Uutinen 30.9.2021

Kilometrikisa kannusti liikkeelle koronasta huolimatta

Pyöräilyn Kilometrikisa sai taas ilmarislaiset liikkumaan, vaikka pandemia heittelikin kapuloita renkaisiin. Silti paransimme polkemalla työkykyä, vähensimme päästöjä sekä tuimme Ketjureaktio-hyväntekeväisyyskampanjaa.

Pyöräilyn Kilometrikisa (kilometrikisa.fi) loppui tältä vuodelta syyskuun lopussa. Kilometrikisa on leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Ilmarinen on ollut mukana Kilometrikisassa vuodesta 2013. Samasta vuodesta asti olemme osallistuneet myös Suomen Punaisen Ristin hyväntekeväisyyskampanja Ketjureaktioon.

– Kisa on luonteeltaan leikkimielinen, mutta satun tietämään hyvin, että kisan yhteydessä asetetaan pieniä keskinäisiä haasteita poljettujen kilometrien määrästä. Tämä taas osaltaan kannustaa valitsemaan pyörän työmatkan kulkuvälineeksi, sanoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.

Kilometrikisalla on siis jo Ilmarisessa pitkä perinne. Kisalla on myös strategiaamme tukeva tavoite: se tukee ilmarislaisten yhdessä menestymisestä. Pyöräily myös lisää kuntoa. Hyvällä kunnolla on keskeinen merkitys terveyden ja työkyvyn osalta. Pandemian aikana etenkin vapaa-ajan pyöräilyn merkitys on kasvanut.

Keräsimme tänäkin vuonna Kilometrikisan kautta varoja Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktiolle, jossa jokaisesta henkilöstön polkemasta 25 kilometristä lahjoitetaan yksi euro hyväntekeväisyyskampanjaan. Ketjureaktion kautta lahjoitetut varat menevät Punaisen Ristin katastrofirahaston kautta alueille, missä ilmastonmuutoksesta kärsitään eniten.

– Ilmastonmuutos on globaali ilmiö, joka on muuttanut ja muuttaa edelleen ihmisten ja yritysten toimintatapaa ja vaikuttaa olennaisesti elinolosuhteisiin. Muutosten huomioiminen on erityisen tärkeää Ilmarisen kaltaiselle pitkäjänteiselle toimijalle ja sijoittajalle. Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat monella tapaa myös ihmisoikeuskysymyksiä. On hienoa, että voimme Kilometrikisan ja Ketjureaktion kautta tehdä pieniä, mutta konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, sanoo Sami Ärilä.

Sata polkijaa keräsi kilometrejä

Tänä vuonna Ilmarisen joukkue polki koronasta huolimatta noin 100 aktiivisen polkijan voimin yli 64 000 kilometriä. Mukaan kisaan laskettiin työmatkapyöräilyn lisäksi myös vapaa-ajan pyöräily.

Ilmarinen on tukenut henkilöstön pyöräilyä vuosien varrella muun muassa tilavilla ja laadukkailla sosiaalitiloilla, työpaikalla järjestetyillä pyörähuolloilla sekä viimeksi mahdollisuudella hankkia työsuhdepolkupyörä.

– Sähköpyöräily on osaltaan madaltanut kynnystä työmatkapyöräilyyn. Toisaalta työmatkapyöräily vähentyi koronan vuoksi edelleen tänä vuonna. Vastapainona kotitoimistolla istumiselle moni innostui kuitenkin käymään pyörälenkeillä, sanoo Sami Ärilä.

Ilmarisen pyöräilijöiden yhteinen kilometritavoite asetettiin tänä vuonna edellistä vuotta suuremmaksi.

– Edellisvuonna saavutimme hienosti tavoitteemme, joten halusimme tänä vuonna ottaa hiukan haastavamman maalin. Tämän vuoden tavoitteeksi tuli 75 000 kilometriä, josta jäimme hieman. Uskon, että tästä sisuuntuneena poljemme entistä tarmokkaamme ensi vuoden kisassa. Työmatkapyöräilyn osuus myös kasvanee taas jatkossa.

Ilmarisen joukkueen poljettujen kilometrien keskiarvo oli tänä vuonna noin 650 km per polkija. Pyöräily on myös ympäristöystävällistä: ilmarislaiset säästivät kisan kautta laskennallisesti polttoainetta noin 4 500 litraa ja hiilidioksidipäästöjä yli 11 250 kiloa.

Ajankohtaista

Tiedote 15.11.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän nousu jatkunut jo puoli vuotta

Työntekijämäärä nousi lokakuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä 0,6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Lokakuu oli jo kuudes peräkkäinen kuukausi, jolloin työntekijämäärä jatkoi kasvuaan. Positiivinen kehitys näkyi erityisesti tietotekniikan ja viestinnän, henkilöstövuokrauksen sekä teollisuuden aloilla. Alueellisessa vertailussa kaikki Suomen alueet lisäsivät työntekijämääriään.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän nousu jatkunut jo puoli vuotta

Uutinen 11.11.2021

Työeläkevakuutusmaksut vuodelle 2022 vahvistettu

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut vuoden 2022 työeläkevakuutusmaksut. TyEL-perusmaksu on 25,85 prosenttia palkkasummasta vuonna 2022. Suurimmalle osalle asiakkaista tämä on keskeinen prosentti, sillä sen perusteella Ilmarinenkin laskuttaa asiakkaiden ilmoittamista palkoista kuukausittain.

Työeläkevakuutusmaksut vuodelle 2022 vahvistettu
Lisää uutisia ja tiedotteita