Tiedote 18.5.2021

Tulevaisuuden työnantaja -palkinto Balanco Accountingille

Tilitoimistokonserni Balanco Accounting palkittiin Tulevaisuuden työnantajana 2021. Ilmarisen myöntämän palkinnon sai kasvuyritys, joka on liiketoiminnan kasvun ohella auttanut nuoria työllistymään ja kiinnittymään työelämään. Palkinto jaettiin Kauppalehti Kasvajat -tapahtumassa 18.5.2021.

Balanco Accounting on vuonna 2015 perustettu tilitoimistokonserni, joka työllistää yli 75 taloushallinnon asiantuntijaa Vantaalla, Lahdessa, Helsingissä, Tukholmassa, Sollentunassa ja Visbyssä. Balanco on onnistunut sekä liiketoiminnan kasvattamisessa että nuorten työllistämisessä ja kiinnittymisessä työelämään.

– Balancolla nuoret työntekijät ovat vahvasti rakentamassa yrityksen kasvua. Merkittävä osa henkilöstöstä on alle 30-vuotiaita, ja myös johtoryhmässä on alle 30-vuotiaita. Oppilaitosyhteistyö, hyvät perehdytyskäytännöt ja nuorten ottaminen mukaan strategiatyöhön ja kehittämiseen kertovat siitä, että Balancolla nuoret nähdään yrityksen kasvun lähteenä, Ilmarisen asiakkuusjohtaja Päivi Jääskeläinen sanoo.

Tulevaisuuden työnantaja 2021 -palkinnon voittaja valittiin Kauppalehti Kasvajat -listalta Ilmarisen kyselyyn vastanneiden yritysten joukosta. Valintakriteereinä olivat nuorten huomioiminen johtamisessa sekä se, miten nuoret työntekijät otetaan mukaan kehittämiseen ja kasvun rakentamiseen. Valinnassa kiinnitettiin huomiota myös mm. alle 30-vuotiaiden työntekijöiden osuuteen henkilöstöstä, perehdyttämiseen, palautteen antamiseen ja siihen, millaisia käytäntöjä yrityksessä on nuorten työntekijöiden tukemiseksi.

– Tämä on hieno tunnustus pitkäjänteisestä työstämme nuorten työllistämiseksi, Balancon toimitusjohtaja Mikko Marttunen sanoo.

Oppilaitosyhteistyötä, perehdytystä ja arvostusta

Balanco tekee tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja on pitänyt kirjanpitokoulua opiskelijoille vuodesta 2017 lähtien.

– Kirjanpitokoulu on portti oikeaan tilitoimistotyöhön, ja se on suunnattu toisen asteen opiskelijoille ja ammattikorkeakouluopiskelijoille viimeisen työharjoittelun suorittamiseen. Olemme työllistäneet vuosien saatossa kirjanpitokoulun kautta yli 15 henkilöä vakituisiin työsuhteisiin. Meillä on myös joka kesä nuoria kesätöissä, ja heistä osa jää meille pidemmäksikin aikaa töihin, Mikko Marttunen kertoo.

Balancolla uudet työntekijät perehdytetään perusteellisesti ja työn aloituksesta pyritään tekemään jokaiselle mahdollisimman hyvä.

– Meillä on jokaiselle uudelle balancolaiselle oma koulutus- ja perehdytyssuunnitelma, jonka avulla pyrimme tekemään jokaisen uuden työkaverimme aloituksen Balancolla miellyttäväksi. Meille on tärkeää, että jokainen tuntee olevansa tervetullut työyhteisöön, Marttunen kertoo.

– Suunnitelmallinen ja kattava perehdytys tukee työelämään tulevia nuoria. Työyhteisöllä ja esihenkilöllä on tärkeä rooli nuorten työntekijöiden työhön kiinnittymisen ja hyvinvoinnin tukemisessa. Onnistuneella työelämään kiinnittymisellä on puolestaan kauaskantoisia vaikutuksia nuorten työuriin ja hyvinvointiin, Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen sanoo.

Balancolla jokainen työntekijä kohdataan yksilönä

– Meidän näkemyksemme mukaan nuoria motivoi työn sisältö ja merkityksellisyys. Huomioimme tämän johtamisessa olemalla hyvin avoimia. Kerromme, miten mikäkin asia vaikuttaa asiakkaisiin ja myös koko yhteiskuntaan. Jokainen henkilö on erilainen, siksi kohtaamme jokaisen meillä, ei vain työntekijänä, vaan myös erilaisena persoonana, Mikko Marttunen kertoo.

Balancolla huomiota kiinnitetään myös perheen ja työn yhteensovittamiseen.

– Perheen ja työn yhteensovittaminen on meille kunnia-asia. Se näkyy pieninä tekoina, kuten joustoina työajassa sekä työn tekemisen paikassa. Tuemme ja kannustamme myös isiä käyttämään perhevapaita, Marttunen sanoo.

Nuoret kiinni työelämään

Ilmarinen juhlistaa tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan suomalaisten eläkkeiden turvaajana ja työelämän kumppanina. Juhlavuoden teemana on nuorten tukeminen työelämään kiinnittymisessä ja sitä kautta työurien pidentäminen.

– Työpaikoilla on vastuullinen tehtävä, jotta saisimme kaikki nuoret kiinnittymään työelämään. On tärkeää, että työpaikoilla vahvistetaan nuorten työelämävalmiuksia. Nuoret tuovat mukanaan valtavasti vahvuuksia ja osaamista, joita tarvitsemme muuttuvassa työelämässä, Ilmarisen Kristiina Halonen sanoo.

– Olkaa rohkeita ja uskokaa nuoriin! Heissä on tulevaisuus ja heissä on virtaa. Nuoret ovat olleet meille korvaamaton osa Balancon tarinaa, Balancon Mikko Marttunen sanoo.


Lisätiedot:

  • Kristiina Halonen, työkykyjohtaja, Ilmarinen, p. 050 380 3868, kristiina.halonen@ilmarinen.fi
  • Päivi Jääskeläinen, asiakkuusjohtaja, Ilmarinen, p. 050 364 9074, paivi.jaaskelainen@ilmarinen.fi
  • Mikko Marttunen, toimitusjohtaja, Balanco Accounting, p. 040 844 9565, mikko.marttunen@balanco.fi

Ajankohtaista

Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 15.8.2022

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi edelleen – kasvun yllä kuitenkin tummia pilviä

Työntekijämäärä nousi heinäkuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä yli kaksi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Työntekijämäärä on jatkanut kasvuaan jo lähes puolentoista vuoden ajan. Toimialoista vahvimmin kehittyivät majoitus- ja ravitsemusala sekä henkilöstövuokraus. Ainoastaan rakentaminen oli laskusuunnassa.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi edelleen – kasvun yllä kuitenkin tummia pilviä

Tiedote 15.6.2022

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi edelleen - nousua lähes viisi prosenttia

Työntekijämäärä nousi toukokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä lähes viisi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Työntekijämäärä on nyt jatkanut kasvuaan yhtäjaksoisesti yli vuoden ajan. Toimialoista vahvimmin kehittyivät majoitus- ja ravitsemusala sekä henkilöstövuokraus. Osalla aloista voi jo esiintyä pulaa henkilöstöstä.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi edelleen - nousua lähes viisi prosenttia

Uutinen 7.6.2022

Henkilökohtainen avustaja mukana ulkomaanmatkalla? Näin hoidat avustajan TyEL-vakuuttamisen

Jos olet oikeutettu henkilökohtaiseen avustajaan, saattaa sinulla tiettyjen edellytysten täyttyessä olla oikeus henkilökohtaiseen avustajaan Suomesta myös ollessasi ulkomailla lomamatkalla tai opiskelujen vuoksi. Jos henkilökohtainen avustajasi tekee työnsä muussa maassa kuin Suomessa, vaikuttaa se siihen, vakuutatko hänen eläketurvansa Suomessa vai mahdollisesti työskentelymaassa.

Henkilökohtainen avustaja mukana ulkomaanmatkalla? Näin hoidat avustajan TyEL-vakuuttamisen
Lisää uutisia ja tiedotteita