Uutinen 25.2.2021

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Olympiakomitea on myöntänyt Ilmariselle Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin. Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään henkilöstön liikkumisen ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu on Olympiakomitean koordinoima kartoitustyökalu yrityksen työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Kartoituksen tulosraportti ja kehitysideat käydään läpi yhdessä Olympiakomitean asiantuntijan kanssa. Yli 50 prosentin kokonaispisteillä organisaatio ansaitsee Suomen Aktiviisin Työpaikka -sertifikaatin. Ilmarisen sai tuloskartoituksessa yli 70 prosenttia kokonaispisteistä. 

– Sertifikaatin taustalla olevassa kartoituksessa Ilmarisessa hyvin hoidetuiksi osa-alueiksi nousivat etenkin liikunnan olosuhteet, liikuntapalvelut ja -viestintä, liikkumiseen aktivointi ja liikunnan tuen määrä henkilöstölle. Kehitettävää puolestaan löytyy vielä eritoten suunnittelun ja arvioinnin saralta, kertoo Ilmarisen liikuttaja Elsi Luomi.

Korona ei estä liikuntaa

Koronapandemia on vaikuttanut liikuntamahdollisuuksiin myös Ilmarisessa, ja monia käytäntöjä on jouduttu muuttamaan. Liikuntatilojen sulkeminen ja ryhmäliikuntatoiminnan keskeytys ovat vaikuttaneet monen ilmarislaisen liikkumiseen.

– Olemme onneksi pystyneet tarjoamaan koko henkilöstölle mahdollisuuden osallistua ryhmäliikunnan digitunneille. Digitunnit ovat saaneet todella hyvän vastaanoton. Myös käytössämme olevan taukoliikuntasovelluksen pariin on löytänyt yhä useampi, Elsi Luomi iloitsee

Ilmarisen liikuttajan hyvinvointiohjauksia on hyödynnetty myös etäyhteyksin.

– Vaikka rajoitukset estävätkin konkreettisen kuntosaliohjauksen, on monen kanssa saatu hyviä oivalluksia ja suunnitelmia on laadittua myös Teamsin välityksellä.

Ilmarisen liikkumiseen aktivoinnin periaatteina on innostaa ja tukea liikkumista mahdollisimman matalalla kynnyksellä.

– Jokaiselle kyllä löytyy se oma, juuri itselle sopiva tapa liikkua Toivottavasti pystymme taas pian järjestämään ryhmätreenejä, pelaamaan salibandya ja pitämään hölkkäkouluja. Ainakin Kilometrikisaan osallistumme taas, Elsi Luomi lupaa.

Ajankohtaista

Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 16.8.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä jatkaa nousuaan – Itä-Suomi toipuu vauhdilla

Työntekijämäärä nousi heinäkuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä noin 1,6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Heinäkuu oli jo kolmas peräkkäinen kuukausi, jolloin työntekijämäärä jatkoi kasvuaan. Positiivinen kehitys näkyi erityisesti majoitus- ja ravitsemusalalla, jossa työntekijämäärä nousi lähes kuusi prosenttia. Alueellisessa vertailussa suurin muutos oli Itä-Suomessa, jossa työntekijöiden määrä lisääntyi yli kolme prosenttia.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä jatkaa nousuaan – Itä-Suomi toipuu vauhdilla

Tiedote 10.8.2021

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–30.6.2021: Sijoitukset tuottivat 8,9 prosenttia, vakavaraisuuspääoma nousi yli 15 miljardiin euroon ja asiakkaiden palkkasummat kääntyivät kasvuun

Ilmarisen sijoitussalkun tuotto oli 8,9 % (-2,0 %) eli 4,7 miljardia euroa osakemarkkinoiden vahvan kehityksen myötä. Sijoitusten markkina-arvo nousi 57,5 (53,3) miljardiin euroon. Sijoitusten pitkän aikavälin keskituotto oli 6,1 prosenttia. Tämä vastaa 4,6 prosentin reaalituottoa.

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–30.6.2021: Sijoitukset tuottivat 8,9 prosenttia, vakavaraisuuspääoma nousi yli 15 miljardiin euroon ja asiakkaiden palkkasummat kääntyivät kasvuun
Lisää uutisia ja tiedotteita