Tiedote 16.11.2020

Ilmarinen laajentaa pilviteknologian käyttöä TietoEVRYn ja Google Cloudin kanssa

Ilmarinen laajentaa pilvipohjaisten infrapalveluiden käyttöä yhteistyössä TietoEVRYn ja Google Cloudin kanssa. Modernien pilviteknologioiden hyödyntäminen on keskeinen osa Ilmarisen strategiaa ja sen myötä tavoitellaan liiketoiminnan kehittämisen joustavuutta ja tehokkuutta.

– Vastuullisena toimijana etsimme jatkuvasti keinoja parantaa toimintaamme, mahdollistaa sujuva asiakaskokemus ja hoitaa asiakkaidemme eläketurvaa kustannustehokkaasti ja tietoturvallisesti. Laajentamalla pilvipalveluita saavutamme kustannussäästöjä ja vahvistamme asiakasprosessien digitalisoinnin sekä palvelukehityksen joustavuutta, sanoo Ilmarisen teknologia- ja kehitysjohtaja Mikko Lantto.

TietoEVRY jatkaa Ilmarisen kokonaisvaltaisena pilvi- ja infrapalvelutoimittajana sekä hallinnoi ja kehittää yhtiön monipilviympäristöä. TietoEVRYllä on laaja ymmärrys työeläkealasta sekä vahva transformaatio- ja teknologiaosaaminen modernien pilvipalveluiden kehittämisessä.

– On hienoa olla mukana vauhdittamassa Ilmarisen strategian toteuttamista ja kilpailukyvyn vahvistamista sekä tukemassa yhtiön digitaalista muutosmatkaa vahvan modernisointi- ja pilvipalveluosaamisemme myötä. Olemme tyytyväisiä päästessämme syventämään pitkäaikaista yhteistyötämme entisestään, TietoEVRYn Suomen maajohtaja Satu Kiiskinen sanoo.

Google Cloud on tehnyt mittavia investointeja Suomeen Haminan konesaliinsa ja datakeskuksen työllistämisvaikutus on paikallisesti suuri. Entistä paperitehdasta on muokattu vahvasti myös kestävän kehityksen ja energiatehokkuuden vaatimusten mukaisesti.

– Teimme laajan vertailun erilaisten pilvipalveluympäristöjen välillä ja joukosta valikoitui Google Cloud. Kustannustehokkuuden ja joustavuuden lisäksi tärkeitä kriteereitä olivat datan sijainti Suomessa, korkea tietoturvan ja -suojan taso sekä paikallinen osaaminen. Myös palvelutuotannon jatkuvuuden varmistaminen ja tasalaatuisuus olivat valintakriteeristön keskiössä, Mikko Lantto toteaa.

– Valitsemalla TietoEVRYn ja Google Cloudin kumppanikseen Ilmarinen pystyy hyödyntämään pilvipalveluja noudattaen vakuutusalan säännöksiä ja määräyksiä, kuten tietojen lokalisointia Suomeen. Google Cloudin avoin ekosysteemi tukee Ilmarisen ketterää digitaalisten palveluiden kehittämistä hyödyntäen aiempia teknologiainvestointeja. Haminassa sijaitseva datakeskuksemme tarjoaa alhaisen latenssin datayhteydet, mikä on kriittistä Ilmarisen IT-palveluiden suorituskyvyn kannalta, sanoo Suomen Google Cloudin maajohtaja Markus Hongisto.

Pilvialustalle siirtyminen tehdään vaiheittain ja ensimmäiset siirtymät on jo toteutettu. Rinnalla tullaan hyödyntämään muitakin infrastruktuuriratkaisuja valikoiden jokaiselle palvelulle kokonaisuuden kannalta sopivin käyttöympäristö.   

Lisätietoja:

  • Mikko Lantto, Executive Vice President, Technology and Development, Ilmarinen, mikko.lantto@ilmarinen.fi, 040 719 5997
  • TietoEVRYn viestintä, news@tietoevry.com, 040 570 4072 
  • Carita Mäkinen, Enterprise Sales, Banking and Financial Services at Google Cloud, caritamakinen@google.com, 040 524 4578. 

Ajankohtaista

Uutinen 25.2.2021

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Olympiakomitea on myöntänyt Ilmariselle Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin. Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään henkilöstön liikkumisen ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Lue uutinen

Tiedote 11.2.2021

Ilmarisen tilinpäätös 2020: Vakavaraisuus vahvistui entisestään koronakriisistä huolimatta, tehokkuus parani merkittävästi

Ilmarisen sijoitukset tuottivat 7,1 prosenttia koronakriisin heiluttaessa markkinoita. Sijoitusvarallisuuden arvo nousi ennätystasolle yli 53 miljardiin euroon ja vakavaraisuus vahvistui. Hoitokulut laskivat 9 prosenttia.

Lue uutinen

Tiedote 11.2.2021

Ilmarinens bokslut 2020: Solvensen stärktes ytterligare trots coronakrisen, effektiviteten förbättrades avsevärt

Ilmarinens placeringar avkastade 7,1 procent då coronakrisen orsakade fluktuationer på marknaden. Placeringstillgångarnas värde steg till rekordhög nivå över 53 miljarder euro och solvensen stärktes. Omkostnaderna sjönk med 9 procent.

Lue uutinen
Lisää uutisia ja tiedotteita