Uutinen 7.6.2021

Eduskunta hyväksyi Suomen ja Japanin välisen sosiaaliturvasopimuksen

Eduskunta on hyväksynyt Suomen ja Japanin välisen sosiaaliturvasopimuksen. Sopimuksen voimaantulosta säädetään vielä erikseen valtioneuvoston asetuksella.

Sopimus vaikuttaa Suomen ja Japanin välillä liikkuvien henkilöiden sosiaaliturvaan. Esimerkiksi sopimusmaahaan työkomennukselle lähetetyt työntekijät jäävät lähtövaltion sosiaaliturvaan, jolloin vältytään kaksinkertaisilta vakuutusmaksuilta.

 

Myös Japanista palannut henkilö voi saada oikeuden Japanin eläkkeeseen, vaikka ei olisi kuulunut Japanin sosiaaliturvaan tarpeeksi pitkään saadakseen eläkettä Japanin lainsäädännön mukaisesti. Lisätietoja saat Sosiaali- ja terveysministeriöltä (stm.fi).

 

Tiedotamme asiasta lisää kun sopimuksen voimaantulosta on säädetty.

Ajankohtaista

Uutinen 17.9.2021

Raportti: Suomen eläkejärjestelmä toimii hyvin, tulevaan rahoitushaasteeseen tulisi silti varautua

Tanskalainen professori Torben M. Andersen arvioi, että Suomen eläkejärjestelmä torjuu tehokkaasti köyhyyttä ja tuottaa eläkeläisille kohtuullista toimeentuloa. Eläketurvakeskuksen tilaaman raportin mukaan eläketurvaan on kuitenkin kehittymässä rahoitusongelma, johon on valmistauduttava joko eläkemaksuja korottamalla tai sopeutusmekanismeja vahvistamalla.

Raportti: Suomen eläkejärjestelmä toimii hyvin, tulevaan rahoitushaasteeseen tulisi silti varautua
Lisää uutisia ja tiedotteita