Tiedote 27.10.2020

Ilmarisen Johanna Koromalle työympäristötyön kultainen erityisansiomitali

Ilmarisen Johanna Koroma on palkittu työympäristötyön kultaisella erityisansiomitalilla. Kultainen erityisansiomitali on tunnustus erityisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta valtakunnallisesta työstä työympäristön kehittämiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen jakoi tunnustuksen tiistaina 27.10.2020. Sosiaali- ja terveysministeri myöntää erityisansiomitalit Tapaturmavakuutuskeskuksen yhteydessä toimivan työympäristömitalitoimikunnan esityksestä vuosittain. Mitalin sai samanaikaisesti myös Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen.  

Uusien työtapojen tutkimusta ja kehittämistä

Johanna Koroma työskentelee Ilmarisessa johtavana asiantuntijana työkykyriskien ennakointi ja tutkimus -osastolla. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri ja filosofian tohtori.

Koroma on tehnyt uraauurtavaa työtä Suomessa mobiilin ja monipaikkaisen työn kuormitustekijöiden tunnistamisessa. Työ- ja organisaatiopsykologian alan väitöskirjassaan hän tarkasteli sitä, miten yhteistyön esteet vaikuttavat hyvinvointiin ja työssä suoriutumiseen mobiilissa ja virtuaalisessa työssä. Hän osoitti, että yhteistyön esteisiin ja niiden seurauksiin voidaan vaikuttaa johtamisella ja luomalla yhteisiä toimintatapoja.

– Nopeasti muuttuva työelämä haastaa meitä kaikkia. Virtuaalinen yhteistyö on osoittautunut tänä vuonna erityisen ajankohtaiseksi teemaksi. Työelämän kehittäminen ja työntekijöiden työkyvyn edistäminen vaativat uusia näkökulmia ja keinoja. Iloitsen siitä, että voin työssäni tukea suomalaisia yrityksiä paremman työelämän rakentamisessa, Koroma sanoo. 

Pitkäjänteistä työtä parempien työympäristöjen eteen

Johanna Koroma on osallistunut työympäristöjen ja työn kehittämiseen myös työfysioterapian asiantuntijana, tutkijana sekä työterveyshuollon ja työsuojelun henkilöstön kouluttajana. Koroma on kehittänyt muun muassa työympäristöjen ergonomiaa ja työterveyshuollon ennaltaehkäisevää roolia.

– Pidän itseäni etuoikeutettuna, kun olen saanut tehdä koko urani ajan itselleni merkityksellistä ja innostavaa työtä suomalaisen työelämän ja työntekijöiden hyväksi. Työfysioterapeutin koulutus on antanut erittäin hyvän perustan tehdä tätä työtä ja lähteä laajentamaan omaa osaamistani. Uteliaisuus tutkia lisää ja oman osaamisen laajentaminen ovat olleet johtotähtenä tekemisessäni, Koroma kuvailee.

Lue lisää:

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote 

Tapaturmavakuutuskeskuksen uutinen 

Lisätiedot:

Johanna Koroma, johtava asiantuntija, Ilmarinen, p. 044 282 3422, johanna.koroma@ilmarinen.fi 

Ajankohtaista

Uutinen 25.2.2021

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Olympiakomitea on myöntänyt Ilmariselle Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin. Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään henkilöstön liikkumisen ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Tiedote 20.1.2021

Työkyvyttömyyseläkehakemukset vähenivät – mielenterveyden häiriöt olivat edelleen yleisin syy työkyvyttömyydelle

Ilmariseen tulleiden työkyvyttömyyseläkehakemusten määrä väheni 7 prosenttia edellisvuodesta. Useimmiten työkyvyttömyyseläkkeelle veivät mielenterveyden häiriöt. Niistä yleisin yksittäinen sairaus oli masennus.

Työkyvyttömyyseläkehakemukset vähenivät – mielenterveyden häiriöt olivat edelleen yleisin syy työkyvyttömyydelle

Tiedote 25.11.2020

Ilmarisen tutkimus: Työnsä tulevaisuudesta innostuu alle puolet suomalaisista – työkyky koetaan melko hyväksi

Työelämän muutos haastaa suomalaisia. Joka kolmas työikäinen suhtautuu luottavaisesti työnsä tulevaisuuteen, mutta toisaalta työn kuormittavuuden, työmäärän ja kiireessä työskentelyn nähdään kasvavan. Uuden oppiminen, uusien ratkaisujen löytäminen ja työn merkityksellisyyden kasvu lisäävät voimavaroja. Tiedot selviävät Ilmarisen tutkimuksesta, johon vastasi tuhat suomalaista.

Ilmarisen tutkimus: Työnsä tulevaisuudesta innostuu alle puolet suomalaisista – työkyky koetaan melko hyväksi
Lisää uutisia ja tiedotteita