Uutinen 25.2.2021

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Olympiakomitea on myöntänyt Ilmariselle Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin. Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään henkilöstön liikkumisen ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu on Olympiakomitean koordinoima kartoitustyökalu yrityksen työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Kartoituksen tulosraportti ja kehitysideat käydään läpi yhdessä Olympiakomitean asiantuntijan kanssa. Yli 50 prosentin kokonaispisteillä organisaatio ansaitsee Suomen Aktiviisin Työpaikka -sertifikaatin. Ilmarisen sai tuloskartoituksessa yli 70 prosenttia kokonaispisteistä. 

– Sertifikaatin taustalla olevassa kartoituksessa Ilmarisessa hyvin hoidetuiksi osa-alueiksi nousivat etenkin liikunnan olosuhteet, liikuntapalvelut ja -viestintä, liikkumiseen aktivointi ja liikunnan tuen määrä henkilöstölle. Kehitettävää puolestaan löytyy vielä eritoten suunnittelun ja arvioinnin saralta, kertoo Ilmarisen liikuttaja Elsi Luomi.

Korona ei estä liikuntaa

Koronapandemia on vaikuttanut liikuntamahdollisuuksiin myös Ilmarisessa, ja monia käytäntöjä on jouduttu muuttamaan. Liikuntatilojen sulkeminen ja ryhmäliikuntatoiminnan keskeytys ovat vaikuttaneet monen ilmarislaisen liikkumiseen.

– Olemme onneksi pystyneet tarjoamaan koko henkilöstölle mahdollisuuden osallistua ryhmäliikunnan digitunneille. Digitunnit ovat saaneet todella hyvän vastaanoton. Myös käytössämme olevan taukoliikuntasovelluksen pariin on löytänyt yhä useampi, Elsi Luomi iloitsee

Ilmarisen liikuttajan hyvinvointiohjauksia on hyödynnetty myös etäyhteyksin.

– Vaikka rajoitukset estävätkin konkreettisen kuntosaliohjauksen, on monen kanssa saatu hyviä oivalluksia ja suunnitelmia on laadittua myös Teamsin välityksellä.

Ilmarisen liikkumiseen aktivoinnin periaatteina on innostaa ja tukea liikkumista mahdollisimman matalalla kynnyksellä.

– Jokaiselle kyllä löytyy se oma, juuri itselle sopiva tapa liikkua Toivottavasti pystymme taas pian järjestämään ryhmätreenejä, pelaamaan salibandya ja pitämään hölkkäkouluja. Ainakin Kilometrikisaan osallistumme taas, Elsi Luomi lupaa.

Ajankohtaista

Puita ja Ilmarisen toimistorakennus ulkoa, kuvituskuva.

Uutinen 31.3.2021

Pohjoismainen suurten sijoittajien vaikuttajayhteistyö laajensi huomiota veden kestävään käyttöön – vuosikertomus 2020 julkaistu

Pohjoismaisten eläkesijoittajien The Nordic Engagement Cooperation (NEC) -vaikuttajayhteistyö laajensi huomiotaan sijoituskohteiden kestävän veden käyttöön vuonna 2020. Kaikkiaan Ilmarisella oli vuoden 2020 lopussa käynnissä yhteensä 13 vaikuttamisprosessia, joista kahdeksan oli NEC-yhteistyön prosesseja.

Pohjoismainen suurten sijoittajien vaikuttajayhteistyö laajensi huomiota veden kestävään käyttöön – vuosikertomus 2020 julkaistu

Uutinen 26.3.2021

Earth Hour - Valot sammuvat ilmaston puolesta

Ilmarinen osallistuu jälleen WWF:n järjestämään maailmanlaajuiseen ilmastotapahtumaan, Earth Houriin. Yhteinen valomerkki ilmaston puolesta annetaan lauantaina 27.3.2021 kello 20.30–21.30.

Earth Hour - Valot sammuvat ilmaston puolesta
Lisää uutisia ja tiedotteita