Kaksi ihmistä vierekkäin työmaavaatteet ja -kypärät päällä, kuvituskuva.
Tiedote 21.1.2019

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi 5,5 prosenttia

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kasvoivat marraskuussa 5,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kasvu on edelleen vakaata, mutta edellisvuoden huippuluvuista on jääty. Kuljetus- ja kaupan alalla kasvu oli marraskuussa koko vuoden hitainta, kun taas rakennusalalla kasvu hieman piristyi.

Ilmarisen suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta yhteensä noin 15 000 yrityksen työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

– Työntekijämäärät yrityksissä kasvoivat viime vuonna vakaasti, mutta edellisvuoden huippulukuihin ei tulla pääsemään. Kaupan alalla kasvu jäi marraskuussa ensimmäistä kertaa alle edellisvuoden tason, vajaaseen 5 prosenttiin. Kuljetusalalla kasvua oli enää 2,1 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Myös suhdanneherkällä henkilöstövuokrasalalla kasvu notkahti syksyllä selvästi ja oli marraskuussa enää 4 prosentin tasoa, kun vielä alkuvuonna kasvua oli yli 15 prosenttia, sanoo Ilmarisen yhteiskuntasuhdejohtaja Jaakko Kiander.

– Myös rakennusalalla työntekijämäärien kasvu on vuositasolla jäämässä edellisvuodesta selvästi, mutta kesän ja alkusyksyn matalamman kasvun jälkeen kasvu näyttäisi hieman piristyneen. Marraskuussa työntekijämäärät nousivat 4,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, Kiander jatkaa. 

Teollisuudessa työntekijämäärät kasvoivat sen sijaan edellisvuotta reippaammin ja marraskuussa kasvua oli 5,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Alueellisesti työntekijämäärät kasvoivat edelleen vauhdikkaimmin Pohjois-Suomessa, jossa kasvua oli marraskuussa 7,1 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Suhdanneindeksiä on julkaistu vuodesta 2013 lähtien. Suhdanneindeksin seurantaryhmä koostuu noin 15 000:sta eri toimialoilla toimivasta Ilmarisen asiakasyrityksestä, jotka ilmoittavat palkkatietonsa kuukausittain. Suhdanneindeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Indeksissä on huomioitu koko tarkastelujakson ajan asiakkaina olleet yritykset, joten tulevat tai lähtevät asiakasyritykset eivät vaikuta indeksin kehitykseen.

LUE LISÄÄ: 
LISÄTIETOJA:

Jaakko Kiander, yhteiskuntasuhdejohtaja, p. 050 583 8599, jaakko.kiander@ilmarinen.fi

Ajankohtaista

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Ihminen katsoo kädessään olevaa puhelinta, kuvituskuva.

Tiedote 15.3.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski edelleen ympäri Suomen

Työntekijämäärä laski helmikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski edelleen ympäri Suomen
Lisää uutisia ja tiedotteita