Uutinen 24.5.2023

Ilmarisen lapsiparkki on Vuoden vastuullisuusteko numero kaksi

Ilmarisen lapsiparkki äänestettiin toiselle sijalle Oikotien Vuoden vastuullisuusteko -kampanjassa. Kirimme mitalikärkeen kymmenen finalistin joukosta.

Ilmarisen lapsiparkki valittiin yleisön ilmoittamista Työelämän vastuullisuusteko -ehdokkaista kymmenen finalistin joukkoon. Finalistien äänestyksen tulos julkistettiin 24.5.2023. Sijoituimme lopulta toiseksi Scandicin jälkeen. Kolmanneksi sijoittui Worker.

Lapsiparkki on lasten ja aikuisten mieleen 

Tuemme Ilmarisessa henkilöstön työn ja muun elämän yhteensovittamista monin eri tavoin. Oiva esimerkki on kesäkuussa järjestettävä lapsiparkki Ilmarisen toimitalon tiloissa. Ilmarislaisten lapset voivat tulla isän tai äidin työpäivän ajaksi hoitoon, kun lapset ovat jo lomalla, mutta vanhemmat vielä töissä. Tämä arjen helpotus on auki taas tänäkin kesänä 5.–30.6.  

Lapsiparkki tarjoaa tilapäistä apua kesän lastenhoitopulmiin. Etusijalla ovat esikoulu- ja alakouluikäiset lapset, joille hoitopaikan löytäminen voi olla hankalaa.  

– Kesäkuussa voi olla vaikea löytää lapsille hoitopaikkaa tai seuraa työpäivän ajaksi, jos ei ole sopivia leirejä tai läheisten muodostamaa turvaverkkoa tarjolla. Vanhempien lomien jaksottaminen eri ajankohtiin rajoittaa myös koko perheen yhteistä loma-aikaa ja varsinkin perheissä, joissa on yksi vanhempi, voi kyseessä olla loma-ajan pelastava järjestely, toteaa Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä. 

Lastenhoitajien ohjaamina lapset tutustuvat uusiin kavereihin, askartelevat, leikkivät, retkeilevät ja pelaavat. 

Oman vanhemman työpaikalle pääsy on iso asia monelle lapselle. On kiva nähdä, mihin aikuiset aina katoavat päivän ajaksi.  Monelle lapselle kesäkuu Ilmarisessa on jo perinne, ja lapset tuntevat toisensa aiemmilta vuosilta. 

– Lapsiparkkia ovat kiitelleet niin lapset kuin aikuiset. Ensimmäiset kyselyt lapsiparkista saadaan henkilöstöltä jo heti alkuvuodesta. Lapsistakin moni ilmoittaa haluavansa tulla lapsiparkkiin myös seuraavana vuonna ja eräänkin kerran yksi lapsista olisi halunnut lähteä lapsiparkkiin, vaikka äidillä oli vapaapäivä, Sami Ärilä kertoo. 

Tarjoamme joka vuosi nuorille kesätöitä  

Lapsiparkki on mahtava mahdollisuus paitsi ilmarislaisille myös kesätyötä etsiville nuorille. Ilmarinen työllistää vuosittain kymmeniä nuoria kesätöihin. Töitä on tarjolla monenlaisissa tehtävissä. Myös kolme lapsiparkin lastenhoitajaa kuuluvat Ilmarisen kesätyöntekijöiden porukkaan.  

Lue lisää 

Ajankohtaista

Tiedote 15.11.2023

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän väheneminen kiihtyy

Työntekijämäärä laski lokakuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kaksi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista jyrkimmin laskivat henkilöstövuokraus ja rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski jälleen joka alueella. Jyrkintä lasku oli Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän väheneminen kiihtyy

Uutinen 13.11.2023

Ilmarisen opiskelijamessut – vielä ehdit mukaan!

Hei opiskelija! Mietitkö, mitä Ilmarinen voisi tarjota sinulle? Millainen olisi unelmien kesätyöpaikkasi? Entä mitä haluaisit tehdä työksesi, kun opinnot ovat paketissa? Oletko pohtinut, mitkä asiat ovat sinulle työpaikassa merkityksellisiä? Ilmoittaudu heti mukaan ja tule kuulemaan, miten monia mahdollisuuksia Ilmarinen tarjoaa sinulle!

Ilmarisen opiskelijamessut – vielä ehdit mukaan!

Uutinen 9.11.2023

Varaudutaan säästämällä sähköä

Vuosi sitten energian säästäminen, Astetta alemmas -kampanja ja Sähköjärjestelmän tuki -menettely olivat todella akuutteja, kun Euroopassa valmistauduttiin vakavaan sähköpulaan. Yhä edelleen energian säästäminen on tärkeää.

Varaudutaan säästämällä sähköä
Lisää uutisia ja tiedotteita