ilmarinen.fi-sivustolla voi esiintyä häiriöitä lauantaiaamuna 24.8 ennen kello kuutta sekä lauantai 24.8 sunnuntai 25.8 välisenä yönä. Pahoittelemme mahdollisia häiriöitä.

 

Kun palkkaat tilapäisesti

Kun palkkaat tilapäisesti

Palkatessasi tilapäisen työntekijän, esimerkiksi siivoojan, remonttimiehen tai metsurin, olet joko tilapäinen työnantaja tai sopimustyönantaja. Velvollisuutesi riippuvat siitä, katsotaanko sinun olevan tilapäinen työnantaja vai sopimustyöntaja. 

Alta näet, missä tilanteissa sinut katsotaan sopimustyönantajaksi ja missä tilanteissa tilapäiseksi työnantajaksi.

Tilapäinen työnantaja - palkat alle 8 502 euroa puolessa vuodessa

Kun maksat työntekijöillesi palkkoja korkeintaan 8 502 euroa puolessa vuodessa (vuonna 2019) riittää, että hoidat TyEL-maksut.

Lue ohjeet tilapäiselle työnantajalle

Sopimustyönantaja - palkat yli 8 502 euroa puolessa vuodessa

Kun maksat työntekijöillesi palkkoja vähintään 8 502 euroa puolessa vuodessa (vuonna 2019), tarvitset työnantajan eläkevakuutuksen eli TyEL-vakuutuksen.

Lue ohjeet sopimustyönantajalle

Esimerkki: Kotitalous työnantajana

Suomessa kotitaloudet teettävät paljon tilapäista työtä. Meiltä kyselläänkin usein neuvoja erilaisten maksujen ja ja vakuutusten kanssa toimimisesta. Tärkeintä on selvittää, koskevatko sinua tilapäisen työnantajan vai sopimustyönantajan velvoitteet ja toimia sen mukaisesti.

muutoksia asiointipalvelussa

Tilapäisen työnantajan palvelut ovat siirtyneet PikaPalkka®-, Palkka.fi- ja SuoraTyö.fi-palveluihin. 1.1.2019 alkaen sopimustyönantajat tekevät ilmoitukset suoraan tulorekisteriin

 

 

Tilapäisen työnantajan palvelut

Palvelu soveltuu tilapäisesti työllistäville yrityksille, kotitalouksille ja tilitoimistoille.

PikaPalkka® on valmis palvelukokonaisuus, joka on tarkoitettu tilapäiseen ilmoittamiseen ja maksamiseen. Palvelu helpottaa käyttäjää työnantajavelvoitteiden hoitamisessa ja automatisoi prosessin työvaiheita lähettämällä kaikki tarvittavat ilmoitukset suoraan tulorekisteriin ja vähentämällä automaattisesti esimerkiksi ennakkopidätyksen, TyEL-maksun Ilmariseen ja työttömyysvakuutusmaksun työntekijän palkasta. Palvelun käyttö on Ilmarisen asiakkaille maksutonta. Palvelun tuottaa SuoraTyö Oy.

Tutustu palveluun ›

Palvelu soveltuu erityisesti pienille yrityksille ja yrittäjille, seuroille sekä yhdistyksille.

Palkka.fi on maksuton palvelu palkanlaskentaan. Palvelu lähettää kaikki tarvittavat ilmoitukset suoraan tulorekisteriin ja vähentää automaattisesti esimerkiksi ennakkopidätyksen, TyEL-maksun Ilmariseen ja työttömyysvakuutusmaksun työntekijän palkasta. Palvelun käyttö edellyttää, että tallennat tarvittavat tiedot itsestäsi työnantajana sekä työntekijöistäsi ennen palkanlaskennan aloittamista. Palvelun tuottaa Verohallinto.

Tutustu palveluun ›

Palvelu soveltuu yrityksille, jotka työllistävät sekä vakituisesti että tilapäisesti. Esimerkkejä tällaisista yrityksistä ovat esimerkiksi keikkatyötä käyttävät toimialat sekä kotitaloudet ja tilitoimistot.

SuoraTyö.fi on valmis, maksullinen palvelukokonaisuus, joka helpottaa käyttäjää työnantajavelvoitteiden hoitamisessa ja automatisoi prosessin työvaiheita. Työsuhteisiin sekä palkanmaksuun liittyvät lakisääteiset työnantajavelvoitteet voidaan hoitaa vaivattomasti, kun palvelu lähettää kaikki tarvittavat ilmoitukset suoraan tulorekisteriin ja vähentää automaattisesti esimerkiksi ennakkopidätyksen, TyEL-maksun Ilmariseen ja työttömyysvakuutusmaksun työntekijän palkasta. Palvelun tuottaa SuoraTyö Oy.

Tutustu palveluun ›

Harkitsetko uuden työntekijän palkkaamista?

Palkkalaskurilla saat näppituntuman palkan sivukustannuksista, kun harkitset työntekijän palkkaamista tai palkankorotusta. Palkkalaskuri käyttää kuluvan vuoden lukuja.

Täytä työntekijän tiedot

Ikä

Näin palkkakustannukset jakautuvat

Työnantajan osuus

Työntekijälle maksettava bruttopalkka

Tuntipalkka yhteensä 0,00 ?
Vuosilomakorvaus 0,00 ?
Bruttopalkka yhteensä0,00

Työnantajan kulut

Sairausvakuutusmaksu 0,00 ?
Työeläkemaksu 0,00 ?
Työttömyysvakuutusmaksu 0,00 ?
Tapaturmavakuutusmaksu 0,00 ?
Ryhmähenkivakuutus 0,00 ?
Sivukulut yhteensä0,00

Työntekijän osuus

Palkasta pidätettävät kulut

Työeläkemaksu 0,00 ?
Työttömyysvakuutusmaksu 0,00 ?
Ennakonpidätys 0,00 ?
Työntekijälle maksettava summa0,00

Työnantajan kulut vaihtelevat toimialoittain ja yrityksen koon mukaan. Laskurin oletusarvoina esitetyt prosentit ovat keskiarvoja. Tarkista lopulliset prosentit ja maksut verottajalta, Kelalta, vakuutusyhtiöstäsi ja kyseisen alan työehtosopimuksesta.

TILITOIMISTOT

UUDEN TYÖNTEKIJÄN PALKKAAMINEN

Ota YEL-vakuutus

Ota uusi tai siirrä aiempi vakuutuksesi.

Ota tyel-vakuutus

Ota uusi tai siirrä aiempi vakuutuksesi.

Nimitykset
| 16.8.2019

Kari-Pekka Martimo työkykyriskien ennakoinnista ja tutkimuksesta vastaavaksi johtajaksi Ilmariseen

Ilmarinen vahvistaa työkykyriskien hallintaa ja ennakointia. Kari-Pekka Martimo on nimitetty työkykyriskien ennakoinnista ja tutkimuksesta vastaavaksi johtajaksi.

Lue lisää

Nimitykset
| 16.8.2019

Nimityksiä Ilmarisessa

Katso uusimmat nimitykset.

Lue lisää