Uutinen 30.11.2020

Ilmarinen haluaa tukea asiakkaitaan maksuvaikeuksissa

Maksuvaikeustilanteissa kehotamme sinua olemaan yhteydessä meihin hyvissä ajoin, jotta voimme keskustella yhdessä vaihtoehdoistasi. Maksujen suorittamista ei voi keskeyttää kokonaan, mutta pyrimme aina järjestämään asiat kannaltasi joustavasti mahdollisuuksien rajoissa ja arvioimme tilanteesi tapauskohtaisesti. Olemme täällä sinua varten.

Yrittäjä

Näet tämänhetkisen maksujesi tilanteen kirjautumalla yrittäjän verkkopalveluumme henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi. Palvelusta voit tarkistaa maksamiesi ja avoinna olevien YEL-maksujen tilanteen. Voit myös hakea maksuaikaa erääntymättömille maksuillesi. Myös asiakaspalvelumme on tukenasi, jos tarvitset apua maksuvaikeuksien ratkaisemiseen.

Onko YEL-työtulosi ajan tasalla?

Muistathan tarkistaa YEL-työtulosi, jos työmäärässäsi on tapahtunut muutoksia. Jos esimerkiksi sivutoiminen yrittäjyytesi muuttuu kokopäiväiseksi tai laajennat yrittäjätoimintaasi, suurenna työtuloasi. Jos taas työskentelet yrityksessäsi aiempaa vähemmän, pienennä työtuloasi. Aina kun teet muutoksen YEL-työtuloosi, muutat samalla eläke- ja sosiaaliturvaasi ja YEL-vakuutusmaksuasi. Tarkista YEL-laskurilla mitä työtulon muutos vaikuttaa sosiaaliturvaasi. YEL-laskurin löydät kirjautumalla verkkopalveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi.

Voit muuttaa työtuloasi vain ilmoitushetkestä eteenpäin, joten yrittäjätoiminnan muutoksiin on hyvä reagoida heti. Työtulon tulee aina vastata työpanostasi, myös poikkeusaikoina.

Työnantaja

Tarkastathan TyEL-laskujesi eräpäivät verkkopalvelussamme.
Verkkopalvelussa voit pyytää maksuaikaa erääntymässä oleville TyEL-laskuillesi. Pidennetyltä maksuajalta veloitamme lain mukaisen viivästyskoron (8%). Viivästyskorko laskutetaan sen määrästä riippuen joko seuraavalla laskulla tai erikseen lähetettävällä korkolaskulla.

Muuta tulevien TyEL-laskujen eräpäivää

Verkossa voit lisäksi muuttaa tulevien TyEL-laskujen eräpäivää myöhemmäksi. Pääsääntöisesti TyEL-maksu erääntyy palkanmaksua seuraavan kuukauden viimeinen päivä. Kirjautumalla verkkopalveluun voit muuttaa TyEL-maksun erääntymään palkanmaksua seuraavan toisen kuukauden aikana. Tällöin vakuutusmaksuun lisätään vakuutusmaksukorko (2 %) toisen kuukauden osalta.

Jos haluat neuvotella pidemmästä maksuajasta, ota yhteyttä TyEL-laskutusasioissa asiakaspalveluumme. Arvioimme tilanteesi aina tapauskohtaisesti ja pyrimme löytämään ratkaisun, jolla selviät maksuistasi. Pyydämme sinua olemaan meihin yhteydessä mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta voimme keskustella tilanteestasi.

Ota käyttöön verkkopalvelu

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia verkkopalveluun täytä käyttösopimus ja lähetä se suojatulla sähköpostilla.

Verkkopalvelun käyttösopimus työnantajalle ja tilitoimistolle (pdf)

Miksi eläkemaksuja kerätään ja maksetaan?

Ilmarisen ensisijainen tehtävä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Tällä hetkellä kerättävät eläkemaksut käytetään pitkälti nykyisten eläkeläisten eläkkeiden maksuun. Eläkemaksut kerätään työnantajilta, palkansaajilta ja yrittäjiltä. Pieni osa eläkkeistä rahoitetaan eläkevarojen sijoittamisesta saavutetuilla tuotoilla.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelumme tavoitat puhelimitse arkisin numerossa 010 195 000.

Lue myös

Joulukuun 10. järjestämme yrittäjille suunnatun ajankohtaiswebinaarin, jossa käsitellään YEL-vakuuttamista nyt ja tulevaisuudessa. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

 

Ajankohtaista

Uutinen 20.10.2021

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Työeläkemaksujen keskimääräinen taso nousee 0,45 prosenttiyksikköä vuonna 2022. Korotuksen tarpeesta sovittiin jo aiemmin, kun TyEL-maksuihin annettiin koronahelpotuksia. Asiakashyvitysten taso puolestaan palautuu entiselleen. Työeläkevakuutusyhtiöiden laskuperustehakemus on lähtenyt Sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi, ja ministeriö vahvistaa maksuprosentit marraskuussa.

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Uutinen 6.10.2021

Työeläkemaksut vuonna 2022

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat sopineet ehdotuksesta vuoden 2022 yksityisalojen työeläkevakuutusmaksuksi. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa myöhemmin työeläkevakuutusmaksun perusteet työeläkevakuutusyhtiöiden hakemuksesta.

Työeläkemaksut vuonna 2022
Lisää uutisia ja tiedotteita