Uutinen 31.3.2020

Työeläkeotteellasi on rahanarvoista tietoa – tarkasta se verkossa

Tiedätkö, kuinka paljon eläkettä sinulle on kertynyt? Eläkekertymän seuraaminen kannattaa, oletpa sitten missä tahansa vaiheessa työuraa ja kertymäsi miten suuri tahansa. Verkossa näet aina kattavimman ja ajantasaisimman työeläkeotteesi. Samalla voit laskea verkkopalvelun laskuria hyödyntäen arvion tulevan eläkkeesi suuruudesta.

Huomattavin etu verkon työeläkeotteessa joka kolmas vuosi saapuvaan paperipostiin verrattuna on sen kattavuus ja ajantasaisuus. Paperinen ote sisältää tiedot vain edellisen kalenterivuoden loppuun mennessä kertyneestä eläkkeestäsi. Netissä sijaitseva verkkoversio päivittyy kuukausittain.

Yhä useampi seuraa työeläkeotettaan verkossa

Kertyneen eläkkeen määrää katsottiin viime vuonna verkon työeläkeotteelta jo liki 147 000 kertaa. Mitä useampi käyttää sähköistä verkkopalvelua, sitä vähemmän paperipostia liikkuu. Suunta verkkoa kohti on selkeä; vuonna 2018 verkon työeläkeotetta käytiin katsomassa yli kolminkertainen määrä vuoteen 2017 verrattuna.

Säästä aikaa, vaivaa ja luontoa – valitse sähköinen työeläkeote

Toinen hyöty verkkopalvelun käytössä on, että siihen pääset käsiksi koska vain halutessasi. Perinteisellä postilla lähetettävä työeläkeote toimitetaan vain joka kolmas vuosi, ja vuosina 1950 – 1960 syntyneille vuosittain.

Myös postilakko loppuvuodesta 2019 osoitti, että verkossa asiointi on ajankohdasta riippumatta nopeaa ja varmaa.

Eläkekertymän seuraamisen näkökulmasta maailma muuttui ratkaisevasti vuoden 2019 alussa, kun tulorekisterin käyttö alkoi. Ansiotiedot saadaan tulorekisteristä aina palkanmaksun jälkeen ja ne tuodaan työeläkeotteelle seuraavan kuukauden aikana. Tulorekisterin ansiosta siis oma eläkekertymäsi päivittyy verkkoon jatkuvasti, joten voit koska tahansa käydä verkkopalvelussamme katsomassa, paljonko tekemästäsi työstä on eläkettä sillä hetkellä ehtinyt kertyä.

Valitsemalla sähköisen otteen paperikirjeen sijaan säästyt myös monisivuisen otteen arkistoinnilta tai tuhoamiselta tietoturvallisesti.

Tunnetko eläkekertymäsi?

Oman eläkekertymäsi seuraaminen kannattaa, vaikket vielä olisi työurasi loppupuolella tai suunnittelisi eläkkeelle jäämistä. Verkossa voit nimittäin tarkastaa aika ajoin, että kaikki ansiosi ovat varmasti mukana eläkkeessä.

On työnantajan velvollisuus ilmoittaa kaikki ansiot asianmukaisesti tulorekisteriin, josta tieto myös päätyy työeläkeotteellesi. Työeläkeote sisältää tiedot työskentelystäsi yksityisellä ja julkisella työnantajalla sekä yrittäjänä. Tuleva eläkkeesi pohjautuu työeläkeotteen tietoihin. Siksi on tärkeää, että tarkastat itse tietojen oikeellisuuden.

Lue lisää 

Lue myös

Ajankohtaista

Tiedote 15.4.2024

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Työntekijämäärä laski maaliskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea. Uudistettuun suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat kattavat nyt valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita