Uutinen 18.3.2021

Postia Ilmarisesta jatkossa myös Suomi.fi Viestit -palveluun

Yrittäjille postitettavat YEL-päätökset esimerkiksi työtulon muutoksista ohjautuvat 23.3.2021 alkaen ensisijaisesti Suomi.fi Viestit -palveluun, jos kyseisen palvelun on ottanut käyttöönsä.

Kun ostat YEL-vakuutuksen, saat vakuutuksen voimaantuloon liittyvän kirjepostin Suomi.fi Viestit -palveluun. Lisäksi saat sinne postin päätöksistämme, jotka koskevat hakemaasi muutosta työtuloosi, hakemaasi joustoa YEL-maksuusi tai YEL-vakuutuksesi päättämistä.

Muutos ei koske YEL-laskuja, jotka ohjautuvat aiempaan tapaan valintasi mukaan joko paperilaskuna tai sähköisesti. Sähköiset laskut ohjautuvat verkkolaskuna yrityksesi laskunkäsittelyjärjestelmään tai e-laskuna henkilökohtaiseen verkkopankkiisi.

Maaliskuun 23. päivä alkaen voit saada myös eläkepäätöksen ja ammatillisen kuntoutuksen päätöksen sähköisesti Suomi.fi Viestit -palveluun paperipostin sijaan. Näin saat halutessasi tärkeän postin nopeasti ja turvallisesti perille sähköisessä muodossa.

Jotta saat sähköpostiisi ilmoituksen saapuneesta uudesta asiakirjasta, varmista, että olet antanut voimassa olevan sähköpostiosoitteesi Suomi.fi Viestit -palvelussa.

Viestit-palvelun käyttöönotto tapahtuu Suomi.fi:hin kirjautumalla.

Lue lisää Viestit-palvelusta ja ota se käyttöösi (suomi.fi).

Vaikuta myös työeläkeotteesi toimitustapaan

Myös joka kolmas vuosi paperilla saapuva työeläkeotteesi ohjautuu jatkossa Suomi.fi Viesteihin, jollet jo käytä sähköistä työeläkeotetta. Suosittelemme ensisijaisesti tarkastamaan työeläkeotteen säännöllisesti Ilmarisen OmaEläke-palvelusta sähköisenä, sillä siellä oleva sähköinen ote on aina ajan tasalla.

OmaEläke-palvelussa voit samalla valita jatkoa ajatellen, että et halua otetta enää postitse kolmen vuoden välein, vaan tarkastat sen jatkossakin OmaEläke-palvelussa silloin kun itse haluat. Pääset kirjautumaan palveluun verkkosivuiltamme oikean yläkulman Kirjaudu-painikkeesta.

Kirjaudu OmaEläke-palveluun

Ilmarinen mahdollistaa siis jatkossa sekä Suomi.fi Viestit- että OmaPosti-palvelun käyttämisen tiettyjen, edellä mainittujen kirjeiden ja päätösten vastaanottokanavana. Jos käytät molempia palveluita, ensisijaisesti postisi menee Suomi.fi Viesteihin.

Ajankohtaista

Tiedote 24.1.2022

Laaja viestintäkampanja yrittäjien YEL-turvasta alkaa 24.1.2022

Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuutusyhtiöiden yhteinen viestintäkampanja yrittäjille YEL-vakuutusturvasta alkaa 24.1. Kampanja näkyy ja kuuluu valtakunnallisesti eri medioissa alkukevään ajan. Kampanjan aikana kerrotaan eläkevakuuttamisen merkityksestä yrittäjän elämässä.

Laaja viestintäkampanja yrittäjien YEL-turvasta alkaa 24.1.2022

Uutinen 24.1.2022

Suomen ja Japanin välinen sosiaaliturvasopimus voimaan 1.2.2022

Sosiaaliturvasopimus vaikuttaa Suomen ja Japanin välillä liikkuneiden ja liikkuvien henkilöiden sosiaaliturvaan, erityisesti eläketurvaan. Sopimuksen voimaantulon myötä sopimusvaltioon lähetetyt työntekijät välttävät kaksinkertaiset eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut. Pääsääntönä on, että henkilö vakuutetaan työskentelymaan lainsäädännön mukaan.

Suomen ja Japanin välinen sosiaaliturvasopimus voimaan 1.2.2022
Lisää uutisia ja tiedotteita