Tiedote 13.6.2023

Ilmarinen sijoittaa uusiin ilmastoon keskittyviin indeksiosuusrahastoihin

Ilmarinen on mukana ankkurisijoittajana uusissa yhdysvaltalaisen varainhoitajan BlackRock Inc:n lanseeraamissa ilmastotekijöitä painottavissa iShares ETF -rahastoissa Yhdysvalloissa ja Japanissa.

Ilmarisen sijoitti USA:n rahastoon kaksi miljardia euroa ja Japanin rahastoon 745 miljoonaa euroa. Sijoitukset jatkavat Ilmarisen strategiaa ilmaston huomioon ottavasta sijoituspolitiikasta.

– Näin voimme vähentää sijoituksilla passiivisen osakesalkun herkkyyttä ilmastonmuutoksen aiheuttamille riskeille. Yritysten liiketoimintaympäristö muuttuu globaalisti seuraavien vuosien ja vuosikymmenten aikana ilmastonmuutoksen takia, senior salkunhoitaja Juha Venäläinen kertoo.

– Uskomme, että yhtiöt, jotka vähentävät toimintansa ilmastokuormitusta tai pyrkivät hyötymään ilmastomuutoksen vastaisen kamppailun tuottamista mahdollisuuksista kilpailijoitansa paremmin, ovat vertailuryhmäänsä parempia sijoituskohteita pitkäjänteiselle sijoittajalle, Venäläinen sanoo.

– Ilmarisen tavoite on hiilineutraali sijoitussalkku vuoden 2035 loppuun mennessä. Ilmastonmuutokset riskit ja mahdollisuudet voidaan huomioida myös indeksisijoituksissa. Nämä sijoitukset ovat osa toimia, joilla edistämme ilmastotavoitettamme, vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos kertoo.

Rahastojen taustalla ilmastonmuutoksen huomioon ottava indeksi

Uudet iShares ETF-tuotteet seuraavat MSCI Climate Action -indeksejä. Ilmarinen on ollut mukana kehittämässä indeksiä, joka valitsee kustakin toimialasta mukaan paremman puoliskon ilmastomittareilla arvioitaessa. Näihin näkökohtiin kuuluvat nykyinen päästöintensiteetti, päästövähennystavoitteet, vihreän liiketoiminnan tulot ja ilmastoriskien hallinta

Ilmarinen jatkaa ETF sijoitusten ilmastopainotuksen lisäämistä. Ilmarisen passiivisista osakesijoituksesta (ETF) ilmastoon keskittyvien sijoitusten osuus on yli 85 prosenttia.

Lisätietoa:

Juha Venäläinen, senior salkunhoitaja, 050 575 8618, juha.venalainen@ilmarinen.fi

Karoliina Lindroos, vastuullisen sijoittamisen johtaja, 040 577 2203, karoliina.lindroos@ilmarinen.fi

Lue lisää:

 

Ajankohtaista

Uutinen 9.11.2023

Varaudutaan säästämällä sähköä

Vuosi sitten energian säästäminen, Astetta alemmas -kampanja ja Sähköjärjestelmän tuki -menettely olivat todella akuutteja, kun Euroopassa valmistauduttiin vakavaan sähköpulaan. Yhä edelleen energian säästäminen on tärkeää.

Varaudutaan säästämällä sähköä

Uutinen 27.9.2023

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa

Nature Action 100 -aloitteella sijoittajat vaativat yrityksiltä kiireellisiä luontotoimia. Ilmarinen on yksi aloitteeseen osallistuvasta 190 sijoittajasta eri puolilta maailmaa.

Ilmarinen mukana Nature Action 100 -aloitteessa
Lisää uutisia ja tiedotteita