TyEL-vakuutuksen päättäminen

Kun viimeinenkin työntekijäsi lopettaa työnsä, päätä TyEL-vakuutuksesi. Vakuutus päättyy työntekijäsi viimeiseen työpäivään.

Työntekijäsi voivat poistua palkkalistoiltasi vähitellen tai äkisti, esimerkiksi jos myyt yrityksesi ja työntekijäsi siirtyvät toisen työnantajan palvelukseen. Joskus voi käydä niin ikävästi, että olet joutunut irtisanomaan heidät yksi toisensa jälkeen. Työntekijäsi voivat myös siirtyä sinun tai jonkun toisen työnantajan toiseen vakuutukseen.

Jos näin on, etkä usko palkkaavasi ketään lähiaikoina, on aika päättää TyEL-vakuutus. Toimi silloin näin:

Tee vakuutuksen päättämisilmoitus ja lähetä se meille. Helpoimmin teet sen verkossa. Kerro ilmoituksessa kolme asiaa:

  1. päivä, jolloin viimeinen työntekijäsi lopetti työskentelyn
  2. syy, miksi haluat päättää vakuutuksesi
  3. tilinumero TyEL-maksun mahdollista palautusta varten.

Jos olet vuosi-ilmoittaja, tee lisäksi viimeiset työsuhdeilmoituksesi. Tee yksi ilmoitus jokaisesta työntekijästäsi, joka oli palveluksessasi vakuutuksen päättämisvuonna.

Jos olet kuukausi-ilmoittaja, tee lisäksi viimeiset kuukausi-ilmoituksesi. Ilmoita niissä vakuutuksen päättymiskuukauden ansiot.

Päätä vakuutus

 

Vakuutus päättyy viimeiseen työskentelypäivään

Ilmoitukset saatuamme päätämme TyEL-vakuutuksesi siihen päivään, jolloin viimeinen työntekijäsi lopetti työskentelyn. Sen jälkeen laskemme lopullisen TyEL-maksusi ilmoittamiesi ansioiden perusteella ja vertaamme sitä maksamiisi TyEL-ennakkomaksuihin.

Lopullinen maksu selviää päättymislaskelmasta, jonka saat meiltä. Siitä näet, oletko maksanut sopivasti, liikaa vai liian vähän. Jos olet maksanut liikaa, saat erotussumman tilillesi. Jos taas olet maksanut liian vähän, saat erotuksesta laskun.

Tilanteet voivat muuttua. Jos perustat uuden yrityksen tai jos toimintasi viriää sittenkin uudelleen, ota uusi TyEL-vakuutus. Olet lämpimästi tervetullut asiakkaaksemme uudelleen!

Tule asiakkaaksi