Tilapäisen työnantajan palvelut

Siirry palveluun

Kuka on tilapäinen työnantaja?

Tiedät olevasi tilapäinen työnantaja, kun palkkaat tilapäisesti yritykseesi, kotiisi, pihaasi tai metsääsi yhden tai useamman työntekijän ja maksat palkkoja yhteensä tietyn summan, vuonna 2018 alle 8 346 euroa puolessa vuodessa (8 334 euroa v. 2017).

Kun palkkaat tilapäisesti

Joskus palkkaat työntekijän vain tilapäisesti. Yritykseesi, kotiisi, pihaasi tai metsääsi. Työntekijäsi eläketurva lankeaa kontollesi aina, kun maksat palkkoja vähintään tietyn summan. Vuonna 2018 tuo summa on 58,27 euroa kuukaudessa (58,19 euroa v. 2017).

Työntekijöiden eläketurva

Huolehdit työntekijäsi eläketurvasta helposti: maksat vain työeläkevakuutus- eli TyEL-maksun. Maksu on tietty prosentti työntekijällesi maksamasta palkasta. Vuonna 2018 prosentti on 25,3 (25,1 % v. 2017). Työntekijä maksaa maksusta osan. Peri hänen maksuosuutensa hänen palkastaan ja tilitä koko maksu meille. 

Parannuksia asiointipalvelussa

Olemme tehneet parannuksia tilapäisen työnantajan asiointipalveluumme tehdäksemme asioinnistasi entistä sujuvampaa ja helpompaa. Asioidessasi tarvitset pääsyn verkkopankkiisi, jossa maksat TyEL-vakuutusmaksut. Tervetuloa asioimaan kanssamme!

 

Ilmoita työntekijän tiedot palkanmaksun jälkeen

Eläketurvan järjestät näppärästi tilapäisen työnantajan palvelussa. Tilapäisen työnantajan palvelusa ilmoitat työsuhteen tiedot ja maksat TyEL-vakuutusmaksun verkkopankissasi.

1. Ilmoita palkanmaksukausi ja työnantajan tiedot

Käy palvelussa ja tee palkkailmoitus viimeistään palkanmaksua seuraavan kuukauden 20. päivänä.

2. Ilmoita työntekijät ja palkkatiedot

Syötä työntekijän nimi, henkilötunnus ja bruttopalkka ja tallenna tiedot listaan. Jos henklötunnus puuttuu tai työntekijällä ei ole suomalaista henkilötunnusta, ilmoita vain syntymäaika (ppkkvv) ja sukupuoli.

3. Tarkista yhteenveto ja siirry maksamaan verkkopankkiisi

Pääset tarvittaessa palaamaan edelliselle sivulle muokkaamaan tai poistamaan tietoja. Kun tiedot ovat kunnossa, kirjaudu verkkopankkiisi maksamaan vakuutusmaksu ja palaa sen jälkeen palveluun. Siirryt vahvistussivulle, jolla voit tallentaa ja tulostaa yhteenvedon tekemästäsi ilmoituksesta kirjanpitoon.

Harkitsetko uuden työntekijän palkkaamista?

Palkkalaskurilla saat näppituntuman palkan sivukustannuksista, kun harkitset työntekijän palkkaamista tai palkankorotusta. Palkkalaskuri käyttää kuluvan vuoden lukuja.

Täytä työntekijän tiedot

Ikä

Näin palkkakustannukset jakautuvat

Työnantajan osuus

Työntekijälle maksettava bruttopalkka

Tuntipalkka yhteensä 0,00 ?
Vuosilomakorvaus 0,00 ?
Bruttopalkka yhteensä0,00

Työnantajan kulut

Sairausvakuutusmaksu 0,00 ?
Työeläkemaksu 0,00 ?
Työttömyysvakuutusmaksu 0,00 ?
Tapaturmavakuutusmaksu 0,00 ?
Ryhmähenkivakuutus 0,00 ?
Sivukulut yhteensä0,00

Työntekijän osuus

Palkasta pidätettävät kulut

Työeläkemaksu 0,00 ?
Työttömyysvakuutusmaksu 0,00 ?
Ennakonpidätys 0,00 ?
Työntekijälle maksettava summa0,00

Työnantajan kulut vaihtelevat toimialoittain ja yrityksen koon mukaan. Laskurin oletusarvoina esitetyt prosentit ovat keskiarvoja. Tarkista lopulliset prosentit ja maksut verottajalta, Kelalta, vakuutusyhtiöstäsi ja kyseisen alan työehtosopimuksesta.

Ohjeita kirjautumiseen ja asiointiin

Ota palvelu käyttöösi, kun sinulla on TyEL-vakuutussopimus kanssamme

Antamallasi y-tunnuksella tai henkilötunnuksella on kanssamme voimassa oleva TyEL-vakuutussopimus. ​​​Tämä palkkailmoitus on tarkoitettu vain tilapäiselle työnantajalle.

Vakuuta vaivatta verkkopalvelussamme

Suosittelemme sopimusasiakkaillemme verkkopalvelun käyttöä. Saat sen käyttöösi saman tien luomalla käyttäjätunnukset palveluun.

 • Käytössäsi on monipuoliset palvelut.
 • Kaikki palkkailmoituksesi arkistoituvat verkkopalveluun.
 • Voit käyttää aiemmin tekemiäsi ilmoituksia uusien ilmoitusten pohjana.
 • Voit tulostaa yhteenvetoraportteja ja todistuksia ilmoituksista ja käyttää muita verkkopalvelun monipuolisia ominaisuuksia.

Luo käyttäjätunnus

 1. Valitse Luo tunnukset.
 2. Valitse oma verkkopankkisi ja käy tunnistautumassa.
 3.  Ilmoita käyttäjän tiedot ja luo salasana.
 4. Hyväksy ilmoittamasi tiedot.  

Nyt olet valmis kirjautumaan palveluun joko aikaisemmilla Eteran verkkopalvelun tunnuksillasi tai verkkopankkitunnuksillasi. Saa myös sähköpostiisi vahvistuksen: Olet valmis käyttämään Tilapäisen työnantajan verkkopalvelua.

Millainen salasanan tulee olla?        

Salasanassa tulee olla 8–15 merkkiä. Salasanassa ei voi käyttää skandinaavisia kirjaimia å, ä, ö. Se ei voi myöskään olla sama kuin käyttäjätunnus. Salasanassa tulee olla vähintään yksi

 • numero,     
 • iso kirjain, 
 • pieni kirjain ja
 • joku seuraavista erikoismerkeistä: ! % ? - +.       

Ota YEL-vakuutus

Ota uusi tai siirrä aiempi vakuutuksesi.

Ota tyel-vakuutus

Ota uusi tai siirrä aiempi vakuutuksesi.

Oletko kuukausi-ilmoittaja?

Parempaa työelämää -palvelumme sinulle asiakasetuna

TILITOIMISTOT

UUDEN TYÖNTEKIJÄN PALKKAAMINEN

Artikkeli
| 15.11.2018

Samuji tuo huippumuotia Kämp Gallerian Gardeniin

Samuji avaa useiden muiden suomalaisten huippumerkkien joukossa liikkeen Gardeniin, Kämp Galleriassa sijaitsevaan uuteen muodin keskukseen.

Lue lisää

Tiedote
| 15.11.2018

Sopivaa työtä kaikille – osatyökykyisissä merkittävä hyödyntämätön potentiaali työmarkkinoille

Osatyökykyisten heikosta työllistymisestä aiheutuvan toteutumattoman työpanoksen arvioidaan olevan 1,3 miljardia euroa vuodessa, selviää Ilmarisen laskelmasta. Ilmarisen yhteistyökumppaneineen kokoama Sopivaa työtä kaikille -kokonaisuus tarjoaa tietoa erityisesti työnantajille. Tavoitteena on lisätä tietoa ja edistää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä.

Lue lisää