Uutinen 26.11.2013

ILMARINEN LISÄÄ ULKOMAISIA KIINTEISTÖSIJOITUKSIA

Ilmarinen aikoo lähivuosina lisätä kiinteistösijoitusten määrää sijoitussalkussaan. Varatoimitusjohtaja Timo Ritakallion mukaan tämä tapahtuu pääosin ulkomailla tehtävillä suorilla kiinteistösijoituksilla.

− Tällä hetkellä kiinteistösalkkumme on erittäin Suomi-painotteinen. Kuten muussakin sijoitustoiminnassa, myös kiinteistösalkkua on tärkeää hajauttaa myös maantieteellisesti, ja siksi olemme päättäneet lähteä hakemaan vakaasti tuottavia kohteita ulkomaisilta kiinteistömarkkinoilta, Ritakallio kertoo.

Kohteita aletaan hakea muista Pohjoismaista sekä vakailta ja likvideiltä eurooppalaisilta kiinteistömarkkinoilta kuten Isosta-Britanniasta, Ranskasta ja Saksasta sekä Yhdysvalloista.

− Pyrimme tulevaisuudessa hyötymään siitä, että kiinteistömarkkinoiden syklit eri alueilla kulkevat eri tahdissa, Ritakallio taustoittaa.

Syyskuun lopussa Ilmarisen kiinteistösijoitusten arvo oli noin neljä miljardia euroa, joista kotimaisten sijoitusten osuus oli lähes 90 prosenttia. Ilmarisen nykyiset ulkomaiset kiinteistösijoitukset koostuvat pääasiassa rahastosijoituksista.

Ensisijaisesti toimitiloja

Ilmarinen hakee ulkomaisilta kiinteistömarkkinoilta sijoituskohteiksi erityisesti sellaisia toimitiloja, jotka soveltuvat pitkäjänteiseen sijoittamiseen ja joista eläkevaroille saadaan vakaa ja hyvä tuotto.

− Kohteiden tulee sijaita hyvillä paikoilla sekä olla teknisesti moderneja ja energiatehokkaita, luonnehtii kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen.

Aimonen korostaa, että suorissa kiinteistösijoituksissa markkinoiden paikallistuntemus on sijoittajalle tärkeää, jotta kohdevalinnoissa voidaan onnistua.

− Tästä syystä tulemmekin hakemaan paikallisia kumppaneita, joiden kanssa voisimme tehdä yhteissijoituksia. Parhaisiin tuloksiin uskomme pääsevämme vahvan, kyseisessä kohdemaassa toimivan kiinteistösijoittajan kanssa.

Lisätietoja:

Timo Ritakallio, varatoimitusjohtaja, puh. 0500 536 346
Tomi Aimonen, kiinteistöjohtaja, puh. 050 366 7501

Ajankohtaista

Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät
Lisää uutisia ja tiedotteita