Uutinen 3.3.2023

Työnantaja, luvassa erinomaiset asiakashyvitykset – näet määrän työnantajan palvelusta

Olemme laskeneet lopulliset, TyEL-maksua pienentävät asiakashyvitykset, jotka näkyvät 3.3. alkaen työnantajan palvelusta. Ennätystasolle noussut tehokkuutemme näkyy suoraan pienempinä työeläkemaksuina työnantaja-asiakkaillemme.

Pääsääntöisesti maksunalennukset huomioidaan tulevilla TyEL-laskuilla maaliskuusta alkaen. Jos sinulla on erääntyneitä, maksamattomia laskuja, hyvitykset huomioidaan ensin niihin.

Maaliskuusta alkaen näet verkossa myös, mihin hyvitykset on kohdistettu. Kohdistukset ja hyvityksen määrän näet avaamalla tiliotteen työnantajan palvelussa.

Mahdollisia vakuutusmaksupalautuksia varten tarvitsemme tilinumeron. Ilmoita samalla tilinumero mahdollisia vakuutusmaksun palautuksia varten.

Hoitokustannuksen hinnoittelu muuttui vuoden alussa

Nyt maksettavat asiakashyvitykset perustuvat vielä vanhaan malliin, sillä ne koskevat vuoden 2022 vakuutusmaksuja. Nyt saamasi asiakashyvitys perustuu siis viimevuotisen toimintamme tehokkuuteen ja vakavaraisuuteemme.

Vuoden 2023 alusta alkaen työeläkemaksun hoitokustannus on määräytynyt yhtiökohtaisesti. Hoitokustannus on se osa maksua, jolla katetaan eläkeyhtiön toiminnasta, eli vakuutusten ja eläkkeiden hoitamisesta aiheutuneet kustannukset. Ilmarisen ennätystasolle nousseen kustannustehokkuuden ansiosta työnantaja-asiakkaittemme työeläkemaksut ovat hoitokustannuksen osalta edullisemmat. Muutoksen myötä suurtyönantajan alennus poistuu ja huomioidaan suoraan hoitokustannuksessa.

Erinomaisen hoitokustannustuloksen ja vakavaraisuuden perusteella Ilmarinen palauttaa tänä vuonna asiakkailleen asiakashyvityksinä 175 miljoonaa euroa.

Hoitokustannus määräytyy nykyisin yhtiökohtaisesti ja on aina ajantasainen. Näin vakuutusmaksuun ei tule jälkikäteen yllätyksiä, eikä vuositason tarkastuksia enää tarvita.

Muutoksen myötä työeläkevakuutusmaksun hoitokustannusosa pienenee ja hoitokustannustulos alenee.

Asiakashyvitykset milj. euroa ja suhteessa palkkasummaan

asiakashyvitykset .jpg
Vuonna 2020 työeläkeyhtiöt pidättäytyivät asiakasyrityksille maksettavista asiakashyvityksistä työnantajan maksun alennuksen ajalta. Vuodelta 2020 kertynyt asiakashyvitys oli näin ollen vain kolmasosa normaalivuonna kertyvästä asiakashyvityksestä.

Muutoksia asiakashyvityksiin vuonna 2024

Ensi vuonna palautettavat asiakashyvitykset tullaan laskemaan uuden mallin mukaisesti. Jatkossa asiakashyvitykset perustuvat ainoastaan työeläkeyhtiön vakavaraisuuteen. Ilmarisen vahva vakavaraisuus on seurausta pitkäjänteisestä sijoitustoiminnasta ja hyvistä sijoitustuotoista.

Lue lisää

Ajankohtaista

Ihminen makoilee mahallaan lattialla ja katsoo tablettia, kuvituskuva.

Uutinen 28.9.2023

Saitko työeläkeotteen postissa? Unohda arkistointi ja siirry sähköiseen asiointiin

Jos et ole käynyt katsomassa työeläkeotettasi vielä OmaEläke-palvelussamme, tai jo aiemmin ole valinnut verkossa itsellesi sähköistä otetta, saat työeläkeotteen paperisena kotiisi joka kolmas vuosi syksyllä. Saapumisvuosi riippuu siitä, missä kuussa olet syntynyt. Vuonna 2023 otteet lähetetään touko-elokuussa syntyneille.

Saitko työeläkeotteen postissa? Unohda arkistointi ja siirry sähköiseen asiointiin

Tiedote 15.9.2023

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän väheneminen jatkui

Työntekijämäärä laski elokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -1,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista kasvoivat ainoastaan teollisuus sekä viestintä ja tietotekniikka. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka alueella. Jyrkintä lasku oli Itä-Suomessa.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän väheneminen jatkui
Lisää uutisia ja tiedotteita