Tiedote 5.10.2020

Ilmarinen sijoittajien kansainväliseen kärkeen ilmastoraportoinnissa

PRI Leaders Group on PRI:n vuosittainen kunnianosoitus vastuullisen sijoittamisen käytäntöjä edistäneille jäsenilleen esimerkillisestä ilmastotoimiin liittyvästä raportoinnista.

PRI:n Leaders’ Groupiin nimeäminen on hieno kunnianosoitus. Olemme työskennelleet pitkäjänteisesti vastuullisen sijoittamisen edistämiseksi ja kehittäneet alan käytäntöjä yhdessä monien muiden toimijoiden kanssa, sanoo Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula. 

PRI eli Principles for Responsible Investment on vuonna 2006 YK:n aloitteesta syntynyt vastuullisen sijoittamisen yhteistyöorganisaatio, jonka periaatteet Ilmarinen allekirjoitti samana vuonna.  

Vuonna 2020 PRI teemana oli ilmastoraportointi ja kansainvälisten Financial Stability Boardin TCFD-raportointisuositusten huomioimiseen toiminnassa. Ilmastonmuutos nousi tänä vuonna teemaksi, koska PRI-aloitteen allekirjoittaneet sijoittajat ovat arvioineet sen tärkeimmäksi vastuullisen sijoittamisen teemaksi ja olennaiseksi riskiksi sijoitustoiminnassa. 

Jäsenet PRI:n Leaders’ Group -listalle valitaan niiden tietojen perusteella, joita jäsenet raportoivat yhteistyön PRI-raporteissaan. Tänä vuonna arvioitiin muun muassa jäsenten asettamia ilmastotavoitteita, ylimmän johdon tukea ilmastotoimille ja ilmastoriskien huomioimista sijoitustoiminnassa. 

– Parhaiden käytäntöjen jakaminen ja soveltaminen omaan toimintaan on alalla tärkeää. Mitä useampi sijoittaja esimerkiksi edellyttää meidän tapaamme päästövähennystavoitteita ja -toimia sijoituskohteiltaan, sitä suuremman painoarvon vaatimukset saavat. Samalla pääsemme lähemmäs tavoitettamme sijoittaa hoitamamme eläkevarat hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä, Mursula sanoo. 

Vastuullinen sijoittaminen on Ilmariselle keskeinen osa sijoitustoiminnan riskienhallintaa. Ympäristöön, ihmisoikeuksiin ja hyvään hallintoon liittyvien riskien huomioiminen kaikissa sijoituspäätöksissä on keskeinen osa eläkevarojen turvaavaa ja tuottavaa sijoittamista. 

Toimintamme ja käytäntöjemme avoimuus on meille tärkeää. Siksi olemme julkaisseet PRI-raporttimme ja raportteihin liittyvät PRI:n tekemät arvioinnit verkkosivuillamme. Myös kaikkea sijoitustoimintaamme koskevat vastuullisen sijoittamisen periaatteet ja niihin liittyvät käytännön ohjeet ovat julkisia ja löytyvät verkkosivuiltamme, kertoo Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö Karoliina Lindroos. 

Voit tutustua PRI:n Leaders’ Group -raporttiin PRI:n verkkosivuilla.   

Lisätietoja:  

Karoliina Lindroos, vastuullisen sijoittamisen päällikkö, p. 040 577 2203 

Lue lisää: 

Ajankohtaista

Tiedote 7.10.2022

Luontokato vaikuttaa sijoitussalkkuihin

– Luonnon monimuotoisuus ja luontokato pitää ottaa huomioon sijoitustoiminnassa samaan tapaan kuin ilmastonmuutos. Suomessa ja maailmalla on vasta harvoja biodiversiteettitiekarttoja ja haluamme olla mukana luomassa uusia toimintatapoja, Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö Karoliina Lindroos sanoo.

Luontokato vaikuttaa sijoitussalkkuihin

Tiedote 3.10.2022

Vuoden vanhusteko 2022: Lahden Lähimmäispalvelu ry:n Kiinni elämässä -toiminta

Viidennentoista kerran jaettavan Vuoden vanhusteko -palkinnon on tänä vuonna saanut Lahden Lähimmäispalvelu ry:n Kiinni elämässä -toiminta. Sen ansiosta kotona asuvien lahtelaisten osallisuus, hyvinvointi ja toimijuus ovat lisääntyneet, ja kaupunkiin on syntynyt ikäihmisten avoin yhteisö, johon voi kuulua itselle sopivalla tavalla.

Vuoden vanhusteko 2022: Lahden Lähimmäispalvelu ry:n Kiinni elämässä -toiminta

Tiedote 22.9.2022

Ilmarinen varautuu mahdollisiin sähkökatkoihin

Euroopan-laajuinen energiapula pakottaa myös Suomessa säästämään sähköä. Vastuullisena rakennuttajana ja vuokranantajana Ilmarinen varautuu mahdollisiin sähkökatkoihin huolellisesti ja ajoissa.

Ilmarinen varautuu mahdollisiin sähkökatkoihin
Lisää uutisia ja tiedotteita