Aikuinen ja lapsi korjaavat polkupyörää, kuvituskuva.
Uutinen 7.12.2021

Tärkeää tietoa eläkkeensaajille vuodenvaihteessa

Eläkkeen määrä nousee työeläkeindeksin korotuksen myötä 2,28 prosenttia 1.1.2022 alkaen. Voit tarkistaa vuoden 2022 eläkkeen maksutiedot OmaEläke-palvelussa. Aloitamme vuodenvaihteen tiedotteiden postitukset eläkkeensaajille 14.12. Mikäli asiakkaalla on käytössä Suomi.fi tai OmaPosti, tiedote lähetetään sähköisesti sinne. Muussa tapauksessa tiedote lähetetään maapostilla, ja sen pitäisi saapua viimeistään vuoden 2022 alussa.

OmaEläke-palvelu eläkkeensaajien apuna

OmaEläke-palvelussa voit kätevästi tarkistaa ja hoitaa eläkkeeseesi liittyviä asioita. Voit kirjautua OmaEläke-palveluun omilla pankkitunnuksillasi täällä. Vuodenvaihde on kiireinen aika Ilmarisen puhelinpalvelussa, joten asioimalla OmaEläke-palvelussa vältyt jonottamiselta puhelimessa.

Vuoden 2022 veroprosentti

Vuoden 2022 veroprosentit otetaan käyttöön 1.2.2022 alkaen. Tammikuun eläkettä verotetaan vielä vuoden 2021 veroprosentilla. Jos haluat korottaa veroprosenttiasi 1.2.2022 alkaen, voit tehdä sen vasta tammikuun puolivälissä OmaEläke-palvelussa kohdassa Omat tiedot.

Tarkista omat yhteystietosi

Vuodenvaihde on myös hyvä hetki tarkistaa, että yhteystiedot ovat ajan tasalla. Voit tarkistaa ne OmaEläke-palvelussa kohdassa Omat tiedot. Näin voimme jatkossakin viestiä sinulle hyvissä ajoin.

Vuonna 2021 maksettu eläke

Näet vuodelta 2021 maksetun eläkkeen määrän OmaEläke-palvelussa kohdassa Maksuhistoria.

Eläkkeiden maksupäivät 2022

Eläkkeesi maksetaan kuukauden ensimmäisenä pankkipäivänä. Voit tarkistaa maksupäivät täältä.

Lue myös

Ajankohtaista

Uutinen 16.6.2022

YEL-lakiuudistus etenee kesäkuussa hallitusesittelyyn – Esityksessä täsmennyksiä yrittäjän työtulon määrittelyyn ja tarkistamiseen

Suomen hallitus esittää yrittäjän eläkelain uudistamista 1.1.2023 alkaen. Lakiuudistuksen tavoitteena on parantaa yrittäjien eläketurvaa ja tukea yrittäjän eläkelain toimeenpanoa, jotta yrittäjän työtulo vastaisi nykyistä paremmin yrittäjän työpanoksen arvoa sekä yritystoiminnan alkuvaiheessa että toiminnan jatkuessa.

YEL-lakiuudistus etenee kesäkuussa hallitusesittelyyn – Esityksessä täsmennyksiä yrittäjän työtulon määrittelyyn ja tarkistamiseen

Tiedote 23.3.2022

Eläkkeiden maksaminen on turvattu myös poikkeustilanteissa

Eläketurva on osa kansalaisen toimeentuloturvaa ja siksi se onkin vahvasti lain tasolla suojattu. Vastuuta turvan takaamisesta kannetaan yhdessä myös eri eläketoimijoiden kesken. Näin varmistetaan eläkevakuutustoiminnan ja eläkkeiden maksamisen jatkuminen kaikissa tilanteissa.

Eläkkeiden maksaminen on turvattu myös poikkeustilanteissa
Lisää uutisia ja tiedotteita