olevansa yksi markkinajohtajista Suomessa. Tuomaristo haluaa nostaa erityiseksi perusteluksi keskuksen aseman kiinteistöalan rohkeanakin suunnannäyttäjänä vastuullisen kehittämisen ja energiataloudellisuuden saralla. Tässä kohtaa keskus toimii edelläkävijä ja esimerkkinä jo kansainvälisellä tasolla.

Sellon katolla olevat 2 500 aurinkopaneelia ja parkkihalliin sijoitettu akusto sekä energian älykäs automaattinen ohjaus tekevät Sellosta virtuaalivoimalaitoksen. Tätä Siemensin toteuttamaa ratkaisua voi verrata pieneen varavoimalaitokseen. Virtuaalivoimalaitos on saanut paljon kansainvälistä huomiota ja ratkaisuun tullaan tutustumaan ympäri maailman.Yleistyessään tällainen ratkaisu tuo suomalaiselle yhteiskunnalle mittavat säästöt, sillä se vähentää tarvetta investoida varavoimalaitoksiin. Ratkaisulla vahvistetaan myös Suomen energiantuotannon omavaraisuutta.

Yhteiskunnallisen vaikutuksen lisäksi virtuaalivoimalaitos, älykäs automatiikka ja energiaa säästävät ratkaisut tuovat yhdessä huomattavia säästöjä kauppakeskukselle. Esimerkiksi Sellossa puhutaan vuositasolla jopa satojen tuhansien eurojen säästöistä.

Tämän voiton myötä Sello edustaa Suomea ensi keväänä Pohjoismaisella tasolla. Vuonna 1986 perustetulla NCSC:llä on noin 1 200 jäsentä Tanskasta, Suomesta, Norjasta, Ruotsista, Islannista ja muista Euroopan maista. 

Lue lisää Sellon virtuaalivoimalasta.

 

 

Ajankohtaista

Uutinen 22.3.2024

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Varaudumme hyvään huomiseen ja osallistumme jälleen Earth Hour -tapahtumaan. Sammutamme valot Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla pääkonttorilla ilmaston puolesta lauantaina 23.3. kello 20.30–21.30.

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen
Lisää uutisia ja tiedotteita