Uutinen 20.1.2022

Työnantajien verkkopalvelua uudistetaan - Asiakkaiden toiveet näkyvät kehityksessä

Työnantajien asiointipalvelu saa uuden vakuutusnäkymän, johon on nostettu asiakastestien perusteella asiakkaitamme eniten kiinnostavat sisällöt. Uudistus tulee käyttöön ensivaiheessa niille TyEL-asiakkaille, jotka eivät kuulu maksuluokkamallin piiriin (työntekijöiden palkkasumma alle kaksi miljoonaa euroa).

Verkkopalvelu-uudistuksen keskeisin tavoite on parantaa asiakkaidemme palvelukokemusta, ja taustalla tehdään myös palvelun teknologian uudistus. Ensimmäisessä vaiheessa eri toimintojen sivut, kuten esimerkiksi TyEL-todistuksen avaussivu, pysyvät ennallaan. Sen sijaan tiedot ja toiminnot asiointipalvelun etusivulla mukautuvat entistä paremmin kunkin asiakkaan tarpeen mukaan.

Uuden kirjautumisnäkymän ensimmäiseksi osioksi asiakkaat nostivat TyEL-laskut, maksuprosentit ja laskuihin liittyvät toiminnot. Asiakkaiden toiveiden mukaisesti samaan näkymään tuotiin myös esimerkiksi kuvaaja asiakashyvityksen kehityksestä.

Ennen palvelun rakentamista Ilmarisen asiakkaat pääsivät testaamaan uudistuvan palvelun prototyyppiä.

Upeaa, että asiakkaamme ovat antaneet arvokasta aikaansa ja osallistuneet palvelun kehittämiseen, kiittelee Ilmarisen kehityspäällikkö Maarit Ojaranta.

Kehitystyö jatkuu vuonna 2022 

Nyt tehty kehitystyö näkyy asiakkaille vaiheittain. Maksuluokkamallin piiriin kuuluvien asiakkaiden (työntekijöiden palkkasumma yli kaksi miljoonaa euroa) palveluiden uudistaminen aloitetaan vaiheittain vuoden 2022 aikana.

 – Lähtökohta digitaalisen asioinnin kehittämisessä on, että lähes kaikki asiat voi hoitaa verkossa helposti ja turvallisesti silloin, kun asiakkaillemme parhaiten sopii. Haluamme jatkuvasti kehittää asiakkaidemme kanssa yhdessä entistä parempaa palvelua ja asioinnin sujuvuus on meille erityisen tärkeää, sanoo prosessinjohtaja Hanna Haikonen Ilmarisen vakuutus- ja eläkepalvelut -linjalta.

Asiakas näkee työnantajien asiointipalvelussa esimerkiksi tulevien laskujen tiedot ja saa TyEL-todistuksen sekä vakuutuksen tiliotteen. Lisäksi verkkopalvelusta näkee tulorekisteriin ilmoitetut palkat muutaman tunnin kuluttua ilmoituksesta. Palvelusta voi myös lähettää viestejä Ilmariseen turvallisesti. Verkkopalvelut ovat käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Ajankohtaista

Uutinen 25.5.2022

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Kesän lähestyessä moni asiakkaistamme pohtii työsuhdepolkupyörän ja -matkalipun tarjoamista työsuhde-etuna. Polkupyörien ja matkalippujen mahdollistaminen lisää henkilöstön hyvinvointia ja on konkreettinen, luontoa säästävä vastuullisuusteko työnantajalta. Työsuhdepolkupyöriä koskevat säädökset ovat muuttuneet vuoden 2021 alusta lähtien. Työsuhdepolkupyörä on verovapaa luontaisetu 1 200 euroon asti vuodessa, ja työsuhdematkalippu 3 400 euroon asti vuodessa. Mutta mitä työnantajan tulee tietää TyEL-maksuista?

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Uutinen 23.5.2022

Työnantaja, näin hoidat ulkomaisen kausityöntekijäsi eläkevakuuttamisen

Mansikkapelloille ja muihin kausitöihin tulee Suomeen tänäkin vuonna työntekijöitä useista eri maista. Ulkomaisen työntekijän palkkaamiseen liittyy monia työlupiin ja verotukseen liittyviä kysymyksiä, ja työnantajana sinun tulee huolehtia myös ulkomaisen työntekijän työeläke- ja muusta sosiaaliturvasta.

Työnantaja, näin hoidat ulkomaisen kausityöntekijäsi eläkevakuuttamisen
Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 16.5.2022

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä nousi lähes viisi prosenttia

Työntekijämäärä nousi huhtikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä lähes viisi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Työntekijämäärä on nyt jatkanut kasvuaan yhtäjaksoisesti vuoden ajan. Toimialoista vahvimmin kehittyivät majoitus- ja ravitsemusala sekä henkilöstövuokraus.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä nousi lähes viisi prosenttia
Lisää uutisia ja tiedotteita