Uutinen 7.10.2020

Energiasyöppöjen nappaaminen säästää myös eläkevaroja – Ilmarinen jälleen mukana energiansäästöviikossa

Energiansäästöviikko muistuttaa, että jokainen voi metsästää energiasyöppöjä ja siten vähentää energiantuotannon aiheuttamaa ympäristökuormaa. Ilmarinen etsii keinoja pienentää energiankulutusta esimerkiksi omissa kiinteistöissään ja siten parantaa eläkevarojen tuottoa.

Kestävän kehityksen yhtiö Motivan järjestämässä kampanjassa kannustetaan sekä yksittäisiä ihmisiä että yrityksiä etsimään keinoja energian säästämiseksi.  

 – Energiankulutus ei ole kiinni pelkästään siitä, kuinka energiatehokasta teknologiaa käytämme. Kyse on paljon myös käyttäytymisestä. Esimerkiksi vaihtamalla valaistus led-lamppuihin voidaan tehdä merkittäviä säästöjä. Led-lamppujakaan ei kannata polttaa yötä päivää riippumatta siitä, onko valolle mitään tarvetta, sanoo Ilmarisen yritysvastuupäällikkö Joona Raudaskoski. 

  Turha energiankulutus rasittaa ympäristöä, on rajallisten resurssien haaskaamista ja on mitattavissa rahassa. Me esimerkiksi sijoitamme eläkkeiden rahoitusta turvaavia eläkevaroja kiinteistöihin. Kaikki kiinteistöjen lämmittämisessä ja valaisemisessa hukkaan menevä energia on hukkaan meneviä euroja. Investoinnit energiaa säästäviin ratkaisuihin ovat kertaluonteisia ja niistä saadut hyödyt jatkuvia 

Ilmarinen on mukana Työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämien energiatehokkuussopimusten sopimuskaudella 2017–2025 asuinkiinteistöjen sopimuksessa (VAETS) ja toimitilakiinteistöjen sopimuksessa (TETS).  

Vuonna 2019 Ilmarinen onnistui kaksinkertaistamaan energiansäästötoimenpiteidensä vaikutuksen kiinteistöissään. Suurin yksittäinen tekijä oli Leanheatin ottaminen käyttöön energiankulutuksen hallinnan menetelmänä isossa osassa kohteita. Lisäksi kiinteistöissä tehtiin paljon pieniä energiatehokkuutta lisääviä toimenpiteitä, kuten energiansäästöhanojen asennuksia. Energiatehokkuutta parannetaan myös Ilmarisen käyttämien kaupallisten rakennusten LEED-sertifiointien yhteydessä.  

 Moni energiansäästötoimenpide ja ympäristösertifiointi laajemmin liittyy siihen, miten toimivia ratkaisuja kiinteistöissä tehdään. Energiatehokkaat ratkaisut siis palvelevat suoraan käyttäjiä, kasvattavat kiinteistöjen arvoa ja sitä kautta tuottavat paremmin osana eläkkeiden maksua turvaavia yhteisiä eläkevaroja, Raudaskoski sanoo. 

Ajankohtaista

Uutinen 25.2.2021

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Olympiakomitea on myöntänyt Ilmariselle Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin. Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään henkilöstön liikkumisen ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Lue uutinen

Uutinen 16.2.2021

Ilmarinen kannattaa hinnoittelumekanismeja hiilidioksidipäästöille – Olemme mukana Call on Carbon -vetoomuksessa

Ilmarinen on mukana uudessa Call on Carbon -vetoomuksessa, jonka tarkoituksena on nopeuttaa ilmastoinvestointeja ja hiilidioksidipäästöjen tehokkaan hinnoittelun käyttöönottoa. Vetoomuksen takana ovat Climate Leadership Coalition, Haga Initiativet ja Skift Business Climate Leaders. Lisäksi mukana tukemassa ovat Corporate Leaders Group, BCSD Portugal ja CER – Sustainable Business Network Slovenia.

Lue uutinen

Tiedote 11.2.2021

Ilmarisen tilinpäätös 2020: Vakavaraisuus vahvistui entisestään koronakriisistä huolimatta, tehokkuus parani merkittävästi

Ilmarisen sijoitukset tuottivat 7,1 prosenttia koronakriisin heiluttaessa markkinoita. Sijoitusvarallisuuden arvo nousi ennätystasolle yli 53 miljardiin euroon ja vakavaraisuus vahvistui. Hoitokulut laskivat 9 prosenttia.

Lue uutinen
Lisää uutisia ja tiedotteita