Tilapäisen työnantajan palvelut

Siirry palveluun

Kuka on tilapäinen työnantaja?

Tiedät olevasi tilapäinen työnantaja, kun palkkaat tilapäisesti yritykseesi, kotiisi, pihaasi tai metsääsi yhden tai useamman työntekijän ja maksat palkkoja yhteensä tietyn summan, vuonna 2018 alle 8 346 euroa puolessa vuodessa (8 334 euroa v. 2017).

Kun palkkaat tilapäisesti

Joskus palkkaat työntekijän vain tilapäisesti. Yritykseesi, kotiisi, pihaasi tai metsääsi. Työntekijäsi eläketurva lankeaa kontollesi aina, kun maksat palkkoja vähintään tietyn summan. Vuonna 2018 tuo summa on 58,27 euroa kuukaudessa (58,19 euroa v. 2017).

Työntekijöiden eläketurva

Huolehdit työntekijäsi eläketurvasta helposti: maksat vain työeläkevakuutus- eli TyEL-maksun. Maksu on tietty prosentti työntekijällesi maksamasta palkasta. Vuonna 2018 prosentti on 25,3 (25,1 % v. 2017). Työntekijä maksaa maksusta osan. Peri hänen maksuosuutensa hänen palkastaan ja tilitä koko maksu meille. 

Parannuksia asiointipalvelussa

Olemme tehneet parannuksia tilapäisen työnantajan asiointipalveluumme tehdäksemme asioinnistasi entistä sujuvampaa ja helpompaa. Asioidessasi tarvitset pääsyn verkkopankkiisi, jossa maksat TyEL-vakuutusmaksut. Tervetuloa asioimaan kanssamme!

 

Ilmoita työntekijän tiedot palkanmaksun jälkeen

Eläketurvan järjestät näppärästi tilapäisen työnantajan palvelussa. Tilapäisen työnantajan palvelusa ilmoitat työsuhteen tiedot ja maksat TyEL-vakuutusmaksun verkkopankissasi.

1. Ilmoita palkanmaksukausi ja työnantajan tiedot

Käy palvelussa ja tee palkkailmoitus viimeistään palkanmaksua seuraavan kuukauden 20. päivänä.

2. Ilmoita työntekijät ja palkkatiedot

Syötä työntekijän nimi, henkilötunnus ja bruttopalkka ja tallenna tiedot listaan. Jos henklötunnus puuttuu tai työntekijällä ei ole suomalaista henkilötunnusta, ilmoita vain syntymäaika (ppkkvv) ja sukupuoli.

3. Tarkista yhteenveto ja siirry maksamaan verkkopankkiisi

Pääset tarvittaessa palaamaan edelliselle sivulle muokkaamaan tai poistamaan tietoja. Kun tiedot ovat kunnossa, kirjaudu verkkopankkiisi maksamaan vakuutusmaksu ja palaa sen jälkeen palveluun. Siirryt vahvistussivulle, jolla voit tallentaa ja tulostaa yhteenvedon tekemästäsi ilmoituksesta kirjanpitoon.

Harkitsetko uuden työntekijän palkkaamista?

Palkkalaskurilla saat näppituntuman palkan sivukustannuksista, kun harkitset työntekijän palkkaamista tai palkankorotusta. Palkkalaskuri käyttää kuluvan vuoden lukuja.

Täytä työntekijän tiedot

Ikä

Näin palkkakustannukset jakautuvat

Työnantajan osuus

Työntekijälle maksettava bruttopalkka

Tuntipalkka yhteensä 0,00 ?
Vuosilomakorvaus 0,00 ?
Bruttopalkka yhteensä0,00

Työnantajan kulut

Sairausvakuutusmaksu 0,00 ?
Työeläkemaksu 0,00 ?
Työttömyysvakuutusmaksu 0,00 ?
Tapaturmavakuutusmaksu 0,00 ?
Ryhmähenkivakuutus 0,00 ?
Sivukulut yhteensä0,00

Työntekijän osuus

Palkasta pidätettävät kulut

Työeläkemaksu 0,00 ?
Työttömyysvakuutusmaksu 0,00 ?
Ennakonpidätys 0,00 ?
Työntekijälle maksettava summa0,00

Työnantajan kulut vaihtelevat toimialoittain ja yrityksen koon mukaan. Laskurin oletusarvoina esitetyt prosentit ovat keskiarvoja. Tarkista lopulliset prosentit ja maksut verottajalta, Kelalta, vakuutusyhtiöstäsi ja kyseisen alan työehtosopimuksesta.

Ohjeita kirjautumiseen ja asiointiin

Ota palvelu käyttöösi, kun sinulla on TyEL-vakuutussopimus kanssamme

Antamallasi y-tunnuksella tai henkilötunnuksella on kanssamme voimassa oleva TyEL-vakuutussopimus. ​​​Tämä palkkailmoitus on tarkoitettu vain tilapäiselle työnantajalle.

Vakuuta vaivatta verkkopalvelussamme

Suosittelemme sopimusasiakkaillemme verkkopalvelun käyttöä. Saat sen käyttöösi saman tien luomalla käyttäjätunnukset palveluun.

 • Käytössäsi on monipuoliset palvelut.
 • Kaikki palkkailmoituksesi arkistoituvat verkkopalveluun.
 • Voit käyttää aiemmin tekemiäsi ilmoituksia uusien ilmoitusten pohjana.
 • Voit tulostaa yhteenvetoraportteja ja todistuksia ilmoituksista ja käyttää muita verkkopalvelun monipuolisia ominaisuuksia.

Luo käyttäjätunnus

 1. Valitse Luo tunnukset.
 2. Valitse oma verkkopankkisi ja käy tunnistautumassa.
 3.  Ilmoita käyttäjän tiedot ja luo salasana.
 4. Hyväksy ilmoittamasi tiedot.  

Nyt olet valmis kirjautumaan palveluun joko aikaisemmilla Eteran verkkopalvelun tunnuksillasi tai verkkopankkitunnuksillasi. Saa myös sähköpostiisi vahvistuksen: Olet valmis käyttämään Tilapäisen työnantajan verkkopalvelua.

Millainen salasanan tulee olla?        

Salasanassa tulee olla 8–15 merkkiä. Salasanassa ei voi käyttää skandinaavisia kirjaimia å, ä, ö. Se ei voi myöskään olla sama kuin käyttäjätunnus. Salasanassa tulee olla vähintään yksi

 • numero,     
 • iso kirjain, 
 • pieni kirjain ja
 • joku seuraavista erikoismerkeistä: ! % ? - +.       

Ota YEL-vakuutus

Ota uusi tai siirrä aiempi vakuutuksesi.

Ota tyel-vakuutus

Ota uusi tai siirrä aiempi vakuutuksesi.

Oletko kuukausi-ilmoittaja?

Parempaa työelämää -palvelumme sinulle asiakasetuna

TILITOIMISTOT

UUDEN TYÖNTEKIJÄN PALKKAAMINEN

Uutinen
| 21.9.2018

Perehdy tulorekisteriin: katso suositun webinaarimme tallenteet

Mitä tulorekisteristä pitää tietää? Ketä tulorekisterin käyttöön valtuutetaan ja miten? Muuttuuko vuosi-ilmoittaja kuukausi-ilmoittajaksi? Näihin ja muihin kysymyksiin löydät vastaukset katsomalla suositun tulorekisteri-webinaarimme 17.9. tallenteet.

Lue lisää

Tiedote
| 20.9.2018

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärien kasvu kiihtyi heinäkuussa

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä ovat edelleen kasvussa. Heinäkuussa kasvuvauhti hieman kiihtyi, ja kasvua oli nyt 6,1 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Koko vuoden kasvu näyttää kuitenkin jäävän hieman viime vuotista hitaammaksi.

Lue lisää