Uutinen 7.6.2021

Eduskunta hyväksyi Suomen ja Japanin välisen sosiaaliturvasopimuksen

Eduskunta on hyväksynyt Suomen ja Japanin välisen sosiaaliturvasopimuksen. Sopimuksen voimaantulosta säädetään vielä erikseen valtioneuvoston asetuksella.

Sopimus vaikuttaa Suomen ja Japanin välillä liikkuvien henkilöiden sosiaaliturvaan. Esimerkiksi sopimusmaahaan työkomennukselle lähetetyt työntekijät jäävät lähtövaltion sosiaaliturvaan, jolloin vältytään kaksinkertaisilta vakuutusmaksuilta.

 

Myös Japanista palannut henkilö voi saada oikeuden Japanin eläkkeeseen, vaikka ei olisi kuulunut Japanin sosiaaliturvaan tarpeeksi pitkään saadakseen eläkettä Japanin lainsäädännön mukaisesti. Lisätietoja saat Sosiaali- ja terveysministeriöltä (stm.fi).

 

Tiedotamme asiasta lisää kun sopimuksen voimaantulosta on säädetty.

Ajankohtaista

Uutinen 7.5.2021

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Kesän lähestyessä moni asiakkaistamme pohtii työsuhdepolkupyörän ja -matkalipun tarjoamista työsuhde-etuna. Polkupyörien ja matkalippujen mahdollistaminen lisää henkilöstön hyvinvointia ja on konkreettinen, luontoa säästävä vastuullisuusteko työnantajalta. Työsuhdepolkupyöriä koskevat säädökset ovat muuttuneet vuoden 2021 alusta lähtien. Työsuhdepolkupyörä on verovapaa luontaisetu 1 200 euroon asti vuodessa, ja työsuhdematkalippu 3 400 euroon asti vuodessa. Mutta mitä työnantajan tulee tietää TyEL-maksuista?

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Uutinen 22.4.2021

Perhe-eläkeuudistus liikahtaa taas – muutoksia voimaan 2022

Perhe-eläkeuudistus etenee jälleen, kun hallitus esittelee eduskunnalle lausuntokierrokselta palanneen lakiesityksen viikolla 16. Tavoitteena on uudistaa perhe-eläketurva vastaamaan yhteiskunnan ja perheiden muuttuneisiin tarpeisiin. Suurin muutos nykyiseen on leskeneläkkeen muuttaminen määräaikaiseksi ja lapseneläkkeen jatkuminen nykyistä pidempään.

Perhe-eläkeuudistus liikahtaa taas – muutoksia voimaan 2022
Lisää uutisia ja tiedotteita