Ilmoita palkkatiedot tulorekisteriin

Ilmoita kaikki 1.1.2019 jälkeen maksetut palkat tulorekisteriin. Tee ilmoitus viiden päivän kuluessa palkanmaksusta. Ilmoitus täytyy tehdä jokaisen palkanmaksukerran jälkeen jokaisesta työntekijästä erikseen.

Miten ilmoitan tulorekisteriin?

  • Ilmoita tulorekisteriin kaikki maksetut palkat ja luontaisedut.
  • Tee palkkailmoitukset tulorekisteriin viiden kalenteripäivän kuluessa palkanmaksusta.

Ilmoittamisessa ei ole euromääräisiä rajoja. Ilmoita tulorekisteriin myös muutokset palkoissa, jotka olet maksanut 1.1.2019 jälkeen.

Voit lähettää palkkatiedot tulorekisteriin suoraan palkanlaskentajärjestelmästä teknisen rajapinnan kautta tai tulorekisterin verkkopalvelussa tiedostona tai lomakkeella. Lisätietoja löydät tulorekisterin verkkosivuilta.

Työntekijän eläkemaksut maksetaan edelleen Ilmariseen

Työeläkemaksut maksetaan jatkossakin Ilmariseen. Saamme kaikki vakuutusmaksujen ja eläkkeiden laskentaan tarvitsemamme tiedot suoraan tulorekisteristä. 

Saat laskun työeläkemaksuista kunkin palkanmaksukuukauden jälkeen. Laskun perusteena on tulorekisteriin ilmoittamasi palkkatiedot. Lasku työeläkemaksuista erääntyy pääsääntöisesti palkanmaksukuukautta seuraavan kuun viimeisenä päivänä. 

Poikkeuksena on Palkka.fiSuoraTyö.fi- ja PikaPalkka-palveluiden kautta ilmoitetut palkat. Kun teet palkkailmoituksen jossain näistä palveluista, emme lähetä erillistä laskua. TyEL-maksu ja sen maksamiseen tarvittavat tiedot muodostuvat käyttämääsi palveluun. Maksa lasku palvelun ohjeiden mukaan.

eräpäivän muuttaminen verkkopalvelussa 

Voit siirtää eräpäivää korkeintaan kuukaudella eteenpäin. Tällöin vakuutusmaksu erääntyy  palkanmaksua seuraavan toisen kuukauden aikana. Eräpäivän voi muuttaa palkanmaksukuukauden aikana kirjautumalla verkkopalveluumme. Kun eräpäivää on siirretty, vakuutusmaksuun lisätään vakuutusmaksukorkoa toisen kuukauden osalta. Uusi eräpäivä on voimassa myös seuraavilla laskuilla, kunnes muutat eräpäivää uudelleen verkkopalvelussa.

Suosittelemme, että otat käyttöön verkkolaskun samalla, kun otat käyttöön tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun. Jos käytät SuoraTyö.fi- tai Palkka.fi -palvelua, saat maksutiedot suoraan niiltä. Emme lähetä sinulle erillistä laskua. Palkka.fi- palvelussa TyEL- maksu erääntyy palkanmaksua seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä. Eräpäivän muutos ei vaikuta Palkka.fi- palvelun eräpäivään.

Lue lisää ja ota verkkolasku käyttöön ›

Työnantajan erillisilmoitus

Anna tarvittaessa työnantajan erillisilmoitus tiedoista, jotka eivät koske yksittäistä tulonsaajaa. Erillisilmoitus on annettava viimeistään palkanmaksukuukautta seuraavan kalenterikuukauden 5. päivänä.

Lue lisää työnantajan erillisilmoituksesta tulorekisterin sivulta.

Lisää tietoa ja ohjeita tulorekisterin käyttöönottoon

Kokosimme avuksesi kattavat ohjeet tulorekisteriin sähköisen asiointipalvelun käyttöönottoon. Lue vinkit, katso videoita ja osallistu koulutuksiin.

Asiakaspalvelumme palvelee chatissa tai puhelimitse arkisin klo 8-16 numerossa 010 195 000.

Lue lisää tulorekisteristä ›

Ohjeita palkkojen ilmoittamiseen tulorekisteriin