Tiedote 5.10.2020

Ilmarinen sijoittajien kansainväliseen kärkeen ilmastoraportoinnissa

PRI Leaders Group on PRI:n vuosittainen kunnianosoitus vastuullisen sijoittamisen käytäntöjä edistäneille jäsenilleen esimerkillisestä ilmastotoimiin liittyvästä raportoinnista.

PRI:n Leaders’ Groupiin nimeäminen on hieno kunnianosoitus. Olemme työskennelleet pitkäjänteisesti vastuullisen sijoittamisen edistämiseksi ja kehittäneet alan käytäntöjä yhdessä monien muiden toimijoiden kanssa, sanoo Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula. 

PRI eli Principles for Responsible Investment on vuonna 2006 YK:n aloitteesta syntynyt vastuullisen sijoittamisen yhteistyöorganisaatio, jonka periaatteet Ilmarinen allekirjoitti samana vuonna.  

Vuonna 2020 PRI teemana oli ilmastoraportointi ja kansainvälisten Financial Stability Boardin TCFD-raportointisuositusten huomioimiseen toiminnassa. Ilmastonmuutos nousi tänä vuonna teemaksi, koska PRI-aloitteen allekirjoittaneet sijoittajat ovat arvioineet sen tärkeimmäksi vastuullisen sijoittamisen teemaksi ja olennaiseksi riskiksi sijoitustoiminnassa. 

Jäsenet PRI:n Leaders’ Group -listalle valitaan niiden tietojen perusteella, joita jäsenet raportoivat yhteistyön PRI-raporteissaan. Tänä vuonna arvioitiin muun muassa jäsenten asettamia ilmastotavoitteita, ylimmän johdon tukea ilmastotoimille ja ilmastoriskien huomioimista sijoitustoiminnassa. 

– Parhaiden käytäntöjen jakaminen ja soveltaminen omaan toimintaan on alalla tärkeää. Mitä useampi sijoittaja esimerkiksi edellyttää meidän tapaamme päästövähennystavoitteita ja -toimia sijoituskohteiltaan, sitä suuremman painoarvon vaatimukset saavat. Samalla pääsemme lähemmäs tavoitettamme sijoittaa hoitamamme eläkevarat hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä, Mursula sanoo. 

Vastuullinen sijoittaminen on Ilmariselle keskeinen osa sijoitustoiminnan riskienhallintaa. Ympäristöön, ihmisoikeuksiin ja hyvään hallintoon liittyvien riskien huomioiminen kaikissa sijoituspäätöksissä on keskeinen osa eläkevarojen turvaavaa ja tuottavaa sijoittamista. 

Toimintamme ja käytäntöjemme avoimuus on meille tärkeää. Siksi olemme julkaisseet PRI-raporttimme ja raportteihin liittyvät PRI:n tekemät arvioinnit verkkosivuillamme. Myös kaikkea sijoitustoimintaamme koskevat vastuullisen sijoittamisen periaatteet ja niihin liittyvät käytännön ohjeet ovat julkisia ja löytyvät verkkosivuiltamme, kertoo Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö Karoliina Lindroos. 

Voit tutustua PRI:n Leaders’ Group -raporttiin PRI:n verkkosivuilla.   

Lisätietoja:  

Karoliina Lindroos, vastuullisen sijoittamisen päällikkö, p. 040 577 2203 

Lue lisää: 

Ajankohtaista

Uutinen 27.9.2023

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Nature Action 100 -aloitteella sijoittajat vaativat yrityksiltä kiireellisiä luontotoimia. Ilmarinen on yksi aloitteeseen osallistuvasta 190 sijoittajasta eri puolilta maailmaa.

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa
Lisää uutisia ja tiedotteita