Tilapäisen työnantajan palvelut

Siirry palveluun

Kuka on tilapäinen työnantaja?

Tiedät olevasi tilapäinen työnantaja, kun palkkaat tilapäisesti yritykseesi, kotiisi, pihaasi tai metsääsi yhden tai useamman työntekijän ja maksat palkkoja yhteensä tietyn summan, vuonna 2018 alle 8 346 euroa puolessa vuodessa (8 334 euroa v. 2017).

Kun palkkaat tilapäisesti

Joskus palkkaat työntekijän vain tilapäisesti. Yritykseesi, kotiisi, pihaasi tai metsääsi. Työntekijäsi eläketurva lankeaa kontollesi aina, kun maksat palkkoja vähintään tietyn summan. Vuonna 2018 tuo summa on 58,27 euroa kuukaudessa (58,19 euroa v. 2017).

Työntekijöiden eläketurva

Huolehdit työntekijäsi eläketurvasta helposti: maksat vain työeläkevakuutus- eli TyEL-maksun. Maksu on tietty prosentti työntekijällesi maksamasta palkasta. Vuonna 2018 prosentti on 25,3 (25,1 % v. 2017). Työntekijä maksaa maksusta osan. Peri hänen maksuosuutensa hänen palkastaan ja tilitä koko maksu meille. 

Ilmoita työntekijän tiedot palkanmaksun jälkeen

Eläketurvan järjestät näppärästi Tilapäisen työnantajan palvelussa. Käy palvelussa viimeistään palkanmaksua seuraavan kuukauden 20. päivänä. Kun ilmoitat sinne työntekijääsi koskevat tiedot, palvelu laskee sinua koskevan TyEL-maksun. Maksa lopuksi maksu verkkopankissasi.

Ota tai siirrä YEL-vakuutus

Ota uusi tai siirrä aiempi vakuutuksesi.

Ota tai siirrä tyel-vakuutus

Ota uusi tai siirrä aiempi vakuutuksesi.

Oletko kuukausi-ilmoittaja?

TILITOIMISTOT

UUDEN TYÖNTEKIJÄN PALKKAAMINEN

 

Parempi työelämä tuo tulosta

Siirry paremman työelämän polulle ja tutustu työnantajan työkaluihin parempaan työelämään.

Artikkeli
| 8.12.2017

Ikä ei ole työnteon este tai hidaste

Viime vuonna Suomessa eläkkeelle siirtyi 76 000 ihmistä, joista kolme neljäsosaa siirtyi vanhuuseläkkeelle. 63-vuotias Ann-Cristin Quagraine olisi voinut liittyä tähän seuraan, mutta hän valitsi toisin. Quagraine jatkoi yli alimman eläkeiän töitä monialayhtiö Bernerillä, eikä hän ole omien sanojensa mukaan katunut päätöstään hetkeäkään.

Lue lisää

Uutinen
| 5.12.2017

Hyvää itsenäisyyspäivää – Sata tekoa paremman työelämän puolesta

Ilmarinen on kerännyt Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tekoa paremman työelämän puolesta. Tehdään yhdessä suomalaisesta työelämästä vielä parempi!

Lue lisää