Uutinen 15.1.2019

Turvaa työntekijäsi eläkekertymä – varmista, että ilmoitat tiedot tulorekisteriin oikein

Vuodenvaihteessa käyttöön tullut tulorekisteri vaatii palkkatietojen ilmoittajilta uusia toimintatapoja ja käytäntöjä. Ilmarinen keräsi ohjeet, joiden avulla vältät yleisimmät kompastuskivet työntekijän palkkailmoitusten tekemisessä.

Verohallinnon käyttöönottaman tulorekisterin ansiosta vuonna 2019 ja sen jälkeen maksetut palkat tarvitsee ilmoittaa vain yhteen paikkaan. Uusi järjestelmä kuitenkin vaatii totuttelua ja uusien toimintatapojen opettelua.

Jos ilmoitat palkkatietoja, uusien tapojen opetteluun kannattaa panostaan. Se säästää aikaa ja vaivaa heti alussa: vain tiedon ilmoittaja voi korjata väärin ilmoitettuja tietoja mitätöimällä vanhan ilmoituksen ja tekemällä kokonaan uuden.

Kokosimme tärkeimmät vinkit, joilla vältät kompastumisen.

  1. Oikean mittainen TyEL-vakuutusnumero eli eläkejärjestelynumero: tulorekisteriin syötetään aina 11 merkkinen eläkejärjestelynumero. Jos vakuutusnumerosi on lyhyempi, täydennä se oikean mittaiseksi lisäämällä nollia heti etuviivan jälkeen. Esim. 46-002….
  2. Eterasta Ilmariseen siirtyneen asiakkaan vakuutusnumero: 90-alkavalla vakuutusnumerolla ei voi tehdä tulorekisteriin ilmoituksia. Oikea vakuutusnumero alkaa numeroilla 46-1. Löydät numeron saamastasi kirjeestä tai soittamalla asiakaspalveluun.
  3. Ilmoita aina vakuutusnumeron kanssa: Jos sinulla on voimassaoleva vakuutus, et voi ilmoittaa Tilapäisenä työnantajan. Jos valitset tulorekisteristä Tilapäinen työnantaja, et voi syöttää vakuutusnumeroasi. Virheellinen ilmoitus teettää tuplatyön.

Katso myös muut yleisimmät ohjeet palkkatietojen ilmoittamiseen

Lisäohjeita palkkatietojen ilmoittamiseen

Pääsääntöisesti tulorekisterin asiakaspalvelu vastaa tulorekisterin käyttöä ja ilmoitusten tekemistä koskeviin kysymyksiin. Tulorekisterin asiakaspalvelun tavoitat täältä.

Tulorekisteriviranomainen neuvoo

  • tietojen ylläpitämisestä tulorekisterissä.
  • tulorekisterin käyttöä edellyttävissä sopimusasioissa
  • tulorekisterin teknisissä asioissa, jotka liittyvät tulorekisteriin ilmoittamiseen, tietojen jakeluun ja järjestelmän käyttöön, kuten rajapinnat palkkahallinto-ohjelmistojen välillä.
  • tietojen ilmoittamisesta ja virheellisten tietojen korjaamisesta
  • tietojen jakamisesta sekä lain tulotietojärjestelmästä soveltamisessa.

Ilmarisen asiakaspalvelu vastaa eläkevakuutuksia koskeviin kysymyksiin. Meiltä saat myös neuvoja tulorekisteriin tekemissäsi ilmoituksissa, jotka liittyvät työeläkevakuuttamiseen. Neuvomme

  • yleisesti tulorekisterin käytöstä.
  • miten ja mitkä ansiotiedot ilmoitetaan tulorekisteriin.
  • tietojen korjaamisesta tulorekisteriin.

Ilmarisen asiakaspalvelu arkisin klo 8-17 puh. 010 195 000. Voit myös kysyä lisää Ilmari-chatbotiltamme mihin tahansa aikaan vuorokaudesta.

Lue lisää tulorekisteristä ja chattaa Ilmari-botin kanssa

Katso lisää ohjeita palkkatietoilmoitusten tekemisestä

Näin ilmoitat vuonna 2018 maksetut palkat

Ajankohtaista

Tiedote 15.4.2024

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Työntekijämäärä laski maaliskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea. Uudistettuun suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat kattavat nyt valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita