Uutinen 5.1.2023

Onko työelämässä houkuttelevuutta ikääntyville? Tervetuloa kuulemaan aiheesta lisää iAreenaan 3.2.2023

Ilmarisen ja Vanhustyön keskusliiton ajankohtaisfoorumi iAreena pureutuu tänä vuonna siihen, ovatko seniorit työelämässä taakka vai voimavara.

Julkaisemme seminaarissa tuloksia tuoreesta Eläkeläiset ja työelämä -tutkimuksestamme. Tutkimuksessa selvitimme, onko töissä koettu ikäsyrjintää ja mikä saisi jatkamaan työntekoa eläkkeellä. Entä minkälaista työelämän pitäisi olla, jotta se houkuttelisi jatkamaan työskentelyä eläkkeelle jäämisen jälkeen?

Kuulemme näkökulmia eläkkeellä työskentelyyn niin keikkatyötä seniori-ikäisille välittävältä toimijalta, senioreita työllistävältä työnantajalta kuin eläkeläisiltä työntekijöiltä itseltään.

Eläketurvakeskuksen osastopäällikkö Susan Kuivalainen esittelee lisäksi tutkimustuloksia yli 55-vuotiaiden työllisyydestä ja työnantajan asenteista yli 55-vuotiaisiin.

Tilaisuuden juontaa itsekin työskentelyä eläkkeellä jatkava ex-uutisankkuri Pirjo Nuotio.

Tilaisuus pidetään perjantaina 3.2.2023 klo 10.00–12.00 Ilmarisessa (Porkkalankatu 1, Helsinki). Voit seurata tilaisuutta myös suorana lähetyksenä verkon kautta.

Ilmoittaudu mukaan täältä

Tervetuloa!

Seminaarin ohjelma

10.00 Seminaarin avaus, eläke- ja vakuutusjohtaja Tiina Nurmi, Ilmarinen
& toiminnanjohtaja Anni Lausvaara, Vanhustyön keskusliitto

10.05 Eläkeläiset ja työelämä -tutkimuksen tulosten esittely, tutkija Jouni Vatanen, Ilmarinen

10.25 Videotervehdyksiä eläkeläisiltä työelämässä

10.30 Tutkimustuloksia yli 55-vuotiaiden työllisyydestä ja työnantajan asenteista yli 55-vuotiaisiin, osastopäällikkö Susan Kuivalainen, Eläketurvakeskus

10.55 Tauko

11.05 Haastattelukeskustelussa työnantajan, työntekijän ja senioreille keikkatyötä tarjoavan tahon näkökulmia siitä, ovatko seniorit työelämässä taakka vai voimavara. Juontajana Pirjo Nuotio.

11.40 Mahdolliset kysymykset

11.50 Yhteenveto ja päätössanat

12.00 Seminaari päättyy

Ajankohtaista

Tiedote 15.3.2023

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä jatkoi kasvua koko Suomessa

Työntekijämäärä nousi helmikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä 2,1 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Toimialoista vahvimmin kehittyivät majoitus- ja ravitsemusala sekä viestintä ja tietotekniikka. Rakentaminen, henkilöstövuokraus ja kaupan ala olivat laskussa. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä nousi eniten Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä jatkoi kasvua koko Suomessa

Uutinen 6.2.2023

iAreena-seminaarissa keskusteltiin ikääntyvien asemasta työelämässä

Ilmarinen ja Vanhustyön keskusliitto järjestivät helmikuun alussa kolmannentoista iAreena-seminaarin, vuotuisen ajankohtaisfoorumin ikääntyvien asioihin liittyvistä teemoista. Tänä vuonna pohdittiin, onko työelämässä houkuttelevuutta ikääntyville ja ovatko seniorit työelämässä taakka vai voimavara.

iAreena-seminaarissa keskusteltiin ikääntyvien asemasta työelämässä

Tiedote 3.2.2023

Tutkimus: Suurin osa eläkeläisistä haluaisi yhä tehdä ansiotöitä eläkkeellä – arvio omasta jaksamisesta heikentynyt

Yksi tai kaksi päivää viikossa on sopiva määrä ansiotyötä eläkkeellä. Näin kertoi suurin osa Ilmarisen tutkimukseen vastanneista eläkeläisistä. Vain joka neljäs ei haluaisi työskennellä eläkkeellä ollessaan. Arvio omasta jaksamisesta työelämässä on heikentynyt edellisvuodesta, ja yhä harvempi kokee työssäkäynnin lisäävän omaa hyvinvointiaan.

Tutkimus: Suurin osa eläkeläisistä haluaisi yhä tehdä ansiotöitä eläkkeellä – arvio omasta jaksamisesta heikentynyt
Lisää uutisia ja tiedotteita