Uutinen 18.4.2023

Ilmarisen lapsiparkki on ehdolla työelämän vastuullisuusteoksi

Ilmarisen lapsiparkki on ehdolla työelämän vastuullisuusteoksi. Ilmarisen työntekijöilleen järjestämän lapsiparkki tarjoaa tilapäistä apua työn ja perhe-elämän yhdistämisessä.

Työelämän vastuullisuustekoja on voinut ehdottaa Oikotien järjestämään kisaan kuka tahansa. Oikotien raati valitsi yli 40 ehdokkaan joukosta kymmenen erilaista, pientä ja suurta vastuullisuustekoa, erilaisilta toimialoilta ja eri kokoisista organisaatioista. Nyt äänensä teoille voi antaa kuka vain.

Ilmarisen työntekijöilleen järjestämän lapsiparkki tarjoaa tilapäistä apua työn ja perhe-elämän yhdistämisessä. Myös tulevana kesänä työntekijöillä on mahdollisuus tuoda lapsia työpaikalle hoitoon työpäivän ajaksi.

– Kesäkuussa voi olla vaikea löytää lapsille hoitopaikkaa tai seuraa työpäivän ajaksi, jos ei ole sopivia leirejä tai läheisten muodostamaa turvaverkkoa tarjolla. Vanhempien lomien jaksottaminen eri ajankohtiin rajoittaa myös koko perheen yhteistä loma-aikaa. Meidän lapsiparkkimme on jo usean vuoden ajan tarjonnut apua hoitopaikan löytämiseen, kertoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.

Suomalaisten lomakausi kestää toukokuun alusta syyskuun loppuun. Kesälomat painottuvat kuitenkin usein juhannuksen jälkeiseen aikaan heinäkuulle. Lapsiparkkiin otetaan ensisijaisesti esikoulu- ja alakouluikäisiä lapsia, joille hoitopaikan löytäminen voi tuottaa hankaluuksia.

Lapsiparkissa tutustutaan uusiin kavereihin, askarrellaan, leikitään, retkeillään ja pelataan. Kun lapsilta on kysytty, mikä lapsiparkissa on parasta, he ovat vastanneet:

- Parasta on askartelu, sillä rakastan taidetta ja askartelua! Ja myös ohjaajat!
- Lapsiparkissa parasta on kaikki, etenkin yhteisen leffan tekeminen!
- Lempijuttu lapsiparkissa on syöminen!
- Lapsiparkissa on kivointa kaikki retket ja aikuiset.
- Lemppari juttuni lapsiparkissa on liikuntasalissa leikkiminen!

Tutustu muihin hyviin muihin ehdokkaisiin ja äänestä (oikotie.fi) mielestäsi parasta työelämän vastuullisuustekoa. Äänestys on käynnissä 7.5.2023 asti

Lue lisää

Ajankohtaista

Tiedote 15.4.2024

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Työntekijämäärä laski maaliskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea. Uudistettuun suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat kattavat nyt valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita