Tiedote 23.3.2022

Eläkkeiden maksaminen on turvattu myös poikkeustilanteissa

Eläketurva on osa kansalaisen toimeentuloturvaa ja siksi se onkin vahvasti lain tasolla suojattu. Vastuuta turvan takaamisesta kannetaan yhdessä myös eri eläketoimijoiden kesken. Näin varmistetaan eläkevakuutustoiminnan ja eläkkeiden maksamisen jatkuminen kaikissa tilanteissa.

Eläkkeiden maksaminen on turvattu Suomessa myös erilaisissa poikkeustilanteissa. Eläkkeiden käsittely ja maksaminen on varmistettu jo ennakkoon sopimalla valmiussuunnitelmista ja varajärjestelyistä, jotka takaavat toiminnan jatkumisen häiriötilanteessa. Omasta tai kaverin eläkkeestä ei siksi tarvitse olla huolissaan.

Varojen riittävyyden eläkkeiden maksamiseen turvaa eläkeyhtiöiden vahva vakavaraisuus, jota laki kaikilta eläkeyhtiöiltä edellyttää ja Finanssivalvonta tarkasti seuraa. Vakavaraisuus suojaa eläkevaroja myös kansainvälisen markkinatilanteen heilahdellessa.

Ilmarisessa vakavaraisuus on hyvällä tasolla ja suorat sijoitusriskit Venäjällä ovat vähäiset. Suurimmat vaikutukset eläkesijoittamiseen ovat lähinnä välillisiä ja ne aiheutuvat mm. pakotteista ja niiden vaikutuksista yksittäisille sijoituskohteille, energian ja hyödykehintojen noususta, markkinoiden hermostuneisuuden lisääntymisestä ja mahdollisesti pidempikestoisesta maailmantalouden kasvuvauhdin hidastumisesta.

Lue lisää

Ajankohtaista

Uutinen 1.6.2023

Pankkien välisen maksuliikenteen häiriö myöhästytti eläkkeitä

Osalla Ilmarisen eläkkeensaajista kesäkuun eläke ei tänään näkynyt pankkitilillä. Syynä oli ongelma pankkien välisessä maksuliikenteessä. Ilmarisesta eläkkeet olivat lähteneet normaalisti eteenpäin. Maksuja koskenut tekninen häiriö on korjattu ja maksut siirtyvät taas normaalisti aamupäivän aikana.

Pankkien välisen maksuliikenteen häiriö myöhästytti eläkkeitä

Uutinen 23.5.2023

Ilmarinen toimi kumppanina Harvardin opiskelijoiden kenttätutkimuksessa

Ryhmä Harvardin yliopiston opiskelijoita vieraili Ilmarisessa esittelemässä tuloksia kenttätutkimuksesta, jota Ilmarinen oli kumppanina mahdollistamassa. Projektissa opiskelijat pyrkivät kartoittamaan erityisesti nuorten tietämystä eläkejärjestelmästä.

Ilmarinen toimi kumppanina Harvardin opiskelijoiden kenttätutkimuksessa

Tiedote 28.4.2023

Nimityksiä Ilmarisen johtoryhmään

Ilmarisen hallitus on nimittänyt kaksi uutta jäsentä Ilmarisen johtoryhmään. Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi on nimitetty Kaisa Ala-Laurila ja talous- ja riskienhallintajohtajaksi Mira Kauppi.

Nimityksiä Ilmarisen johtoryhmään
Lisää uutisia ja tiedotteita