Uutinen 8.2.2022

iAreena-webinaarissa pureuduttiin eläkeläisten talouteen ja vireyteen 2020-luvulla

Ilmarisen ja Vanhustyön keskusliiton järjestämä iAreena-webinaari ajankohtaisista, ikääntyvien asioihin liittyvistä teemoista järjestettiin 4.2.2022. Tämän vuoden teemana oli Eläkeläisenä Euroopassa – eläkeläisten vireys ja talous 2020-luvulla.

Ilmarisen tutkija Jouni Vatanen esitteli tuoreen kyselytutkimuksen tuloksia, jossa selvitettiin eläkeläisten varautumista eläkepäiviin, työnteon jatkamista eläkevuosina ja verotuksen vaikutusta toimeentuloon. Tuloksista selvisi myös, miten eläkeläiset kokevat rahojensa riittävän, miten aktiivisia eläkeläiset ovat ja mitä eläkeläisten mielestä Suomessa voitaisiin oppia muilta mailta.

Työeläkevakuuttajat Tela ry:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes valotti puheenvuorossaan, millaisia ovat eläkejärjestelmät Euroopassa ja miltä Suomen eläkejärjestelmän tulevaisuus näyttää.

Toimittaja, kolumnisti ja tietokirjailija Helena Petäistö kertoi oman värikkään tarinansa innostumisesta onnistumiseen.

Helenan haastattelussa Ilmarisen eläkejohtaja Outi Pekkarinen ja Verohallinon ylitarkastaja Heikki Koskela kertoivat, mitä työssä käyvän eläkeläisen tulee huomioida verotuksen ja eläkkeen osalta.

Videotervehdyksen webinaariin tuovat lisäksi Espanjassa asuva Riitta Pulkki, eläkkeellä harrastuksestaan työn tehnyt Esko Heikkinen sekä pitkän linjan vaikuttaja Tuulikki Petäjäniemi.

Lue lisää

Ajankohtaista

Uutinen 16.6.2022

YEL-lakiuudistus etenee kesäkuussa hallitusesittelyyn – Esityksessä täsmennyksiä yrittäjän työtulon määrittelyyn ja tarkistamiseen

Suomen hallitus esittää yrittäjän eläkelain uudistamista 1.1.2023 alkaen. Lakiuudistuksen tavoitteena on parantaa yrittäjien eläketurvaa ja tukea yrittäjän eläkelain toimeenpanoa, jotta yrittäjän työtulo vastaisi nykyistä paremmin yrittäjän työpanoksen arvoa sekä yritystoiminnan alkuvaiheessa että toiminnan jatkuessa.

YEL-lakiuudistus etenee kesäkuussa hallitusesittelyyn – Esityksessä täsmennyksiä yrittäjän työtulon määrittelyyn ja tarkistamiseen

Tiedote 15.6.2022

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi edelleen - nousua lähes viisi prosenttia

Työntekijämäärä nousi toukokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä lähes viisi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Työntekijämäärä on nyt jatkanut kasvuaan yhtäjaksoisesti yli vuoden ajan. Toimialoista vahvimmin kehittyivät majoitus- ja ravitsemusala sekä henkilöstövuokraus. Osalla aloista voi jo esiintyä pulaa henkilöstöstä.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi edelleen - nousua lähes viisi prosenttia
Lisää uutisia ja tiedotteita