Taivas ja rakennuksen lasi-ikkunat, kuvituskuva.
Uutinen 18.9.2019

Laaja tutkimus suomalaisesta hallitustyöstä on julkaistu

Hallitustyötutkimus 2019 on ensimmäinen riippumaton ja vastaavassa laajuudessa toteutettu tutkimus suomalaisten suuryritysten hallitusten ajankäytöstä ja osallistumisesta strategiseen päätöksentekoon.

Directors’ Institute Finlandin (DIF) sekä eri instituutiosijoittajien, mukaan lukien Ilmarisen, tukema Hallitustyötutkimus 2019 on julkaistu. Tutkimusta varten haastateltiin yhteensä 18 suomalaisten suuryritysten hallitusammattilaista ja toimitusjohtajaa. Lisäksi kerättiin laaja kyselyaineisto. Tutkimuksen on toteuttanut Nordic Institute of Business & Society.

– Ilmarinen on Suomen suurin yksityinen sijoittaja. Sijoitamme tulevia eläkkeitä varten rahastoituja varoja tuottavasti, turvaavasi ja vastuullisesti. Lähes 30 prosenttia sijoitusvarallisuudestamme on sijoitettu Suomeen. Olemme merkittävä omistaja kotimaisissa pörssiyhtiöissä, joten meille on olennaisen tärkeää, miten sijoituksiemme kohteina olevia yhtiöitä hoidetaan yritysten toimivan johdon ja hallituksen yhteistyönä, sanoo Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula.

Hallituksella on Mikko Mursulan mukaan tärkeä rooli yrityksen toiminnassa.

– Hallitus valvoo yrityksen toimintaa ja vastaa yrityksen strategisista linjauksista. Pidämmekin tärkeänä hallitusten jäsenten valinnassa ammattitaitoa, kokemusta, monimuotoisuutta ja jäsenten toisiaan täydentävää osaamista.

– Olemme olleet mukana mahdollistamassa tätä uraauurtavaa tarkastelua suomalaisesta hallitustyöskentelystä, koska uskomme sen tuloksien herättävän kiinnostusta hallitusten työhön ja vahvistavan hallitustyöskentelyn laadullista kehittymistä Suomessa, Mursula sanoo.

Tutustu Hallitustyötutkimus 2019 -raporttiin 

Ajankohtaista

Uutinen 25.2.2021

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Olympiakomitea on myöntänyt Ilmariselle Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin. Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään henkilöstön liikkumisen ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Lue uutinen

Uutinen 16.2.2021

Ilmarinen kannattaa hinnoittelumekanismeja hiilidioksidipäästöille – Olemme mukana Call on Carbon -vetoomuksessa

Ilmarinen on mukana uudessa Call on Carbon -vetoomuksessa, jonka tarkoituksena on nopeuttaa ilmastoinvestointeja ja hiilidioksidipäästöjen tehokkaan hinnoittelun käyttöönottoa. Vetoomuksen takana ovat Climate Leadership Coalition, Haga Initiativet ja Skift Business Climate Leaders. Lisäksi mukana tukemassa ovat Corporate Leaders Group, BCSD Portugal ja CER – Sustainable Business Network Slovenia.

Lue uutinen

Tiedote 11.2.2021

Ilmarisen tilinpäätös 2020: Vakavaraisuus vahvistui entisestään koronakriisistä huolimatta, tehokkuus parani merkittävästi

Ilmarisen sijoitukset tuottivat 7,1 prosenttia koronakriisin heiluttaessa markkinoita. Sijoitusvarallisuuden arvo nousi ennätystasolle yli 53 miljardiin euroon ja vakavaraisuus vahvistui. Hoitokulut laskivat 9 prosenttia.

Lue uutinen
Lisää uutisia ja tiedotteita