Uutinen 2.4.2020

Työnantajan TyEL-maksuihin alennusta loppuvuodeksi

Hallitus on esittänyt eduskunnalle lakiluonnoksen, joka alentaa työnantajan TyEL-maksua 2,6 prosenttiyksikköä 1.5. - 31.12.2020 väliseksi ajaksi. Laki on vahvistettu ja tulee voimaan 1.5.2020.

(päivitetty 27.4.2020)

Alennus kohdistuu työnantajan TyEL-maksuun 1.5. - 31.12.2020 maksettavista palkoista. Näiden osalta TyEL-perusmaksu on 22,7 prosenttia palkoista. Alennus koskee kaikkia TyEL-asiakkaita, sekä sopimusasiakkaita että tilapäisiä työnantajia. Työntekijän työeläkemaksu ei muutu. Muutoksella ei ole myöskään vaikutusta YEL-maksuun.

Ilmarinen huomioi alennetun TyEL-maksuprosentin tulevista palkoista lasketussa TyEL-laskussa. Palkat ilmoitetaan normaalisti tulorekisteriin.

Alennuksen ajalta ei makseta asiakashyvityksiä. Vuoden 2021 vakuutusmaksuun sisältyvät, keväällä 2021 maksettavat asiakashyvitykset ovat siis yksi kolmasosa työeläkeyhtiön vuoden 2020 hyvityssiirrosta. Hyvityssiirto kertyy toiminnan tehokkuudesta ja vakavaraisuudesta.

Alennuksen vaikutus kompensoidaan täysimääräisenä vuosien 2022 - 2025 aikana korottamalla työnantajan TyEL-maksua.

Lue lisää

Ajankohtaista

Uutinen 30.11.2020

Ilmarinen haluaa tukea asiakkaitaan maksuvaikeuksissa

Maksuvaikeustilanteissa kehotamme sinua olemaan yhteydessä meihin hyvissä ajoin, jotta voimme keskustella yhdessä vaihtoehdoistasi. Maksujen suorittamista ei voi keskeyttää kokonaan, mutta pyrimme aina järjestämään asiat kannaltasi joustavasti mahdollisuuksien rajoissa ja arvioimme tilanteesi tapauskohtaisesti. Olemme täällä sinua varten.

Lue artikkeli

Uutinen 27.11.2020

Työnantaja, työpanososingot tulevat eläkevakuutuksen piiriin 2021

Vuoden 2021 alusta voimaantulevan työeläkelainsäädännön muutoksen jälkeen työpanososingot tulevat eläkkeen perusteena olevaksi ansioksi ja eläkevakuutuksen piiriin. Tällä hetkellä voimassa olevan työntekijän eläkelain mukaan työpanokseen perustuvaa osinkoa ei pidetä vastikkeena työstä, eikä näin ollen myöskään eläkkeen perusteena olevana työansiona. Työpanokseen perustuva osinko perustuu työntekoon, työpanokseen.

Lue artikkeli

Uutinen 18.11.2020

Tervetuloa uudistuneeseen verkkosivustoomme – Ilmarinen.fi tekee eläke- ja vakuutusasioinnin helpoksi

Verkkosivustomme ilmarinen.fi on uudistunut. Uudistuksessa on parannettu erityisesti sivuston saavutettavuutta ja käytettävyyttä.

Lue artikkeli
Lisää uutisia ja tiedotteita