Kämp Galleria tilahahmotelma, 3D piirroskuva.
Tiedote 9.3.2020

Suomen valokuvataiteen museo palaa Helsingin keskustaan

Suomen valokuvataiteen museo laajentaa näyttelytoimintaansa Kaapelitehtaalta Helsingin keskustaan, kun näyttelytila K1 avautuu kesällä Ilmarisen omistamassa Kämp Gallerian alimmassa kerroksessa.

Suomen valokuvataiteen museo laajentaa näyttelytoimintaansa Kaapelitehtaalta Helsingin keskustaan, kun näyttelytila K1 avautuu kesällä Ilmarisen omistamassa Kämp Gallerian alimmassa kerroksessa.

Kämp Gallerian kiinteistön omistava Ilmarinen on tyytyväinen alkavasta yhteistyöstä Valokuvataiteen museon kanssa. ”Helsingin kaupallinen ydinkeskusta on museolle loistosijainti. Ilmarisella on vastuullisena sijoittajana vahva halu olla mukana kehittämässä elävää ja elämyksellistä keskustaa, joka houkuttelee niin paikallisia kuin kansainvälisiä väkijoukkoja”, sanoo Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila.

”Nyt kun valokuva on kulttuurissamme enemmän läsnä kuin koskaan, on todella hienoa päästä aloittamaan uusi luku Valokuvataiteen museon tarinassa”, museonjohtaja Elina Heikka iloitsee. K1:n näyttelytoiminta tulee täydentämään Kaapelitehtaan näyttelytarjontaa. ”Katsomme maailmaa valokuvan kautta monesta näkökulmasta. Näyttelyissä tulee olemaan esillä paljon kansainvälistä valokuvaa kotimaista valokuvaa unohtamatta. Haluamme tarjota valokuvallisia elämyksiä suurelle yleisölle.”

Museon pitkäaikainen toive olla läsnä myös Helsingin keskustassa toteutuu uuden näyttelytilan avautuessa. Keskeinen sijainti mahdollistaa entistä laajempien yleisöjen saattamisen korkeatasoisten valokuvanäyttelyiden pariin. K1:n myötä Helsingin ydinkeskustaan syntyy uudenlainen vetovoimainen kohde paitsi kaupunkilaisille myös kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille.

Kämp Gallerian alimman kerroksen elämyksellisyyttä täydentävät laadukkaat ravintola- ja kahvilapalvelut sekä museokauppa. Avautuva ravintola Glass tarjoaa uuden makumaailman, jossa maistuu vahvasti Pohjola, muun maailman makujen höystämänä. Laadukkaasta ravintolakokonaisuudesta vastaavat ravintoloitsijat Jarkko Myllymäki ja Yrjänä Raitanen. Helsingin ydinkeskustan ravintolatarjontaan Glass tuo vahvasti kestävän kehityksen arvot. Ravintolaa täydentävät K1:n henkeen sopiva baari ja kahvila, josta saa tarjoilut sekä pieneen että suurempaankin nälkään. Baari tarjoilee kattavan viinivalikoiman klassikkococktaileineen.

Näyttelytila jatkaa kauppakeskuksen uudistumista vuonna 2018 avatun suomalaisen ja skandinaavisen muodin kerroksen, Kämp Gardenin, vanavedessä. ”Kulttuuri antaa vahvan syyn tulla, viihtyä ja viettää aikaa ydinkeskustassa. Juuri tätä kehitystä haluamme keskustan suurimpana kiinteistöomistajana olla tukemassa ”, Ville Laurila sanoo.

”Valokuva elää maailmalla tällä hetkellä todella vahvassa nosteessa. Haluamme nyt ja tulevaisuudessa olla moderni kauppakeskus, joka pitää sisällään niin kaupallista toimintaa kuin myös monipuolisia elämyksiä ja tapahtumia. Uusi näyttelytila vahvistaa Kämp Gallerian asemaa urbaanin kulttuurin ja kaupan keskuksena, jossa on mukava viettää aikaa”, toteaa kauppakeskuspäällikkö Tanja Pasanen.

Kämp Gallerian kellarikerroksen muutostyöt ovat käynnissä paraikaa. Tilan suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Futudesign. Uusi näyttelytila K1 avautuu yleisölle perjantaina 12.6.2020.

Ajankohtaista

Uutinen 13.7.2021

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä

Ilmarinen on käyttänyt hybridilainasopimuksen mukaista vaihto-oikeutta ja merkinnyt osakeannissa Nurminen Logistics Oyj:n uusia osakkeita. Tämän järjestelyn toteuduttua Ilmarisen omistus osakkeiden kautta on noussut aiemmasta 11,83%:sta 15,12%:iin. Aikaisemmin Ilmarisen kokonaisomistus osakkeiden ja rahoitusvälineiden kautta oli 16,46%. Koska Ilmarisella ei ole enää omistusta rahoitusvälineiden kautta, yhteenlaskettu omistusosuus osakkeista ja äänistä on järjestelyn myötä laskenut 16,46%:sta 15,12%:iin.

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä
Lisää uutisia ja tiedotteita