Taivas ja rakennuksen lasi-ikkunat, kuvituskuva.
Uutinen 18.9.2019

Laaja tutkimus suomalaisesta hallitustyöstä on julkaistu

Hallitustyötutkimus 2019 on ensimmäinen riippumaton ja vastaavassa laajuudessa toteutettu tutkimus suomalaisten suuryritysten hallitusten ajankäytöstä ja osallistumisesta strategiseen päätöksentekoon.

Directors’ Institute Finlandin (DIF) sekä eri instituutiosijoittajien, mukaan lukien Ilmarisen, tukema Hallitustyötutkimus 2019 on julkaistu. Tutkimusta varten haastateltiin yhteensä 18 suomalaisten suuryritysten hallitusammattilaista ja toimitusjohtajaa. Lisäksi kerättiin laaja kyselyaineisto. Tutkimuksen on toteuttanut Nordic Institute of Business & Society.

– Ilmarinen on Suomen suurin yksityinen sijoittaja. Sijoitamme tulevia eläkkeitä varten rahastoituja varoja tuottavasti, turvaavasi ja vastuullisesti. Lähes 30 prosenttia sijoitusvarallisuudestamme on sijoitettu Suomeen. Olemme merkittävä omistaja kotimaisissa pörssiyhtiöissä, joten meille on olennaisen tärkeää, miten sijoituksiemme kohteina olevia yhtiöitä hoidetaan yritysten toimivan johdon ja hallituksen yhteistyönä, sanoo Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula.

Hallituksella on Mikko Mursulan mukaan tärkeä rooli yrityksen toiminnassa.

– Hallitus valvoo yrityksen toimintaa ja vastaa yrityksen strategisista linjauksista. Pidämmekin tärkeänä hallitusten jäsenten valinnassa ammattitaitoa, kokemusta, monimuotoisuutta ja jäsenten toisiaan täydentävää osaamista.

– Olemme olleet mukana mahdollistamassa tätä uraauurtavaa tarkastelua suomalaisesta hallitustyöskentelystä, koska uskomme sen tuloksien herättävän kiinnostusta hallitusten työhön ja vahvistavan hallitustyöskentelyn laadullista kehittymistä Suomessa, Mursula sanoo.

Tutustu Hallitustyötutkimus 2019 -raporttiin 

Ajankohtaista

Ilmarisen toimitalo ulkoa, kuvituskuva.

Uutinen 4.12.2020

Verkkopalvelussamme on käyttökatko 4.–5.12.

Viikonloppuna verkkopalvelumme ovat ylläpitotöistä johtuen tilapäisesti pois käytöstä.

Lue artikkeli

Tiedote 16.11.2020

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski viisi prosenttia – toimialoissa isoja alueellisia eroja

Työntekijämäärät laskivat Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä lokakuussa noin viisi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suurin lasku oli majoitus- ja ravitsemusalalla, missä pudotusta tuli noin 18 prosenttia. Toimialojen tilanne vaihtelee eri puolilla Suomea. Pohjois-Suomessa tilanne ja näkymä on haastava matkailun vähenemisen vuoksi. Ikäryhmittäin tarkasteltuna korona on kurittanut eniten alle kolmekymppisiä työntekijöitä.

Lue artikkeli

Tiedote 16.11.2020

Ilmarinen laajentaa pilviteknologian käyttöä TietoEVRYn ja Google Cloudin kanssa

Ilmarinen laajentaa pilvipohjaisten infrapalveluiden käyttöä yhteistyössä TietoEVRYn ja Google Cloudin kanssa. Modernien pilviteknologioiden hyödyntäminen on keskeinen osa Ilmarisen strategiaa ja sen myötä tavoitellaan liiketoiminnan kehittämisen joustavuutta ja tehokkuutta.

Lue artikkeli
Lisää uutisia ja tiedotteita