Tiedote 22.12.2020

Ilmarisen vakuutus- ja eläketoimintojen uudistaminen etenee

Ilmarisen vakuutus- ja eläkepalvelutoimintojen uudelleenorganisointiin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat yhteensä reilua 200 henkilöä vakuutus- ja eläkepalvelut -linjalla sekä kuntoutuspalveluosastolla. Uudistuksen myötä toimintoja ja tehtäviä uudelleenorganisoidaan sujuvampien ja tehokkaampien palveluprosessien ja parhaan asiakaskokemuksen varmistamiseksi. Samalla tehostetaan toimintaa ja sopeutetaan henkilöstön määrä vastaamaan liiketoiminnan digitalisoitumista sekä asiakaskäyttäytymisen muutosta.

Uudelleenorganisoinnin seurauksena enintään 29 työsuhdetta tulee päättymään. Lisäksi osa neuvottelujen piirissä olleista henkilöistä siirtyy uusiin työtehtäviin Ilmarisessa ja suurelle osalle henkilöstöä aiheutuu uudelleenorganisoinnissa vähäisempiä tehtävämuutoksia.

- Käydyt neuvottelut ja niiden jälkeen tehdyt päätökset ovat olleet raskaita koko Ilmariselle, ja monen hyvän työntekijän työsuhde on päättymässä. Toimintaympäristömme kuitenkin muuttuu nopeasti, palvelut digitalisoituvat ja asiointi keskittyy sähköisiin kanaviin, mikä näkyy tehtävien vähentymisenä. Haluamme toimia kustannustehokkaasti ja parantaa toimintaamme jatkuvasti. Uudistuksen myötä pystymme entistä paremmin vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin, sanoo Ilmarisen vakuutus- ja eläkejohtaja Tiina Nurmi.

Lisätietoja:

Tiina Nurmi, vakuutus- ja eläkejohtaja, p. 050 402 9275, tiina.nurmi@ilmarinen.fi
Sami Ärilä, henkilöstöjohtaja, p. 0400 271 066, sami.arila@ilmarinen.fi

Ajankohtaista

Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 17.5.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski yli kaksi prosenttia – valoa kuitenkin jo näkyvissä

Työntekijämäärä laski huhtikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä noin -2,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suurin pudotus oli majoitus- ja ravitsemusalalla, missä vähennystä tuli lähes -18 prosenttia. Suhdanneindeksissä näkyy kuitenkin jo positiivisia havaintoja, koska plussan puolelle vertailussa pääsivät kaupan ala sekä tietotekniikka ja viestintä. Alueellisessa vertailussa Itä-Suomen työntekijöiden määrä lisääntyi yli prosentin.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski yli kaksi prosenttia – valoa kuitenkin jo näkyvissä
Lisää uutisia ja tiedotteita