Tiedote 22.12.2020

Ilmarisen vakuutus- ja eläketoimintojen uudistaminen etenee

Ilmarisen vakuutus- ja eläkepalvelutoimintojen uudelleenorganisointiin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat yhteensä reilua 200 henkilöä vakuutus- ja eläkepalvelut -linjalla sekä kuntoutuspalveluosastolla. Uudistuksen myötä toimintoja ja tehtäviä uudelleenorganisoidaan sujuvampien ja tehokkaampien palveluprosessien ja parhaan asiakaskokemuksen varmistamiseksi. Samalla tehostetaan toimintaa ja sopeutetaan henkilöstön määrä vastaamaan liiketoiminnan digitalisoitumista sekä asiakaskäyttäytymisen muutosta.

Uudelleenorganisoinnin seurauksena enintään 29 työsuhdetta tulee päättymään. Lisäksi osa neuvottelujen piirissä olleista henkilöistä siirtyy uusiin työtehtäviin Ilmarisessa ja suurelle osalle henkilöstöä aiheutuu uudelleenorganisoinnissa vähäisempiä tehtävämuutoksia.

- Käydyt neuvottelut ja niiden jälkeen tehdyt päätökset ovat olleet raskaita koko Ilmariselle, ja monen hyvän työntekijän työsuhde on päättymässä. Toimintaympäristömme kuitenkin muuttuu nopeasti, palvelut digitalisoituvat ja asiointi keskittyy sähköisiin kanaviin, mikä näkyy tehtävien vähentymisenä. Haluamme toimia kustannustehokkaasti ja parantaa toimintaamme jatkuvasti. Uudistuksen myötä pystymme entistä paremmin vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin, sanoo Ilmarisen vakuutus- ja eläkejohtaja Tiina Nurmi.

Lisätietoja:

Tiina Nurmi, vakuutus- ja eläkejohtaja, p. 050 402 9275, tiina.nurmi@ilmarinen.fi
Sami Ärilä, henkilöstöjohtaja, p. 0400 271 066, sami.arila@ilmarinen.fi

Ajankohtaista

Uutinen 17.9.2021

Raportti: Suomen eläkejärjestelmä toimii hyvin, tulevaan rahoitushaasteeseen tulisi silti varautua

Tanskalainen professori Torben M. Andersen arvioi, että Suomen eläkejärjestelmä torjuu tehokkaasti köyhyyttä ja tuottaa eläkeläisille kohtuullista toimeentuloa. Eläketurvakeskuksen tilaaman raportin mukaan eläketurvaan on kuitenkin kehittymässä rahoitusongelma, johon on valmistauduttava joko eläkemaksuja korottamalla tai sopeutusmekanismeja vahvistamalla.

Raportti: Suomen eläkejärjestelmä toimii hyvin, tulevaan rahoitushaasteeseen tulisi silti varautua
Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 16.8.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä jatkaa nousuaan – Itä-Suomi toipuu vauhdilla

Työntekijämäärä nousi heinäkuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä noin 1,6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Heinäkuu oli jo kolmas peräkkäinen kuukausi, jolloin työntekijämäärä jatkoi kasvuaan. Positiivinen kehitys näkyi erityisesti majoitus- ja ravitsemusalalla, jossa työntekijämäärä nousi lähes kuusi prosenttia. Alueellisessa vertailussa suurin muutos oli Itä-Suomessa, jossa työntekijöiden määrä lisääntyi yli kolme prosenttia.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä jatkaa nousuaan – Itä-Suomi toipuu vauhdilla
Lisää uutisia ja tiedotteita