Uutinen 28.1.2022

Kela ja Ilmarinen jatkavat kokeilua asiakkaan sujuvasta ohjauksesta ammatilliseen kuntoutukseen

Kela ja Ilmarinen jatkavat yhteistyötä, jossa asiakkaan tarvitsemat ammatillisen kuntoutuksen palvelut kartoitetaan riittävän varhain. Uusi toimintatapa yhdistää Kelan ja työeläkealan kuntoutuksen asiantuntemuksen.

Viime vuoden lopulla alkanutta yhteistyökokeilua jatketaan toukokuun loppuun saakka. Yhteistyössä kokeillaan mallia, jolla pyritään ehkäisemään pitkittynyttä työkyvyttömyyttä oikein ajoitetulla ammatillisella kuntoutuksella. Ammatillisen kuntoutuksen tavoite on auttaa työntekijöitä ja yrittäjiä jatkamaan työelämässä, kun työkyky on heikentynyt.

Kokeilulla Kela ja Ilmarinen haluavat helpottaa asiakkaan asiointia ja pyrkivät tunnistamaan ajoissa asiakkaat, jotka voisivat hyötyä ammatillisesta kuntoutuksesta. Viime kädessä kokeilussa on kyse myös työurien pidentämisestä ja ennenaikaisen eläköitymisen ehkäisemisestä. 

Kokeilu kohdennetaan erityisesti asiakkaisiin, joiden työkyvyttömyys on pitkittynyt tuki- ja liikuntaelinsairauden tai vakavan masennuksen vuoksi ja joiden eläkkeistä ja ammatillisesta kuntoutuksesta Ilmarinen vastaa.

Lue lisää: Kela ja Ilmarinen kokeilevat uutta toimintamallia asiakkaan ohjaamiseksi ammatilliseen kuntoutukseen (Kelan ja Ilmarisen tiedote 13.10.2021)

Ajankohtaista

Tiedote 4.4.2022

Tutkimus työkyvyn haasteista vuorotyössä alkoi – Airpro mukana Työterveyslaitoksen ja Ilmarisen tutkimushankkeessa

Työterveyslaitos aloitti maaliskuussa tutkimuksen, jonka tavoitteena on tunnistaa työkykyä edistäviä ja uhkaavia tekijöitä vuorotyössä. Tuloksista saadaan uutta tietoa yritysten työkykyjohtamiseen. Tutkimuksen rahoittaa työeläkeyhtiö Ilmarinen, ja sen kohderyhmän muodostavat Airpron Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastajat.

Tutkimus työkyvyn haasteista vuorotyössä alkoi – Airpro mukana Työterveyslaitoksen ja Ilmarisen tutkimushankkeessa

Tiedote 13.1.2022

Poikkeuksellinen aika vähensi työkyvyttömyyseläkkeitä kahdeksan prosenttia – yleisimmin työkyvyttömyyseläkkeelle vie masennus

Työkyvyttömyyseläkkeelle hakeuduttiin vuonna 2021 edellisvuotta vähemmän. Ilmariseen tulleiden työkyvyttömyyseläke- ja kuntoutushakemusten määrät vähenivät jo toista vuotta peräkkäin. Useimmiten työkyvyttömyyseläkkeelle vievät edelleen mielenterveyden häiriöt, ja yksittäisistä sairauksista yleisin on masennus. Pitkittyneen koronataudin vuoksi myönnettiin neljä työkyvyttömyyseläkettä.

Poikkeuksellinen aika vähensi työkyvyttömyyseläkkeitä kahdeksan prosenttia – yleisimmin työkyvyttömyyseläkkeelle vie masennus
Lisää uutisia ja tiedotteita