Tiedote 28.4.2023

Nimityksiä Ilmarisen johtoryhmään

Ilmarisen hallitus on nimittänyt kaksi uutta jäsentä Ilmarisen johtoryhmään. Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi on nimitetty Kaisa Ala-Laurila ja talous- ja riskienhallintajohtajaksi Mira Kauppi.

Kaisa Ala-Laurila Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi

Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi sekä johtoryhmän jäseneksi on nimitetty FM Kaisa Ala-Laurila. Ala-Laurilalla on vahva media-alan kokemus. Hän on työskennellyt aiemmin mm. A-lehtien toimitusjohtajana sekä markkinoinnin ja liiketoiminnan johtotehtävissä Sanoma-konsernissa ja Radio Novassa.

Ilmarisessa Ala-Laurila vastaa viestinnästä, yritysvastuusta, yhteiskuntasuhteista sekä brändistä ja markkinoinnista. Hän raportoi toimitusjohtaja Jouko Pölöselle. Ala-Laurila aloittaa Ilmarisessa 8.5.2023. Hän seuraa tehtävässään Liina Aulinia, joka siirtyi Ilmarisesta Metsähallituksen viestintäjohtajaksi.  

– Ilmarinen on asiakkaidensa omistama keskinäinen työeläkeyhtiö, joka huolehtii 1,1 miljoonan suomalaisen työeläketurvasta. Suurena omistajana olemme myös merkittävä yhteiskunnallinen toimija. Haluamme luoda Ilmarisesta vetovoimaisimman työelämän kumppanin – vastuullisesti sinua varten. Tässä työssä viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajalla on keskeinen rooli. On ilo saada Kaisa mukaan Ilmarisen joukkueeseen, Jouko Pölönen sanoo.

– Olen todella innoissani saadessani näin merkityksellisen ja yhteiskunnallisesti vaikuttavan tehtävän. Hyvä työelämä ja turvattu eläke ovat arvokkaita ja tärkeitä asioita meille kaikille. On myös hienoa päästä mukaan kehittämään Ilmarista vastuullisen sijoittamisen suunnannäyttäjänä, Kaisa Ala-Laurila sanoo.

Mira Kauppi Ilmarisen talous- ja riskienhallintajohtajaksi

Ilmarisen talous- ja riskienhallintajohtajaksi sekä johtoryhmän jäseneksi on nimitetty 1.6. lähtien FM, SHV Mira Kauppi. Kauppi seuraa tehtävässään Matias Klemelää, joka siirtyy Ilmarisen sijoitusorganisaation allokaatiotiimiin strategiksi.

Mira Kauppi on työskennellyt Ilmarisessa talouden, tiedolla johtamisen sekä liiketoiminnan kehittämisen tehtävissä vuodesta 2019 lähtien. Tätä ennen Kauppi työskenteli pitkään OP-ryhmässä liiketoiminnan kehittämisen, yrityssuunnittelun ja talouden parissa sekä toimi mm. pääaktuaarina ja aktuaariyksikön päällikkönä.

Uudessa tehtävässään Mira Kauppi tiimeineen vastaa Ilmarisen taloudesta ja riskienhallinnasta sekä toiminnan suunnittelusta ja seurannasta. Kauppi raportoi toimitusjohtaja Jouko Pölöselle.

– Ilmarisen vastuulla on 57 miljardin euron sijoitusvarallisuus, jota sijoitamme tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Tavoitteenamme on hoitaa suomalaisten työeläketurvaa mahdollisimman tehokkaasti. Talous- ja riskienhallintajohtajalla tiimeineen on keskeinen rooli riskeihin varatutumisessa ja työeläketurvan tehokkaan hoitamisen varmistamisessa. On hienoa saada Mira mukaan johtoryhmään. Miran aktuaaritausta ja kokemus tiedolla johtamisesta täydentää hyvin johtoryhmämme osaamisprofiilia, Jouko Pölönen sanoo.

– Olen innoissani tästä vastuullisesta tehtävästä. Pääsen kehittämään yhdessä rautaisten ammattilaisten kanssa toimintaamme strategian edistämiseksi, Mira Kauppi sanoo.

Lisätietoja:

  • Jouko Pölönen, toimitusjohtaja, Ilmarinen, p. 050 1282
  • Kaisa Ala-Laurila, p. 040 777 9212
  • Mira Kauppi, p. 0400 938 974

Ajankohtaista

Uutinen 18.9.2023

Ilmarisen opiskelijamessut – ilmoittaudu mukaan!

Hei opiskelija! Mietitkö, mitä Ilmarinen voisi tarjota sinulle? Millainen olisi unelmien kesätyöpaikkasi? Entä mitä haluaisit tehdä työksesi, kun opinnot ovat paketissa? Oletko pohtinut, mitkä asiat ovat sinulle työpaikassa merkityksellisiä? Tule kuulemaan, miten monia mahdollisuuksia Ilmarinen tarjoaa sinulle!

Ilmarisen opiskelijamessut – ilmoittaudu mukaan!
Lisää uutisia ja tiedotteita