Uutinen 28.1.2022

Kela ja Ilmarinen jatkavat kokeilua asiakkaan sujuvasta ohjauksesta ammatilliseen kuntoutukseen

Kela ja Ilmarinen jatkavat yhteistyötä, jossa asiakkaan tarvitsemat ammatillisen kuntoutuksen palvelut kartoitetaan riittävän varhain. Uusi toimintatapa yhdistää Kelan ja työeläkealan kuntoutuksen asiantuntemuksen.

Viime vuoden lopulla alkanutta yhteistyökokeilua jatketaan toukokuun loppuun saakka. Yhteistyössä kokeillaan mallia, jolla pyritään ehkäisemään pitkittynyttä työkyvyttömyyttä oikein ajoitetulla ammatillisella kuntoutuksella. Ammatillisen kuntoutuksen tavoite on auttaa työntekijöitä ja yrittäjiä jatkamaan työelämässä, kun työkyky on heikentynyt.

Kokeilulla Kela ja Ilmarinen haluavat helpottaa asiakkaan asiointia ja pyrkivät tunnistamaan ajoissa asiakkaat, jotka voisivat hyötyä ammatillisesta kuntoutuksesta. Viime kädessä kokeilussa on kyse myös työurien pidentämisestä ja ennenaikaisen eläköitymisen ehkäisemisestä. 

Kokeilu kohdennetaan erityisesti asiakkaisiin, joiden työkyvyttömyys on pitkittynyt tuki- ja liikuntaelinsairauden tai vakavan masennuksen vuoksi ja joiden eläkkeistä ja ammatillisesta kuntoutuksesta Ilmarinen vastaa.

Lue lisää: Kela ja Ilmarinen kokeilevat uutta toimintamallia asiakkaan ohjaamiseksi ammatilliseen kuntoutukseen (Kelan ja Ilmarisen tiedote 13.10.2021)

Ajankohtaista

Tiedote 24.4.2024

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Työkyvyttömyyseläkkeiden määrässä on jopa nelinkertainen ero eri toimialojen välillä. Fyysisesti kuormittavilla aloilla työuraa uhkaavat todennäköisemmin tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, kun taas asiantuntija-aloilla mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy pysyvään työkyvyttömyyteen. Tiedot selviävät Ilmarisen uudesta työkyvyttömyyseläkeindeksistä.

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa
Kuvituskuva.

Tiedote 12.3.2024

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän

Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä, selviää Ilmarisen tutkimuksesta. Tutkimuksessa tunnistettiin keinoja, joilla voidaan edistää työssä jatkamista mahdollisimman pitkään. Tutkimuksen mukaan eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla aivan liian vähän. Vain joka neljäs yli 60-vuotias on keskustellut eläkeaikeistaan esihenkilönsä kanssa. 

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän
Lisää uutisia ja tiedotteita