Eläkeuudistuksen vaikutus kiinnostaa: Ilmarisen eläkelaskurilla tehty jo yli 30 000 arviota

31.10.2014
|
Tiedote

Ilmarinen julkaisi kaksi viikkoa sitten eläkeuudistuksen vaikutuksen arviointia helpottavan eläkelaskurin. Laskurin avulla käyttäjä voi arvioida miten uudet, vuodeksi 2017 ehdotetut muutokset eläkelakeihin vaikuttavat omaan eläkeikään ja eläkkeen määrään.

Eläkelaskurilla on tähän mennessä tehty yli 30 000 eläkearviota.

− Työeläke on tärkeä osa suomalaista sosiaaliturvaa ja työn tuottamaa hyvinvointia. Uuden laskurimme käyttömäärät kertovat, että eläkeuudistuksen vaikutus omaan eläkkeeseen kiinnostaa selvästi ihmisiä jo nyt ja tiedon tarve tulee vielä kasvamaan lähestyttäessä vuonna 2017 voimaan tulevaa uudistusta, sanoo Ilmarisen eläkevakuutuksista vastaava johtaja Sini Kivihuhta.

Laskuriin syötetään tarvittaessa syntymävuosi, nykyinen bruttopalkka ja viimeisimmältä työeläkeotteelta kertynyt eläkkeen määrä. Nämä kolme tietoa lisäämällä laskurista saa parhaan mahdollisen arvion tulevasta eläkeiästä ja eläkkeen määrästä, perustuen eläkeratkaisussa tehtyihin linjauksiin.

Työmarkkinaosapuolet pääsivät sopuun eläkeuudistuksen sisällöstä syyskuussa. Vuoden 2017 alusta voimaan tulevan eläkeuudistuksen tavoitteena on pidentää työuria ja pienentää julkisen talouden kestävyysvajetta. Uudistukset tulevat voimaan vuonna 2017 ja uudet eläkeikärajat koskevat vuonna 1955 syntyneitä ja nuorempia. Uudistus ei koske jo eläkkeellä olevia.

Ilmarisen laskurin löydät täältä.

Lisätietoja: Sini Kivihuhta, johtaja, eläkevakuutukset, puh. 010 284 2252,  050 511 2467