Uutinen 1.3.2022

Ilmarinen ei tee uusia sijoituksia Venäjälle

Ilmarinen on päättänyt, että se ei tee uusia suoria sijoituksia Venäjälle tai venäläisiin yrityksiin.

Ilmarinen odottaa sijoituskohteidensa noudattavan kansainvälisiä normeja, joita Venäjä on suoralla hyökkäyksellä Ukrainaan rikkonut. Lisäksi Ilmarinen ottaa sijoitustoiminnassaan huomioon kansainväliset pakotteet.

Tällä hetkellä Ilmarisella on suoria sijoituksia Venäjällä noin 130 miljoonan euron arvosta, mikä on 0,2 prosenttia Ilmarisen 60 miljardin euron sijoitusvarallisuudesta. Pääosan summasta muodostaa sijoitukset Venäjän valtionlainoihin. Summaan sisältyy myös vähemmistöosuus Pietarissa sijaitsevasta kauppakeskuskiinteistöstä. Tämän lisäksi Ilmarisella on rahastosijoituksiensa kautta välillisiä sijoituksia Venäjällä noin 40 miljoonan euron arvosta.

Ilmarisella ei ole suoria osake- tai yrityslainasijoituksia venäläisissä yrityksissä.

– Sodan suurimmat kärsimykset joutuu kokemaan Ukrainan kansa. Eläkesijoitusten näkökulmasta Ilmarisen suorat riskit Venäjällä ovat vähäiset. Suurimmat vaikutukset eläkesijoituksille ovat välillisiä ja aiheutuvat mm. pakotteista ja niiden vaikutuksista yksittäisille sijoituskohteille, energian ja hyödykehintojen noususta, markkinoiden hermostuneisuuden lisääntymisestä ja mahdollisesti pidempikestoisesta maailmantalouden kasvuvauhdin hidastumisesta, sanoo Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula.

Ajankohtaista

Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 17.1.2023

​​Ilmarisen viestintäjohtaja vaihtuu​

Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Liina Aulin on irtisanoutunut ja siirtyy uusiin tehtäviin yhtiön ulkopuolelle. Hänet on nimitetty Metsähallituksen viestintäjohtajaksi.

​​Ilmarisen viestintäjohtaja vaihtuu​

Uutinen 10.1.2023

Olemme hyvän mielen työpaikka!

Ilmariselle on myönnetty Hyvän mielen työpaikka® -merkki tunnustuksena sitoutumisesta työntekijöiden mielenterveyden vahvistamiseen: meillä on hyvä olla ja työskennellä, ja panostamme vahvasti työkykyyn ja mielenturvaan. Merkin myöntää vuosittain hakemuksesta MIELI Suomen Mielenterveys ry.

Olemme hyvän mielen työpaikka!
Lisää uutisia ja tiedotteita