Huolehdi työntekijäsi eläketurvasta

Työntekijäsi eläketurva on sinun vastuullasi. Kun huolehdit siitä, kasvatat työntekijäsi eläkettä. Ja varmistat, että tulevatkin sukupolvet saavat eläkkeensä.

Eläketurva on osa suomalaista sosiaaliturvaa. Sellainen osa, jota ei rahoiteta veroilla vaan työeläkevakuutuksilla ja niiden vakuutusmaksuilla. Siksi sinä vakuutat työntekijäsi työntekijän eläkevakuutuksella eli TyEL-vakuutuksella. Työntekijäsi maksaa TyEL-maksusta osan. Sinä perit hänen maksuosuutensa hänen palkastaan ja tilität maksun meille. Ja näin kasvatat työntekijäsi eläketurvaa.

Samalla huolehdit myös tulevien sukupolvien eläkkeistä. Se johtuu siitä, että käytämme vain osan TyEL-maksuista paraikaa maksettaviin eläkkeisiin. Loput laitamme visusti talteen. Sen sijoitamme tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Jotta voimme maksaa myös tulevien sukupolvien eläkkeet.

Yrittäjä sen sijaan huolehtii omasta eläketurvastaan itse. Ja vakuuttaa itsensä yrittäjän eläkevakuutuksella eli YEL-vakuutuksella. Mitä enemmän yrittäjä maksaa YEL-maksua, sitä suurempi on hänen eläkkeensä.

 

Tilapäinen vai sopimustyönantaja?

Eläketurvasta huolehtiminen tulee kontollesi, kun työntekijäsi on 17–67-vuotias. Ja kun hänen ansionsa ylittävät tietyn summan.

Työnantajana olet tilapäinen tai sopimustyönantaja. Tilapäisenä työnantajana sinun ei tarvitse ottaa työntekijällesi TyEL-vakuutusta vaan maksaa pelkkä TyEL-maksu. Ja toisinaan myös muutama muu maksu. Sopimustyönantajana sen sijaan otat työntekijällesi aina TyEL-vakuutuksen.  Ja huolehdit myös työntekijäsi muusta sosiaaliturvasta.

 

Kätevimmin verkossa

TyEL-vakuutuksista ja -maksuista huolehdit kätevimmin verkossa. Ota käyttöösi Ilmarisen verkkopalvelu, niin tulostat tarvitsemasi todistukset ja teet muutokset ja ilmoitukset helposti ja turvallisesti. Silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Katso myös koosteestamme työeläkelakien avainlukuja (pdf).