Tiedote 1.9.2020

Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päälliköksi Karoliina Lindroos

Karoliina Lindroos, MMM, tuo Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikön tehtävään vahvaa osaamista sijoituskohteisiin liittyvien ympäristö- ja ihmisoikeusriskien arvioinnista.

Lindroos siirtyy Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikön tehtävään Teollisen yhteistyön rahastosta eli Finnfundista. Finnfundissa Lindroos on työskennellyt erityisesti sijoituskohteiden ihmisoikeus- ja ympäristövaikutusten parissa.

– Vastuullisuus on keskeinen osa eläkevarojen tuottavaa ja turvaavaa sijoittamista. Kun otamme huomioon sijoituskohteiden ihmisoikeus- ja ympäristövaikutukset sekä hyvän hallinnon, hallitsemme monia keskeisiä sijoituskohteisiin liittyviä riskejä, sanoo Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula.

– Olemme rakentaneet pitkäjänteisesti vastuulliseen sijoittamiseen liittyviä käytäntöjä. Meillä on ollut tässä edelläkävijän rooli myös globaalisti. Vastuullisen sijoittamisen päällikkönä Lindroosilla on tärkeä rooli esimerkiksi siinä, että pääsemme tavoitteeseemme sijoittaa eläkevarat hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä. Osana vastuullisen sijoittamisen tiimiä hän on varmistamassa, että sijoituspäätöksiä tekevillä työntekijöillämme on riittävästi dataa, ymmärrystä ja työkaluja arvioida sijoituskohteiden vastuullisuuteen liittyviä riskejä, Mursula jatkaa.

Karoliina Lindroosin työkokemukseen kuuluu laajasti kestävän kehityksen teemoihin liittyviä tehtäviä kotimaassa ja ulkomailla. Finnfundin lisäksi hän on työskennellyt esimerkiksi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestössä (FAO) ja konsulttitoimisto Induforissa.

– Ilmarisella on selkeät vastuullisen sijoittamisen sitoumukset ja toimintatavat, esimerkiksi ilmastostrategia ja ihmisoikeusperiaatteet. Niiden tavoitteissa onnistuminen vaatii yhteistyötä monenlaisten toimijoiden kesken. Olen tyytyväinen, että pääsen edistämään yhteistyötä uudessa roolissani ja toteuttamaan siten arvojani, Karoliina Lindroos toteaa.

– Covid-pandemia on tuonut myös sijoittamiseen uusia riskejä ja haasteita. Samalla vastuullinen sijoittaminen on saanut lisää huomiota. Tämä innostaa kehittämään Ilmarisen käytössä olevia vastuullisen sijoittamisen työkaluja, joilla ilmasto- ja ihmisoikeuskysymykset otetaan huomioon sijoituspäätöksissä, Lindroos summaa.

Lisätietoja

Liina Aulin, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, p. 040 770 9400, liina.aulin@ilmarinen.fi

Karoliina Lindroos, vastuullisen sijoittamisen päällikkö, p. 040 577 2203, karoliina.lindroos@ilmarinen.fi

Ajankohtaista

Uutinen 6.5.2021

Ilmarinen jatkaa kiertotalouden edistämistä – toimitalon lasiseinistä lasivillaa

Ilmarisen työ purkumateriaalien kierrättämisessä jatkuu. Ilmarisen Ruoholahden toimitalon lasiseiniä kierrätetään lähes 20 tonnin verran lasivillaksi yhdessä Uusioaineksen, Kivijärven ja Rambollin kanssa. Ilmarinen haluaa kiinteistösijoittajana edistää alan käytäntöjä ympäristöystävällisempään ja vastuullisempaan suuntaan.

Ilmarinen jatkaa kiertotalouden edistämistä – toimitalon lasiseinistä lasivillaa

Uutinen 29.4.2021

Ilmarinen liittyi IIGCC:n jäseneksi – tiivistää yhteistyötään kansainvälisten sijoittajien kanssa ilmastonmuutoksen hidastamiseksi

Ilmarinen vahvistaa yhteistyötään muiden institutionaalisten sijoittajien kanssa liittymällä IIGCC:n jäseneksi. IIGCC (Institutional Investors Group on Climate Change) kokoaa sijoittajia yhteen ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Institutionaaliset sijoittavat voivat saada aikaan todellisia muutoksia ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, kun ne yhdistävät voimansa kansainvälisesti.

Ilmarinen liittyi IIGCC:n jäseneksi – tiivistää yhteistyötään kansainvälisten sijoittajien kanssa ilmastonmuutoksen hidastamiseksi
Puita ja Ilmarisen toimistorakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 22.4.2021

Ilmarinen lähti pioneerisijoittajaksi uuteen vähähiiliseen yrityslainarahastoon 170 miljoonalla eurolla

Ilmarinen on lähtenyt pioneerisijoittajana mukaan mukaan AXA IM:n uuteen vähähiiliseen AXA WF US High Yield -yrityslainarahastoon 170 miljoonalla eurolla. Rahasto on lajissaan ensimmäisiä maailmassa ja sen sijoitusstrategiaan on integroitu vastuullisuus sekä erityisesti vähähiilisyys ja tehokas vedenkäyttö. Sijoitus on osa Ilmarisen laaja-alaista vastuullisen sijoittamisen strategiaa.

Ilmarinen lähti pioneerisijoittajaksi uuteen vähähiiliseen yrityslainarahastoon 170 miljoonalla eurolla
Lisää uutisia ja tiedotteita