TyEL-ansioilmoitukset vuonna 2018 maksetuista palkoista

Tee viimeinen vuotta 2018 koskeva kuukausi-ilmoitus tai koko vuotta koskeva vuosi-ilmoitus Ilmariseen. Ilmoitus tehdään samalla tavalla kuin aiemminkin. Tee ansioilmoitukset 1.1.2019 alkaen maksetuista palkoista tulorekisteriin.

Ilmoita ansiot ja maksa ennakkomaksut ilmoitustapasi mukaan

Ansioilmoituksessa ilmoitat meille ne ansiot, jotka ovat TyEL-palkkaa. Yleensä TyEL-palkka on sama kuin ennakonpidätyksen alainen ansio. Huomaathan, että vuonna 2018 maksetut ilmoitetaan Ilmariseen.

Kuukausi-ilmoittaja, tee viimeinen kuukausi-ilmoitus tammikuussa

Toimi näin:

  1. Tee kuukausi-ilmoitus Ilmariseen sähköisesti, yksi jokaista työntekijääsi kohti. Ilmoita siinä työntekijän joulukuun ansiot. Tee ilmoitus heti palkanmaksun yhteydessä. Jos et maksanut palkkoja joulukussa 2018, sinun ei tarvitse tehdä ilmoitusta.
  2. Ilmoituksen tekemisen jälkeen saat meiltä TyEL-ennakkomaksua koskevan laskun. Se erääntyy 20.1.2019.
  3. Lopullinen TyEL-maksu selviää vuosilaskelmasta, joka valmistuu keväällä 2019. Jos olet maksanut liikaa TyEL-maksuja, saat meiltä hyvityksen. Jos olet maksanut maksuja liian vähän, saat yhdessä erässä maksettavan tasauslaskun. 

Vuosi-ilmoittaja - ilmoitus kerran vuodessa, tee viimeinen vuosi-imoitus viimeistään 20.1.2019

Tee viimeinen vuosi-ilmoitus vuoden 2018 aikana maksetuista palkoista Ilmariseen 31.1.2019 mennessä. 

Lopullinen TyEL-maksu selviää vuosilaskelmasta. Myöhemmin keväällä 2019 valmistuvasta vuosilaskelmasta näet, mikä on lopullinen TyEL-maksusi vuodelta 2018.  Jos olet maksanut liikaa ennakkomaksuja, saat meiltä hyvityksen. Jos maksuja ei ole kertynyt tarpeeksi, saat tasauslaskun. Lasku saapuu keväällä, ja se maksetaan yhdessä erässä.

TyEL-maksun suuruus

Lopullinen TyEL-maksusi vuodelta 2018 selviää vuonna 2019, kun tiedämme yrityksesi lopullisen palkkasumman. Laskemme tekemäsi ansioilmoituksen perusteella sinua koskevan lopullisen TyEL-vakuutusmaksun. 

Ilmoita kätevästi verkkopalvelussamme

Tee viimeinen kuukausi- tai vuosi-ilmoituksesi verkkopalvelussamme.

Tee kuukausi-ilmoitus

Tee vuosi-ilmoitus


Tee ilmoitus lähettämällä tiedot tiedostona, jonka poimit palkanhallintajärjestelmästäsi. Jos tiedoston tekeminen on sinulle uutta, tutustu tekniseen ohjeeseen kuukausi-ilmoittajalle tai vuosi-ilmoittajalle. Voit myös syöttää tiedot suoraan verkkopalveluun. Kaikkein kätevintä on, kun tilitoimistosi tekee ilmoitukset puolestasi. Pyydä siinä tapauksessa tilitoimistoasi tekemään kanssamme verkkopalvelusopimus.

Käytössäsi on verkkopalvelumme lisäksi kolme muutakin sähköistä tapaa, TYVI-palvelut, Palkka.fi ja SuoraTyö.fi. TYVI on lyhenne sanoista Tietovirrat yrityksiltä viranomaisille. TYVI-palveluja tarjoavat Aditro, CGI  ja OpusCapita. Palkka.fi on pienille työnantajille ja kotitalouksille suunnattu palvelu, jonka tarjoavat verohallinto ja työeläkeyhtiöt. TYVI-palvelut ovat maksullisia, Palkka.fi maksuton.