Uutinen 24.5.2022

Mikonkatu 7 sai LEED-ympäristöluokituksen

Helsingin ydinkeskustassa Mikonkatu 7:ssä sijaitseva toimistokiinteistö on saanut LEED Gold -ympäristöluokituksen. Tämä vuonna 1910 valmistunut, Mikonkadun ja Yliopistonkadun kulmassa sijaitseva kuusikerroksinen kiinteistö on Ilmarisen omistama.

LEED kultatason ympäristöluokitus saavutettiin kiinteistön täydellisen perusparannuksen yhteydessä.

– Ilmarinen on pitkäjänteinen ja vastuullinen kiinteistösijoittaja. Uusilta toimitilakiinteistöiltä olemme jo vuosia edellyttäneet vähintään LEED-kultatason ympäristöluokitusta ja muutamia vuosia sitten laajensimme luokittelua koskemaan myös olemassa olevia kiinteistöjä, kertoo Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen.

Mikonkatu 7:n perusparannus osoittaa, että sertifiointi saavutetaan, kun koko projektiryhmä tekee hienoa yhteistyötä ja sitoutuu ympäristömyönteisten ratkaisujen toteuttamiseen. Perusparannuksessa hyödynnettiin olemassa olevaa rakennusta ja luotiin uutta toimintaa keskelle jo toimivaa kaupunkirakennetta.

Toimitilan ympäristöystävällisyyden arvioimiseen käytettävistä kansainvälisistä standardeista käytetyin ja kokonaisvaltaisin on LEED, eli Leadership in Energy and Environmental Design. Eri toimitilojen ympäristöystävällisyyttä on helppo vertailla ja arvioida LEED:in avulla.

LEED on maailman eniten käytetty työkalu rakennusten ekologisen jalanjäljen arviointiin sekä rakennusten suunnittelun, rakentamisen ja käytön vastuullisuuden kehittämiseen. LEED-luokitus huomioi sijainnin, energiatehokkuuden, vedenkäytön, materiaalitehokkuuden, sisäympäristön laadun sekä käyttäjäviihtyvyysasiat.

– LEED-luokituksen vahvuutena on yhtenäinen kriteeristö ja vertailtavuus koko maailmassa. Kiinteistössä toimivat ja vierailevat tietävät, että kun kohde on saanut LEED kultaa, se on arvioitu kattavasti kestävän kehityksen ratkaisujen osalta rakentamisprosessin aikana, sanoo Niina Nurminen.

Lue lisää

Lisätietoja

  • Niina Nurminen, rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen, p. 050 574 7491

Ajankohtaista

Uutinen 21.11.2022

Ilmariselle ja Ilmarisen vuokralaisille tunnustusta vastuullisuudesta

Ilmarisen toimitalo Helsingin Lepakko ja Palkkatilanportti 1-toimistorakennus ovat saaneet ympäristöystävällisyydestä kertovat LEED EB v4 -sertifikaatit. – Sertifikaatti osoittaa, että olemme onnistuneet pysymään kehityksen kärjessä kestävissä toimitiloissa yhdessä käyttäjiemme kanssa, rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen sanoo.

Ilmariselle ja Ilmarisen vuokralaisille tunnustusta vastuullisuudesta
Lisää uutisia ja tiedotteita