Uutinen 21.12.2020

Työnantaja, huomioi palkkailmoituksia koskevat asiat vuodenvaihteessa

Ilmoita joulukuun palkkatiedot tulorekisteriin viimeistään 7.1.2021.

Laskemme lopullisen asiakashyvityksen mahdollisimman nopeasti heti vuoden alussa. Yrityksenne toteutunut palkkasumma vuonna 2020 sekä edellisten vuosien palkkasummahistoria vaikuttavat teille maksamamme asiakashyvityksen määrään. Jaamme asiakashyvityksen asiakkaillemme suhteessa palkkoihin.

Jotta hyvitykset voidaan laskea oikein, tarvitsemme myös joulukuun palkat tietoomme pikaisesti. Tämän vuoksi pyydämme ilmoittamaan joulukuussa maksetut palkat tulorekisteriin viimeistään 7.1.2020. Samalla pyydämme tarkistamaan koko vuoden 2020 pakkatiedot.

Palkka- ja maksutiedot eivät päivity verkkopalveluumme 8.1. - 14.1.2021

Vuodenvaihteen päivitysten takia emme hae tulorekisteriin ilmoitettuja palkkatietoja verkkopalveluumme 8.1. - 14.1.2021 välisenä aikana.

Myöskään maksutiedot eivät päivity tänä aikana verkkopalveluumme.

Katkon aikana ilmoitetut palkkatiedot päivittyvät verkkopalveluun heti sen jälkeen, kun vuodenvaihteen päivitykset on saatu tehtyä.

Verohallinto perii myöhästyneestä ilmoituksesta myöhästymismaksun

Ensi vuodesta alkaen Verohallinto määrää myöhästymismaksun, jos tulorekisteriin pakollisina ilmoitettavat tiedot maksetuista palkoista ilmoitetaan maksupäivää seuraavan kalenterikuukauden kahdeksannen päivän jälkeen.

Lue lisää verohallinnon sivulta (vero.fi)

Ajankohtaista

Uutinen 11.11.2021

Työeläkevakuutusmaksut vuodelle 2022 vahvistettu

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut vuoden 2022 työeläkevakuutusmaksut. TyEL-perusmaksu on 25,85 prosenttia palkkasummasta vuonna 2022. Suurimmalle osalle asiakkaista tämä on keskeinen prosentti, sillä sen perusteella Ilmarinenkin laskuttaa asiakkaiden ilmoittamista palkoista kuukausittain.

Työeläkevakuutusmaksut vuodelle 2022 vahvistettu
Ilmarisen toimistorakennus ulkoa, kuvituskuva.

Uutinen 9.11.2021

Ilmarinen lisää yhteydenpitoa aloittaviin yrittäjiin YEL-hakemusten käsittelyssä työtulojen asettamiseksi oikealle tasolle

Ilmarisen tavoitteena on parantaa yrittäjäasiakkaidensa eläketurvaa. Yrittäjät ansaitsevat yhtä hyvän eläke- ja sosiaaliturvan kuin palkansaajat heti yrittäjäuran alkuvaiheesta alkaen. Parhaiten yrittäjä huolehtii jatkuvasta turvastaan pitämällä YEL-vakuutuksen työtulon oikealla tasolla. YEL on yrittäjän tärkein vakuutus, koska sen työtulo toimii yrittäjän eläke- ja sosiaaliturvan perustana.

Ilmarinen lisää yhteydenpitoa aloittaviin yrittäjiin YEL-hakemusten käsittelyssä työtulojen asettamiseksi oikealle tasolle
Lisää uutisia ja tiedotteita