Uutinen 22.9.2021

Yhteistyöllä kohti Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita – Ilmarinen mukaan laajenevaan kansainväliseen sijoittaja-aloitteeseen

Ilmarinen on liittynyt kansainvälisten sijoittajien Paris Aligned Investment Initiative Net Zero Asset Owner Commitment -aloitteeseen. Yhteistyö muiden sijoittajien kanssa on välttämätöntä hiilineutraalin sijoitussalkun saavuttamisessa.

Paris Aligned Investment Initiative (PAII) on neljänkymmenen kansainvälisen suuren sijoittajan aloite. PAII:n jäsenet ovat sitoutuneet tavoittelemaan sijoitustensa hiilineutraaliutta vuoteen 2050 mennessä tai tätä aiemmin. Aloitteen taustalla on kansainvälinen Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC), jonka jäseneksi Ilmarinen liittyi keväällä.

Paris Aligned Investment Initiative Net Zero Asset Owner Commitment aloitteeseen liittyminen syventää yhteistyötä ja tukee Ilmarisen tavoitetta sijoittaa eläkevarat hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä.

– Hiilineutraalin sijoitussalkun saavuttaminen edellyttää, että sijoituskohteemme tekevät todellisia päästövähennyksiä. Yhteistyö muiden sijoittajien kanssa on tärkeää, koska vaatimuksella on sitä enemmän painoarvoa, mitä useampi sijoittaja nostaa ilmastokysymykset esille, kertoo Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö Karoliina Lindroos.

Aloitteeseen kuuluu olennaisena osana Net Zero Investment Framework, joka ohjaa sijoittajia kohti Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitetta.

– Net Zero Investment Framework tarjoaa käyttökelpoiset suuntaviivat ja työkalut ilmastoon liittyvien sitoumusten toteuttamiseen.

Lindroos muistuttaa, että ilmastonmuutos ja siihen liittyvät ilmiöt ovat myös sijoitustoiminnan näkökulmasta merkittäviä tekijöitä.

– Ilmastonmuutos on systeemisen tason riski sijoitustoiminnassa. Sillä on väistämättä vaikutuksia sijoituskohteisiimme. Toisaalta pitkäjänteisenä sijoittajana suuntaamme katseemme myös sijoitusmahdollisuuksiin. Vähähiiliseen energiantuotantoon siirtyminen tarvitsee pääomia ja ilmastoratkaisut luovat uusia sijoitusmahdollisuuksia.

Tutustu tarkemmin:

Lue lisää aloitteesta sen verkkosivuilta (englanniksi)

 

Ajankohtaista

Uutinen 11.10.2021

Grönqvistin talo vuoden katutyömaa Helsingissä – kiitosta tyylikkäästi ja huomaamattomasti hoidetusta työmaasta

Grönqvistin talon julkisivuremontti Helsingin ydinkeskustassa toteutettiin kokonaan taloa esittäneen fasadin suojissa. Palkintoraati kiittelee Ilmarisen, Futudesignin ja Suomen Julkisivupalvelun toteuttamaa järjestelyä, jolla turvattiin rauha naapurustossa myös kaikkein eniten häiriötä aiheuttavissa työvaiheissa.

Grönqvistin talo vuoden katutyömaa Helsingissä – kiitosta tyylikkäästi ja huomaamattomasti hoidetusta työmaasta

Uutinen 4.10.2021

Nuorten Täällä tuntuu -taidenäyttely tukee mielenterveyttä

Ilmarisessa maanantaina 4.10. aukeava Täällä tuntuu -taidenäyttely on nuorten mielenterveyden asialla. Näyttelyssä on esillä nuorten mielenmaisemaa avaavia taideteoksia sekä heidän ajatuksiaan ja tunteitaan töiden takaa. Teokset liittyvät tavalla tai toisella mielen hyvinvointiin.

Nuorten Täällä tuntuu -taidenäyttely tukee mielenterveyttä
Lisää uutisia ja tiedotteita