Uutinen 3.5.2019

Investoiminen ilmastonmuutosta hillitseviin teknologioihin tarvitsee poliittista vakautta – Ilmarinen mukana vetoamassa EU-päättäjiin

Ilmastonmuutoksen asettaminen EU:n asialistan kärkeen antaisi yrityksille ja sijoittajille luottamusta investoida kestäviin teknologioihin. Uusien teknologioiden kehittäminen on välttämätöntä, jotta EU voi saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2050 mennessä, todetaan EU:n johtajille osoitetussa vetoomuksessa.

Kymmenet kansainväliset johtajat ja yritykset vetosivat alkuviikosta EU:n päättäjiin Pariisin ilmastosopimuksen ja hiilineutraaliuteen pyrkivien tavoitteiden puolesta.

Vetoomuksessa toivotaan päättäjien nostavan ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun EU:n asialistan kärkeen.

– Ilmastonmuutos on globaalisti myös ihmisoikeuskysymys. Euroopassakin se vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen ja siten myös työkykyyn. Sijoitustoiminnassa ilmastonmuutoksen luomat riskit voivat realisoitua, kun yritysten toimintaympäristö vaikeutuu ilmaston lämpenemisen vuoksi, sanoo Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

– Olemme pyrkineet kasvattamaan sijoituksiamme yrityksiin, jotka tuottavat ja kehittävät kestävän kehityksen ratkaisuja. Ilmastonmuutoksen nostaminen asialistan kärkeen olisi EU:n tasolla vahva viesti kaikille toimijoille. Yritykset ja sijoittajat, jotka kehittävät hiilineutraaleja ratkaisuja, tarvitsevat selkeää ja vakaata poliittista ympäristöä.

Pölönen on yksi yhdestätoista vetoomuksen allekirjoittaneesta suomalaisjohtajasta. Ilmarinen on mukana myös vetoomuksen allekirjoittaneen Climate Leadership Coalition -järjestön (CLC) toiminnassa.

Vetoomus on osoitettu EU:n korkeimmille johtajille, jotka kokoontuvat epäviralliseen Eurooppa-neuvoston kokoukseen Romanian Sibiussa 30.4-9.5.2019. Vetoomuksen on allekirjoittanut noin 50 yritys- ja järjestöjohtajaa.

Lue kirje EU:n päättäjille (englanniksi)

Lue lisää

Ajankohtaista

Tiedote 16.8.2022

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–30.6.2022: Vakuutusmaksutulo vahvassa kasvussa, sijoitustuotto jäi negatiiviseksi, vakavaraisuus edelleen hyvällä tasolla

Ilmarisen sijoitussalkun tuotto oli -6,2 (8,9) prosenttia eli 3,8 mrd. euroa negatiivinen osakekurssien laskun ja korkojen nousun seurauksena. Sijoitusten markkina-arvo laski 56,7 (60,8) miljardiin euroon. Sijoitusten pitkän aikavälin keskituotto oli 5,9 prosenttia. Tämä vastaa 4,1 prosentin reaalituottoa.

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–30.6.2022: Vakuutusmaksutulo vahvassa kasvussa, sijoitustuotto jäi negatiiviseksi, vakavaraisuus edelleen hyvällä tasolla
Lisää uutisia ja tiedotteita