Uutinen 18.6.2021

Tulevaisuuden laboratorio luotaa työkykyjohtamisen parhaita käytäntöjä

Minkälaista työkykyjohtamista tarvitaan tulevaisuudessa? Muun muassa tähän haetaan vastausta Ilmarisen Tulevaisuuden laboratorio -projektissa.

Tulevaisuuden laboratorion tarkoituksena on tunnistaa, kehittää ja jakaa hyviä työkykyjohtamisen käytäntöjä.

– Tämä on yhteiskehittelyn, innovoinnin ja tutkimuksen muoto. Tavoitteena on ennakoida työkykyriskejä sekä kartoittaa tulevaisuuden työn ja työkykyjohtamisen haasteita ja mahdollisuuksia yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tunnistamme ja keräämme parhaita käytäntöjä ja niiden mahdollistajia, projektin vetäjä, Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto kertoo.

Kesäkuussa alkaneessa projektissa on mukana henkilöstö- ja työkykyjohtamisen asiantuntijoita Ilmarisesta sekä eri toimialojen yrityksistä. Mukana ovat Gofore, SosPro, Accenture, VTT, Ponsse, Solita, Kuusakoski, Vincit ja ISS. Projektissa Ilmarinen tutkii ja haastaa myös omia työkykyjohtamisen käytäntöjään.

– Halusimme koota mukaan eri toimialojen yrityksiä, jotta saamme kerättyä hyviä käytäntöjä mahdollisimman kattavasti. Ensimmäisessä vaiheessa mukana on yrityksiä, joilla on jo nyt käytössään kattavia ja kiinnostavia työkykyjohtamisen käytäntöjä, Levanto sanoo.

Hyvät käytännöt jakoon laajasti

Projekti koostuu työpajatyöskentelystä, haastatteluista ja palvelumuotoilusta. Sen aikana pureudutaan mm. seuraaviin kysymyksiin: Miten saada ennakoiva ja strateginen työkykyjohtaminen osaksi yrityksen vastuullisuutta? Miten rakennetaan vahva, työkykyä tukeva ja edistävä työkykyjohtamisen kulttuuri? Minkälaista työkykyjohtamista tulevaisuudessa tarvitaan? Projektin viitekehyksenä on kehittävä työntutkimus.

– Projektin tavoitteena on, että saamme työkykyjohtamisen hyviä käytäntöjä jakoon laajasti asiakkaillemme ja työkaluiksi TyökykyAreenaan. Tarjoamme asiakkaillemme jo projektin kuluessa oivalluksia ja työkalujen aihioita käyttöön. Haluamme kaikki hyvät löydöksemme jakoon mahdollisimman laajasti, Levanto jatkaa.

Projektista pysyväksi toimintatavaksi

Tulevaisuuden laboratorion ensimmäinen työpaja järjestettiin kesäkuussa.

– Ensimmäisessä työpajassamme pohdimme mm. työkykyä ja sen johtamista käsitteenä. Mistä kaikesta puhumme, kun puhumme työkyvystä? Mihin yrityksissä täytyy vaikuttaa, jos työkykyä halutaan tukea? Perinteisesti työkykyä on tarkasteltu melko staattisena rakenteena, jonka perustana on työntekijän terveys ja toimintakyky. Työpajassa avasimme työkykyyn dynaamisempaa näkökulmaa, Levanto kuvailee.

– Työkyky ei ole kiinteä rakennelma, jota pidetään kunnossa huoltamalla, vaan siihen vaikuttavat jatkuvasti sekä työn vaatimukset ja työolosuhteet että työntekijän valmiudet vastata niihin. Molempiin voidaan työpaikalla vaikuttaa.

Työpajatyöskentely jatkuu syyskuussa, ja projekti kestää kevääseen 2022 saakka. Tavoitteena on, että Tulevaisuuden laboratoriosta muodostuu pysyvä toimintatapa, joka toteutetaan vuosittain uuden ryhmän kanssa.

Ilmarinen tukee asiakasyrityksiään työkykyriskien ennakoinnissa ja hallinnassa. Työkykytoiminnan tavoitteena on ennaltaehkäistä Ilmarisessa vakuutettujen työntekijöiden riskiä joutua työkyvyttömyyseläkkeelle.

Lisätiedot

  • Simo Levanto, asiantuntijapsykologi, p. 050 535 4460, simo.levanto@ilmarinen.fi
  • Lue lisää työkykyjohtamisesta ja tutustu TyökykyAreenaan

Ajankohtaista

Tiedote 17.1.2022

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä nousi kahdeksatta kuukautta peräkkäin

Työntekijämäärä nousi joulukuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä 2,7 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Joulukuu oli kahdeksas kuukausi peräkkäin, jolloin työntekijämäärä jatkoi kasvuaan. Myös koko vuoden 2021 työntekijämäärä kasvoi hiukan edelliseen vuoteen verrattuna. Alueellisessa vertailussa kaikki alueet lisäsivät joulukuussa työntekijämääriään Pohjois- ja Etelä-Suomen johtaessa kehitystä.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä nousi kahdeksatta kuukautta peräkkäin

Tiedote 13.1.2022

Poikkeuksellinen aika vähensi työkyvyttömyyseläkkeitä kahdeksan prosenttia – yleisimmin työkyvyttömyyseläkkeelle vie masennus

Työkyvyttömyyseläkkeelle hakeuduttiin vuonna 2021 edellisvuotta vähemmän. Ilmariseen tulleiden työkyvyttömyyseläke- ja kuntoutushakemusten määrät vähenivät jo toista vuotta peräkkäin. Useimmiten työkyvyttömyyseläkkeelle vievät edelleen mielenterveyden häiriöt, ja yksittäisistä sairauksista yleisin on masennus. Pitkittyneen koronataudin vuoksi myönnettiin neljä työkyvyttömyyseläkettä.

Poikkeuksellinen aika vähensi työkyvyttömyyseläkkeitä kahdeksan prosenttia – yleisimmin työkyvyttömyyseläkkeelle vie masennus

Uutinen 7.1.2022

Mielellään töissä -projektissa nuorten kiinnittymistä työelämään tuettiin monin tavoin

Ilmarinen juhlisti 60-vuotista taivaltaan suomalaisten eläkkeiden turvaajana ja työelämän kumppanina koko viime vuoden ajan. Juhlavuoden teemana oli nuorten tukeminen työelämään kiinnittymisessä ja sitä kautta työurien pidentäminen. Mielellään töissä -projektin työpajoissa, kouluvierailuilla ja pelipäivissä tavoitettiin kaikkiaan yli 2 000 nuorta.

Mielellään töissä -projektissa nuorten kiinnittymistä työelämään tuettiin monin tavoin
Lisää uutisia ja tiedotteita