Aikuinen ja lapsi korjaavat polkupyörää, kuvituskuva.
Uutinen 7.12.2021

Tärkeää tietoa eläkkeensaajille vuodenvaihteessa

Eläkkeen määrä nousee työeläkeindeksin korotuksen myötä 2,28 prosenttia 1.1.2022 alkaen. Voit tarkistaa vuoden 2022 eläkkeen maksutiedot OmaEläke-palvelussa. Aloitamme vuodenvaihteen tiedotteiden postitukset eläkkeensaajille 14.12. Mikäli asiakkaalla on käytössä Suomi.fi tai OmaPosti, tiedote lähetetään sähköisesti sinne. Muussa tapauksessa tiedote lähetetään maapostilla, ja sen pitäisi saapua viimeistään vuoden 2022 alussa.

OmaEläke-palvelu eläkkeensaajien apuna

OmaEläke-palvelussa voit kätevästi tarkistaa ja hoitaa eläkkeeseesi liittyviä asioita. Voit kirjautua OmaEläke-palveluun omilla pankkitunnuksillasi täällä. Vuodenvaihde on kiireinen aika Ilmarisen puhelinpalvelussa, joten asioimalla OmaEläke-palvelussa vältyt jonottamiselta puhelimessa.

Vuoden 2022 veroprosentti

Vuoden 2022 veroprosentit otetaan käyttöön 1.2.2022 alkaen. Tammikuun eläkettä verotetaan vielä vuoden 2021 veroprosentilla. Jos haluat korottaa veroprosenttiasi 1.2.2022 alkaen, voit tehdä sen vasta tammikuun puolivälissä OmaEläke-palvelussa kohdassa Omat tiedot.

Tarkista omat yhteystietosi

Vuodenvaihde on myös hyvä hetki tarkistaa, että yhteystiedot ovat ajan tasalla. Voit tarkistaa ne OmaEläke-palvelussa kohdassa Omat tiedot. Näin voimme jatkossakin viestiä sinulle hyvissä ajoin.

Vuonna 2021 maksettu eläke

Näet vuodelta 2021 maksetun eläkkeen määrän OmaEläke-palvelussa kohdassa Maksuhistoria.

Eläkkeiden maksupäivät 2022

Eläkkeesi maksetaan kuukauden ensimmäisenä pankkipäivänä. Voit tarkistaa maksupäivät täältä.

Lue myös

Ajankohtaista

Kuvituskuva.

Tiedote 12.3.2024

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän

Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä, selviää Ilmarisen tutkimuksesta. Tutkimuksessa tunnistettiin keinoja, joilla voidaan edistää työssä jatkamista mahdollisimman pitkään. Tutkimuksen mukaan eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla aivan liian vähän. Vain joka neljäs yli 60-vuotias on keskustellut eläkeaikeistaan esihenkilönsä kanssa. 

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän
Lisää uutisia ja tiedotteita