Uutinen 1.3.2022

Ilmarinen ei tee uusia sijoituksia Venäjälle

Ilmarinen on päättänyt, että se ei tee uusia suoria sijoituksia Venäjälle tai venäläisiin yrityksiin.

Ilmarinen odottaa sijoituskohteidensa noudattavan kansainvälisiä normeja, joita Venäjä on suoralla hyökkäyksellä Ukrainaan rikkonut. Lisäksi Ilmarinen ottaa sijoitustoiminnassaan huomioon kansainväliset pakotteet.

Tällä hetkellä Ilmarisella on suoria sijoituksia Venäjällä noin 130 miljoonan euron arvosta, mikä on 0,2 prosenttia Ilmarisen 60 miljardin euron sijoitusvarallisuudesta. Pääosan summasta muodostaa sijoitukset Venäjän valtionlainoihin. Summaan sisältyy myös vähemmistöosuus Pietarissa sijaitsevasta kauppakeskuskiinteistöstä. Tämän lisäksi Ilmarisella on rahastosijoituksiensa kautta välillisiä sijoituksia Venäjällä noin 40 miljoonan euron arvosta.

Ilmarisella ei ole suoria osake- tai yrityslainasijoituksia venäläisissä yrityksissä.

– Sodan suurimmat kärsimykset joutuu kokemaan Ukrainan kansa. Eläkesijoitusten näkökulmasta Ilmarisen suorat riskit Venäjällä ovat vähäiset. Suurimmat vaikutukset eläkesijoituksille ovat välillisiä ja aiheutuvat mm. pakotteista ja niiden vaikutuksista yksittäisille sijoituskohteille, energian ja hyödykehintojen noususta, markkinoiden hermostuneisuuden lisääntymisestä ja mahdollisesti pidempikestoisesta maailmantalouden kasvuvauhdin hidastumisesta, sanoo Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula.

Ajankohtaista

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita