Uutinen 24.3.2023

Earth Hour – hetki pimeää muistuttaa ilmastosta

Ilmarinen osallistuu Earth Hour -tapahtumaan Ruoholahdessa sijaitsevalla pääkonttorilla sammuttamalla valot ilmaston puolesta lauantaina 25.3.2023 kello 20.30–21.30.

Maailman luonnon säätiön WWF:n tapahtuma Earth Hour (wwf.fi) haluaa yhdistää ihmiset eri puolilta maailmaa ympäristö- ja ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Symbolisella eleellä – sammuttamalla valot – muistutetaan meitä kaikkia koskevasta uhasta: ilmastonmuutoksen kiihtymisestä ja luonnon monimuotoisuuden rapautumisesta.

Tänä vuonna WWF Suomi kannustaa ihmisiä miettimään omia arjen valintojaan. WWF Suomen mukaan viime vuonna tapahtumaan osallistui 1,5 miljoonaa ihmistä myös Suomessa.

Ilmarinen pyrkii huomioimaan ilmaston ja luonnon

Ilmastonmuutos on maailmanlaajuinen muutos, joka uhkaa ihmisten ja eläinten mahdollisuuksia elää ja talouden mahdollisuuksia toimia. Siksi sen hidastaminen on myös yritysten velvollisuus.

Ilmarisen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti, turvallisesti ja vastuullisesti niin, että varat riittävät myös tulevien sukupolvien eläkkeisiin.

– Siksi ilmastonmuutoksen huomioon ottaminen ja sen uhkiin varautuminen on meille tärkeää. Tavoitteemme on sijoittaa hoitamamme eläkevarat hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä. Ilmastotiekartoissamme on tavoiteaikataulumme. Tuoreesta vuosi- ja kestävyysraportistamme näkyy, että olemme edenneet hyvin, vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos kertoo.

Ilmastonmuutoksen hidastamisen rinnalle on vahvasti noussut huoli myös luonnon monimuotoisuuden rapautumisesta. Ilmiöt kytkeytyvät yhteen.

– Ilmastonmuutoksen lisäksi haemme tapoja ottaa sijoitustoiminnassamme huomioon myös luonnon monimuotoisuus. Työ on alussa, mutta aiomme tässäkin edetä uuden luonnon monimuotoisuus- tiekarttamme ohjaamana.

Lue lisää:

Ajankohtaista

Uutinen 9.11.2023

Varaudutaan säästämällä sähköä

Vuosi sitten energian säästäminen, Astetta alemmas -kampanja ja Sähköjärjestelmän tuki -menettely olivat todella akuutteja, kun Euroopassa valmistauduttiin vakavaan sähköpulaan. Yhä edelleen energian säästäminen on tärkeää.

Varaudutaan säästämällä sähköä

Uutinen 27.9.2023

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Nature Action 100 -aloitteella sijoittajat vaativat yrityksiltä kiireellisiä luontotoimia. Ilmarinen on yksi aloitteeseen osallistuvasta 190 sijoittajasta eri puolilta maailmaa.

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa
Lisää uutisia ja tiedotteita