Uutinen 7.6.2021

Eduskunta hyväksyi Suomen ja Japanin välisen sosiaaliturvasopimuksen

Eduskunta on hyväksynyt Suomen ja Japanin välisen sosiaaliturvasopimuksen. Sopimuksen voimaantulosta säädetään vielä erikseen valtioneuvoston asetuksella.

Sopimus vaikuttaa Suomen ja Japanin välillä liikkuvien henkilöiden sosiaaliturvaan. Esimerkiksi sopimusmaahaan työkomennukselle lähetetyt työntekijät jäävät lähtövaltion sosiaaliturvaan, jolloin vältytään kaksinkertaisilta vakuutusmaksuilta.

 

Myös Japanista palannut henkilö voi saada oikeuden Japanin eläkkeeseen, vaikka ei olisi kuulunut Japanin sosiaaliturvaan tarpeeksi pitkään saadakseen eläkettä Japanin lainsäädännön mukaisesti. Lisätietoja saat Sosiaali- ja terveysministeriöltä (stm.fi).

 

Tiedotamme asiasta lisää kun sopimuksen voimaantulosta on säädetty.

Ajankohtaista

Uutinen 16.6.2022

YEL-lakiuudistus etenee kesäkuussa hallitusesittelyyn – Esityksessä täsmennyksiä yrittäjän työtulon määrittelyyn ja tarkistamiseen

Suomen hallitus esittää yrittäjän eläkelain uudistamista 1.1.2023 alkaen. Lakiuudistuksen tavoitteena on parantaa yrittäjien eläketurvaa ja tukea yrittäjän eläkelain toimeenpanoa, jotta yrittäjän työtulo vastaisi nykyistä paremmin yrittäjän työpanoksen arvoa sekä yritystoiminnan alkuvaiheessa että toiminnan jatkuessa.

YEL-lakiuudistus etenee kesäkuussa hallitusesittelyyn – Esityksessä täsmennyksiä yrittäjän työtulon määrittelyyn ja tarkistamiseen
Lisää uutisia ja tiedotteita