Uutinen 22.9.2021

Yhteistyöllä kohti Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita – Ilmarinen mukaan laajenevaan kansainväliseen sijoittaja-aloitteeseen

Ilmarinen on liittynyt kansainvälisten sijoittajien Paris Aligned Investment Initiative Net Zero Asset Owner Commitment -aloitteeseen. Yhteistyö muiden sijoittajien kanssa on välttämätöntä hiilineutraalin sijoitussalkun saavuttamisessa.

Paris Aligned Investment Initiative (PAII) on neljänkymmenen kansainvälisen suuren sijoittajan aloite. PAII:n jäsenet ovat sitoutuneet tavoittelemaan sijoitustensa hiilineutraaliutta vuoteen 2050 mennessä tai tätä aiemmin. Aloitteen taustalla on kansainvälinen Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC), jonka jäseneksi Ilmarinen liittyi keväällä.

Paris Aligned Investment Initiative Net Zero Asset Owner Commitment aloitteeseen liittyminen syventää yhteistyötä ja tukee Ilmarisen tavoitetta sijoittaa eläkevarat hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä.

– Hiilineutraalin sijoitussalkun saavuttaminen edellyttää, että sijoituskohteemme tekevät todellisia päästövähennyksiä. Yhteistyö muiden sijoittajien kanssa on tärkeää, koska vaatimuksella on sitä enemmän painoarvoa, mitä useampi sijoittaja nostaa ilmastokysymykset esille, kertoo Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö Karoliina Lindroos.

Aloitteeseen kuuluu olennaisena osana Net Zero Investment Framework, joka ohjaa sijoittajia kohti Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitetta.

– Net Zero Investment Framework tarjoaa käyttökelpoiset suuntaviivat ja työkalut ilmastoon liittyvien sitoumusten toteuttamiseen.

Lindroos muistuttaa, että ilmastonmuutos ja siihen liittyvät ilmiöt ovat myös sijoitustoiminnan näkökulmasta merkittäviä tekijöitä.

– Ilmastonmuutos on systeemisen tason riski sijoitustoiminnassa. Sillä on väistämättä vaikutuksia sijoituskohteisiimme. Toisaalta pitkäjänteisenä sijoittajana suuntaamme katseemme myös sijoitusmahdollisuuksiin. Vähähiiliseen energiantuotantoon siirtyminen tarvitsee pääomia ja ilmastoratkaisut luovat uusia sijoitusmahdollisuuksia.

Tutustu tarkemmin:

Lue lisää aloitteesta sen verkkosivuilta (englanniksi)

 

Ajankohtaista

Uutinen 22.3.2024

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Varaudumme hyvään huomiseen ja osallistumme jälleen Earth Hour -tapahtumaan. Sammutamme valot Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla pääkonttorilla ilmaston puolesta lauantaina 23.3. kello 20.30–21.30.

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät
Lisää uutisia ja tiedotteita