Tiedote 7.9.2022

Ilmarisen energiansäästövinkit tavoittavat yli 15 000 ihmistä

Ilmarinen on mukana Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa. – Säästämme energiaa omissa tiloissamme ja annamme energiansäästövinkit työntekijöillemme ja vuokralaisillemme. Vastuullisilla toimenpiteillä pienennämme hiilijalanjälkeämme kiinteistöissämme, kiinteistösijoitusjohtaja Tomi Aimonen sanoo.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikeuttaa energian saatavuutta ja nostaa sen hintaa. Siksi Euroopassa tarvitaan keinoja säästää energiaa ja irtautua uusiutumattomista energialähteistä. Suomessa tätä tehdään työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimalla Astetta alemmas -kampanjalla.

– Isona työnantajana, rakennuttajana ja vuokranantajana olemme ilman muuta mukana Astetta alemmas -kampanjassa, ja koska olemme niin suuri tekijä, osallistumisellamme on todella vaikututusta, Ilmarisen kiinteistösijoitusjohtaja Tomi Aimonen kertoo.

– Tämä koskettaa meitä kaikkia henkilökohtaisessa elämässä, työelämässä, opiskelussa ja palveluiden käyttäjinä. Vaikka yhden ihmisen vaikutus tuntuu pieneltä, yhdessä pystymme vähentämään energiankulutusta kunnolla, Aimonen sanoo.

Toimet Ilmarisen toimistolla 

Ilmarisella on iso toimisto Helsingin Ruoholahdessa. Siellä työskentelee Ilmarisen henkilöstön lisäksi myös monen muun organisaation väkeä. Lisäksi Ilmarinen omistaa yli sata liike-, toimisto-, varasto- ja muuta kiinteistöä. Niissä työskentelee noin 8500 ihmistä.

Energiaa on säästetty pitkäjänteisesti hyödyntämällä nykytekniikan tarjoamia mahdollisuuksia, muun muassa kiinteistöjen olosuhteiden optimointia etähallinnalla. Ilmarinen on mukana valtakunnallisessa toimitilojen energiatehokkuussopimuksessa.

– Syyskuussa ryhdyimme vähentämään energiankäyttöä vielä entisestään. Ohjeistamme vuokralaisiamme energian tehokkaaseen käyttöön. Kaikissa toimenpiteissä varmistetaan kiinteistöjen sisäilmasto-olosuhteiden terveellisyys ja turvallisuus, Aimonen kertoo ja listaa toimenpiteet:

  • Optimoimme toimitilojen sisälämpötilat terveellisyydestä ja turvallisuudesta huolehtien.
  • Vähemmän käytössä olevien tilojen – kuten varastojen, käytävien, porrashuoneiden ja pysäköintitilojen – lämpötilaa lasketaan minimitasolle.
  • Optimoimme ilmanvaihtojärjestelmien toiminnan ja otamme erityisesti huomioon lämmöntalteenottojärjestelmien toiminnan.
  • Minimoimme kiinteistön valaistuksen niiltä osin kuin se on mahdollista ja turvallista toteuttaa. Muun muassa julkisivuvalaistukset otetaan pois päältä.

Ohjeet energian säästämiseen 

Ilmarinen omistaa noin 5 000 vuokra-asuntoa, joissa asuu noin 6000 vuokralaista. Omia työntekijöitä on noin 600.

– Annamme työntekijöillemme ja vuokralaisillemme käytännönläheiset ohjeet siitä, miten energiaa on helppo säästää. Ohjeistamme on hyötyä paitsi vuokralaiselle itselleen, myös koko Suomelle, kun sähkö- ja lämpökulutukset eivät ole niin korkeita kuin mitä ne olisivat ilman energiasäästötoimenpiteitä, Aimonen kertoo.

– Uskomme, että näitä vinkkejä todella käytetään, sillä sähkön ja lämmön hinnat ovat nousseet niin hurjasti, Aimonen sanoo.

Ohjeita jaetaan asuinkiinteistöissä huoneistokohtaisesti ja tiedotteilla vuokralaisportaaliin, Ilmarisen verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaviin nettisivuille ja omissa toimitiloissa kerrotaan asiasta henkilökohtaisesti. Ohjeet tiivistettiin Motivan materiaalista.

Irti uusiutumattomista energianlähteistä

Ilmarinen on jo pitkään tehnyt työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja uusiutumattomista energianlähteistä irtautumiseksi.

– Suomen suurimpana sijoittajana me pystymme vaikuttamaan. Tavoitteemme on, että sijoitussalkkumme on hiilineutraali vuoden 2035 loppuun mennessä, Aimonen kertoo.

Astetta alemmas -kampanja

Astetta alemmas on työ- ja elinkeinoministeriön koordinoima kampanja, jonka pääkumppanit ovat valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva, Energiavirasto, ympäristöministeriö, valtioneuvoston kanslia ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Lisäksi mukana on yli 140 organisaatiota.

Kampanja alkaa varsinaisesti energiansäästöviikolla 10.10.2022, mutta esimerkiksi Ilmarisessa energiansäästö on jo aloitettu. Kampanjan tavoite on, että vähintään kolme neljäsosaa suomalaisista säästää energiaa ja että pitkällä aikavälillä energiaa kulutetaan vähemmän kuin nyt.

Lisätietoja:

  • kiinteistösijoitusjohtaja Tomi Aimonen, 010 284 3835
  • rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen, 010 284 38

Lue lisää:

Ajankohtaista

Uutinen 9.11.2023

Varaudutaan säästämällä sähköä

Vuosi sitten energian säästäminen, Astetta alemmas -kampanja ja Sähköjärjestelmän tuki -menettely olivat todella akuutteja, kun Euroopassa valmistauduttiin vakavaan sähköpulaan. Yhä edelleen energian säästäminen on tärkeää.

Varaudutaan säästämällä sähköä

Uutinen 27.9.2023

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Nature Action 100 -aloitteella sijoittajat vaativat yrityksiltä kiireellisiä luontotoimia. Ilmarinen on yksi aloitteeseen osallistuvasta 190 sijoittajasta eri puolilta maailmaa.

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa
Lisää uutisia ja tiedotteita