Tiedote 1.9.2020

Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päälliköksi Karoliina Lindroos

Karoliina Lindroos, MMM, tuo Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikön tehtävään vahvaa osaamista sijoituskohteisiin liittyvien ympäristö- ja ihmisoikeusriskien arvioinnista.

Lindroos siirtyy Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikön tehtävään Teollisen yhteistyön rahastosta eli Finnfundista. Finnfundissa Lindroos on työskennellyt erityisesti sijoituskohteiden ihmisoikeus- ja ympäristövaikutusten parissa.

– Vastuullisuus on keskeinen osa eläkevarojen tuottavaa ja turvaavaa sijoittamista. Kun otamme huomioon sijoituskohteiden ihmisoikeus- ja ympäristövaikutukset sekä hyvän hallinnon, hallitsemme monia keskeisiä sijoituskohteisiin liittyviä riskejä, sanoo Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula.

– Olemme rakentaneet pitkäjänteisesti vastuulliseen sijoittamiseen liittyviä käytäntöjä. Meillä on ollut tässä edelläkävijän rooli myös globaalisti. Vastuullisen sijoittamisen päällikkönä Lindroosilla on tärkeä rooli esimerkiksi siinä, että pääsemme tavoitteeseemme sijoittaa eläkevarat hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä. Osana vastuullisen sijoittamisen tiimiä hän on varmistamassa, että sijoituspäätöksiä tekevillä työntekijöillämme on riittävästi dataa, ymmärrystä ja työkaluja arvioida sijoituskohteiden vastuullisuuteen liittyviä riskejä, Mursula jatkaa.

Karoliina Lindroosin työkokemukseen kuuluu laajasti kestävän kehityksen teemoihin liittyviä tehtäviä kotimaassa ja ulkomailla. Finnfundin lisäksi hän on työskennellyt esimerkiksi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestössä (FAO) ja konsulttitoimisto Induforissa.

– Ilmarisella on selkeät vastuullisen sijoittamisen sitoumukset ja toimintatavat, esimerkiksi ilmastostrategia ja ihmisoikeusperiaatteet. Niiden tavoitteissa onnistuminen vaatii yhteistyötä monenlaisten toimijoiden kesken. Olen tyytyväinen, että pääsen edistämään yhteistyötä uudessa roolissani ja toteuttamaan siten arvojani, Karoliina Lindroos toteaa.

– Covid-pandemia on tuonut myös sijoittamiseen uusia riskejä ja haasteita. Samalla vastuullinen sijoittaminen on saanut lisää huomiota. Tämä innostaa kehittämään Ilmarisen käytössä olevia vastuullisen sijoittamisen työkaluja, joilla ilmasto- ja ihmisoikeuskysymykset otetaan huomioon sijoituspäätöksissä, Lindroos summaa.

Lisätietoja

Liina Aulin, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, p. 040 770 9400, liina.aulin@ilmarinen.fi

Karoliina Lindroos, vastuullisen sijoittamisen päällikkö, p. 040 577 2203, karoliina.lindroos@ilmarinen.fi

Ajankohtaista

Uutinen 11.8.2022

Pohjoismaisen suurten sijoittajien vaikuttajayhteistyön kestävän vedenkäytön vaikuttamisprosessi eteni – vuosikertomus 2021 julkaistu

Pohjoismaisten eläkesijoittajien The Nordic Engagement Cooperation -vaikuttajayhteistyö (NEC) jatkoi vuonna 2021 työtään sijoituskohteiden kestävän vedenkäytön ja ruoantuotannon edistämiseksi. Uuden NEC 2.0 -yhteistyön tavoitteena on keskittyä erityisesti ihmisoikeusasioihin entistä syvällisemmän dialogin kautta.

Pohjoismaisen suurten sijoittajien vaikuttajayhteistyön kestävän vedenkäytön vaikuttamisprosessi eteni – vuosikertomus 2021 julkaistu

Uutinen 28.6.2022

Ilmarinen, YIT ja HGR ovat perustaneet yhteisyrityksen Keilaniemen alueen kiinteistökehityshankkeita varten

Ilmarinen, YIT Oyj ja HGR Property Partners ovat perustaneet yhteisyrityksen nimeltään Keilaniemen Kiinteistökehitys Strike Ky, joka tulee kehittämään Keilaniemen merkittäviä kiinteistökehityshankkeita. Perustetun yhteisyrityksen omistukseen on siirretty kaikki HGR:n ja YIT:n yhteisyrityksen Regeneron sekä osa Ilmarisen Keilaniemen alueella sijaitsevista kehityshankkeista.

Ilmarinen, YIT ja HGR ovat perustaneet yhteisyrityksen Keilaniemen alueen kiinteistökehityshankkeita varten
Lisää uutisia ja tiedotteita