Uutinen 3.5.2019

Investoiminen ilmastonmuutosta hillitseviin teknologioihin tarvitsee poliittista vakautta – Ilmarinen mukana vetoamassa EU-päättäjiin

Ilmastonmuutoksen asettaminen EU:n asialistan kärkeen antaisi yrityksille ja sijoittajille luottamusta investoida kestäviin teknologioihin. Uusien teknologioiden kehittäminen on välttämätöntä, jotta EU voi saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2050 mennessä, todetaan EU:n johtajille osoitetussa vetoomuksessa.

Kymmenet kansainväliset johtajat ja yritykset vetosivat alkuviikosta EU:n päättäjiin Pariisin ilmastosopimuksen ja hiilineutraaliuteen pyrkivien tavoitteiden puolesta.

Vetoomuksessa toivotaan päättäjien nostavan ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun EU:n asialistan kärkeen.

– Ilmastonmuutos on globaalisti myös ihmisoikeuskysymys. Euroopassakin se vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen ja siten myös työkykyyn. Sijoitustoiminnassa ilmastonmuutoksen luomat riskit voivat realisoitua, kun yritysten toimintaympäristö vaikeutuu ilmaston lämpenemisen vuoksi, sanoo Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

– Olemme pyrkineet kasvattamaan sijoituksiamme yrityksiin, jotka tuottavat ja kehittävät kestävän kehityksen ratkaisuja. Ilmastonmuutoksen nostaminen asialistan kärkeen olisi EU:n tasolla vahva viesti kaikille toimijoille. Yritykset ja sijoittajat, jotka kehittävät hiilineutraaleja ratkaisuja, tarvitsevat selkeää ja vakaata poliittista ympäristöä.

Pölönen on yksi yhdestätoista vetoomuksen allekirjoittaneesta suomalaisjohtajasta. Ilmarinen on mukana myös vetoomuksen allekirjoittaneen Climate Leadership Coalition -järjestön (CLC) toiminnassa.

Vetoomus on osoitettu EU:n korkeimmille johtajille, jotka kokoontuvat epäviralliseen Eurooppa-neuvoston kokoukseen Romanian Sibiussa 30.4-9.5.2019. Vetoomuksen on allekirjoittanut noin 50 yritys- ja järjestöjohtajaa.

Lue kirje EU:n päättäjille (englanniksi)

Lue lisää

Ajankohtaista

Uutinen 3.3.2021

Varsinainen yhtiökokous 2021

Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiön Ilmarisen varsinainen yhtiökokous pidetään torstaina 25.3.2021 klo 9.00 alkaen osoitteessa Porkkalankatu 1, Helsinki.

Varsinainen yhtiökokous 2021

Tiedote 2.3.2021

Ilmarisen hallitukseen uusia jäseniä, hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Ilkka Hämälä

Ilmarisen hallituksen uusiksi jäseniksi on valittu STTK:n viestinnästä ja HR:sta vastaava johtaja Marja-Liisa Rajakangas, Kesko Oyj:n talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund sekä Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi. Ilmarisen hallintoneuvosto päätti nimityksistä kokouksessaan 2.3.2021.

Ilmarisen hallitukseen uusia jäseniä, hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Ilkka Hämälä

Uutinen 25.2.2021

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Olympiakomitea on myöntänyt Ilmariselle Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin. Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään henkilöstön liikkumisen ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle
Lisää uutisia ja tiedotteita