Taivas ja rakennuksen lasi-ikkunat, kuvituskuva.
Tiedote 10.5.2019

Uusi ESG-rahasto listautui New Yorkissa – Ilmarinen mukana kehittämässä

Ilmarinen on ollut mukana kehittämässä uutta vastuulliseen vertailuindeksiin sijoittavaa ETF-rahastoa.

Rahastoyhtiö Blackrockin ESG-rahasto listautui Nasdaq-pörssiin New Yorkissa torstaina 9.5.2019. Ilmarinen sijoitti rahastoon 750 miljoonaa euroa. Listautuminen oli yksi USA:n suurimmista osake-ETF-listautumisista.

Kyseessä on jo kolmas tänä keväänä perustettu ESG-indeksiin sijoittava pörssilistattu rahasto, jota Ilmarinen on ollut mukana kehittämässä. Maaliskuussa New Yorkin pörssiin (NYSE) listautui rahastoyhtiö DWS:n samaan indeksiin sijoittava rahasto, jossa Ilmarinen oli mukana. Lisäksi Ilmarinen on ollut kehittämässä eurooppalaiseen ESG-indeksiin sijoittavaa rahastoa.

– Olemme tyytyväisiä siitä, että myös passiivisijoittamisen puolella uusia ESG-vaihtoehtoja tulee markkinoille ja olemme mielellämme mukana eri toimijoiden kanssa näitä kehittämässä. Sijoittaminen kustannustehokkaisiin ESG-indeksirahastoihin on Ilmarisen kaltaiselle institutionaaliselle sijoittajalle tärkeä osa sijoitusten hajauttamista, Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö Anna Hyrske sanoo.

iShares ESG MSCI USA Leaders ETF -rahasto seuraa MSCI-luokitusyhtiön ylläpitämää ESG-indeksiä, jossa on mukana eri toimialoilta parhaan vastuullisuusluokituksen saaneet yritykset. Vastuullisuusluokituksissa arvioidaan yritysten suoriutumista ympäristö-, sosiaalisissa ja hyvää hallintoa koskevissa kysymyksissä (environment, social & governance, ESG). Indeksistä kokonaan poissuljettuja toimialoja ovat mm. tupakka-, alkoholi-, uhkapeli- ja aseteollisuus.

–Vastuullisuus on ollut jo pitkään olennainen osa Ilmarisen sijoitustoimintaa ja se on integroitu osaksi sijoituspäätöksiä. Uskomme, että vastuullisesti toimiva yritys on pitkällä tähtäimellä myös taloudellisesti parempi sijoitus, ja sijoittamalla vastuullisesti turvaamme parhaan mahdollisen tuoton suomalaisille eläkkeensaajille, Hyrske sanoo.

LISÄTIETOJA:

Anna Hyrske, vastuullisen sijoittamisen päällikkö, p. 0400 271 371, anna.hyrske@ilmarinen.fi

Lue lisää:

Ajankohtaista

Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät
Lisää uutisia ja tiedotteita