Tiedote 22.12.2020

Ilmarisen vakuutus- ja eläketoimintojen uudistaminen etenee

Ilmarisen vakuutus- ja eläkepalvelutoimintojen uudelleenorganisointiin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat yhteensä reilua 200 henkilöä vakuutus- ja eläkepalvelut -linjalla sekä kuntoutuspalveluosastolla. Uudistuksen myötä toimintoja ja tehtäviä uudelleenorganisoidaan sujuvampien ja tehokkaampien palveluprosessien ja parhaan asiakaskokemuksen varmistamiseksi. Samalla tehostetaan toimintaa ja sopeutetaan henkilöstön määrä vastaamaan liiketoiminnan digitalisoitumista sekä asiakaskäyttäytymisen muutosta.

Uudelleenorganisoinnin seurauksena enintään 29 työsuhdetta tulee päättymään. Lisäksi osa neuvottelujen piirissä olleista henkilöistä siirtyy uusiin työtehtäviin Ilmarisessa ja suurelle osalle henkilöstöä aiheutuu uudelleenorganisoinnissa vähäisempiä tehtävämuutoksia.

- Käydyt neuvottelut ja niiden jälkeen tehdyt päätökset ovat olleet raskaita koko Ilmariselle, ja monen hyvän työntekijän työsuhde on päättymässä. Toimintaympäristömme kuitenkin muuttuu nopeasti, palvelut digitalisoituvat ja asiointi keskittyy sähköisiin kanaviin, mikä näkyy tehtävien vähentymisenä. Haluamme toimia kustannustehokkaasti ja parantaa toimintaamme jatkuvasti. Uudistuksen myötä pystymme entistä paremmin vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin, sanoo Ilmarisen vakuutus- ja eläkejohtaja Tiina Nurmi.

Lisätietoja:

Tiina Nurmi, vakuutus- ja eläkejohtaja, p. 050 402 9275, tiina.nurmi@ilmarinen.fi
Sami Ärilä, henkilöstöjohtaja, p. 0400 271 066, sami.arila@ilmarinen.fi

Ajankohtaista

Tiedote 16.8.2022

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–30.6.2022: Vakuutusmaksutulo vahvassa kasvussa, sijoitustuotto jäi negatiiviseksi, vakavaraisuus edelleen hyvällä tasolla

Ilmarisen sijoitussalkun tuotto oli -6,2 (8,9) prosenttia eli 3,8 mrd. euroa negatiivinen osakekurssien laskun ja korkojen nousun seurauksena. Sijoitusten markkina-arvo laski 56,7 (60,8) miljardiin euroon. Sijoitusten pitkän aikavälin keskituotto oli 5,9 prosenttia. Tämä vastaa 4,1 prosentin reaalituottoa.

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–30.6.2022: Vakuutusmaksutulo vahvassa kasvussa, sijoitustuotto jäi negatiiviseksi, vakavaraisuus edelleen hyvällä tasolla
Lisää uutisia ja tiedotteita