TyEL-ansioilmoitukset vuonna 2019 maksetuista palkoista

Ilmoita kaikki 1.1.2019 jälkeen maksettavat palkat tulorekisteriin. Tee ilmoitus viiden päivän kuluessa palkanmaksusta. Ilmoitus täytyy tehdä jokaisen palkanmaksukerran jälkeen.

Miten ilmoitan palkat vuonna 2019?

Vuoden 2019 alusta tulorekisteri korvaa Ilmariseen, Verohallintoon, Kelaan ja Työllisyysrahastoon (ennen 1.1.2019 Työttömyysvakuutusrahasto) erikseen tehdyt palkkailmoitukset. Tulorekisteri on sähköinen tietokanta, joka sisältää kaikki palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla. Tulorekisteriin tehdään kaikki ansioilmoitukset 1.1.2019 alkaen maksettavista palkoista. Lisäksi tulorekisteriin ilmoitetaan vuonna 2019 maksettavia palkkoja koskevat muutokset.

Voit lähettää palkkatiedot tulorekisteriin suoraan palkanlaskentajärjestelmästä teknisen rajapinnan kautta tai tulorekisterin verkkopalvelussa tiedostona tai lomakkeella.

Tee palkkailmoitukset tulorekisteriin viiden kalenteripäivän kuluessa palkanmaksusta. Ilmoita tulorekisteriin kaikki maksetut palkat ja luontaisedut. Ilmoittamisessa ei ole euromääräisiä rajoja.

Ilmoita vuoden 2019 ansiot tulorekisteriin (tulorekisteri.fi) ›

Tilapäisen työnantajan palkkailmoitukset

Näin ilmoitat tilapäisen työnantajan vuoden 2019 palkkatietoja

Työntekijän eläkemaksut maksetaan edelleen Ilmariseen

Työeläkemaksut maksetaan jatkossakin Ilmariseen. Saamme kaikki vakuutusmaksujen ja eläkkeiden laskentaan tarvitsemamme tiedot suoraan tulorekisteristä. 

Saat laskun työeläkemaksuista kunkin palkanmaksukuukauden jälkeen. Laskun perusteena on tulorekisteriin ilmoitetut ansiotiedot. Lasku erääntyy pääsääntöisesti palkanmaksukuukautta seuraavan kuun viimeisenä päivänä. 

Poikkeuksena on Palkka.fi, SuoraTyö.fi tai PikaPalkka. Näissä palveluissa tehdyistä palkkailmoituksista emme lähetä laskua, vaan TyEL-maksu muodostuu palveluun.

eräpäivän muuttaminen verkkopalvelussa 

Voit siirtää eräpäivää korkeintaan kuukaudella eteenpäin. Tällöin vakuutusmaksu erääntyy  palkanmaksua seuraavan toisen kuukauden aikana. Eräpäivän voi muuttaa palkanmaksukuukauden aikana kirjautumalla verkkopalveluumme. Kun eräpäivää on siirretty, vakuutusmaksuun lisätään vakuutusmaksukorkoa toisen kuukauden osalta. Uusi eräpäivä on voimassa myös seuraavilla laskuilla, kunnes muutat eräpäivää uudelleen verkkopalvelussa.

Suosittelemme, että otat käyttöön verkkolaskun samalla, kun otat käyttöön tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun. Jos käytät SuoraTyö.fi- tai Palkka.fi -palvelua, saat maksutiedot suoraan niiltä. Emme lähetä sinulle erillistä laskua. Palkka.fi- palvelussa TyEL- maksu erääntyy palkanmaksua seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä. Eräpäivän muutos ei vaikuta Palkka.fi- palvelun eräpäivään.

Lue lisää ja ota verkkolasku käyttöön ›

Työnantajan erillisilmoitus

Anna tarvittaessa työnantajan erillisilmoitus tiedoista, jotka eivät koske yksittäistä tulonsaajaa. Erillisilmoitus on annettava viimeistään palkanmaksukuukautta seuraavan kalenterikuukauden 5. päivänä.

Lue lisää työnantajan erillisilmoituksesta tulorekisterin sivulta.

Lisää tietoa ja ohjeita tulorekisterin käyttöönottoon

Kokosimme avuksesi kattavat ohjeet tulorekisteriin sähköisen asiointipalvelun käyttöönottoon. Lue vinkit, katso videoita ja osallistu koulutuksiin.

Asiakaspalvelumme palvelee chatissa tai puhelimitse arkisin klo 8-16 numerossa 010 195 000.

Lue lisää tulorekisteristä ›

Ohjeita palkkojen ilmoittamiseen tulorekisteriin