Tiedote 13.7.2020

Aleksanterinkatu 40–42 sai Gold-tason LEED-sertifikaatin - Lähes koko Kämp-kortteli nyt LEED-sertifioitu

Helsingin keskustassa sijaitsevalle, muun muassa GLO-hotellista ja Kämp Galleria -ostoskeskuksesta tunnetulle Aleksanterinkatu 40–42:lle on myönnetty LEED Gold -ympäristösertifikaatti. Kesäkuussa kultatason LEED-sertifikaatilla palkittiin Helsingin keskustan Kämp Gallerian rakennus, joka sijaitsee samassa korttelissa nyt palkitun kiinteistön kanssa.

Tuoreimman sertifikaatin myötä lähes koko kortteli on nyt kokonaisuudessaan Leed-sertifioitu. Viimeisessä osassa Merkuriuksessa peruskorjaustyö on parhaillaan käynnissä ja sen odotetaan valmistuvan kuluvan vuoden loppuun mennessä. Korttelin viimeisellekin osalle tullaan hakemaan sertifiointia ensi vuonna.

Nyt myönnetty sertifikaatti on saavutettu käyttäjäyhteistyössä kauppakeskus Kämp Gallerian toimijoiden ja GLO Hotel Kluuvin kanssa. Toimijoiden aktiivinen rooli ja sitoutuminen ovat olleet keskeinen tekijä hankkeen onnistumisen kannalta.

- On todella hienoa, että pian olemme saaneet koko Kämp-korttelin sertifioitua, kun viimeinenkin osa, Merkurius valmistuu. Tämän työ on vaatinut tiivistä yhteistyötä korttelissa toimivien kanssa. Ja nyt se työ palkitaan parhaalla mahdollisella tavalla, iloitsee Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen.

- Gold-tason LEED-sertifikaatti on hyvä esimerkki siitä, miten Kämp Collection Hotellien pitkällä jänteellä tehty ympäristötyö ja kestävän kehityksen arvoja edistävän työkulttuurin luominen tuottavat tulosta, kertoo Minna Laine, Director Facility Management Kämp Collection Hotels’lta.

Kämp Gallerian rakennukselle kesäkuussa myönnetty LEED Gold -ympäristösertifikaatti on Suomessa ensimmäinen uuden LEED EB v4.1 -tason luokitus, joka annettiin aiemmin sertifioimattomalle kiinteistölle.

Viisi vuotta kerrallaan voimassa oleva kiinteistön ympäristöluokitus kertoo kokonaisvaltaisesta vastuullisuudesta kiinteistön ylläpidossa.

Ilmariselle LEED-sertifiointi on osa laajempaa vastuullisuustyötä, jossa otetaan huomioon myös muita kuin pelkästään energiatehokkuuteen liittyviä asioita. Näitä ovat esimerkiksi kierrätys ja siivouksessa syntyvä ympäristökuorma.

Tärkeitä näkökulmia ovat myös rakennuksen saavutettavuus julkisilla kulkuvälineillä ja hyvät liikenneyhteydet.

Lisätietoja

  • Niina Nurminen, rakennuttajapäällikkö, p. 0505747491, niina.nurminen@ilmarinen.fi  
  • Ville Laurila, vuokrauspäällikkö, p. 0405010040, ville.laurila@ilmarinen.fi  

Tutustu vapaisiin toimitiloihimme

Lue lisää  

Ajankohtaista

Uutinen 22.3.2024

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Varaudumme hyvään huomiseen ja osallistumme jälleen Earth Hour -tapahtumaan. Sammutamme valot Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla pääkonttorilla ilmaston puolesta lauantaina 23.3. kello 20.30–21.30.

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät
Lisää uutisia ja tiedotteita