ELOKUVATEATTERI MAXIM JATKAA TOIMINTAANSA

9.12.2014
|
Tiedote

Ilmarinen ja Kämp Group ovat sopineet uuden lifestyle-hotellin rakentamisesta Helsingin keskustaan Kluuvikadulle. Uusi hotelli palvelee Helsingin ydinkeskustassa elämyksellisyyttä hakevia hotellivieraita, joiden osuus matkailijoista on edelleen kasvussa.  Hotelli rakennetaan kiinteistöön, jossa on toiminut perinteikäs elokuvateatteri Maxim.  Muutoksen yhteydessä Maxim 2 säilytetään ja elokuvateatteritoiminta salissa jatkuu edelleen.

− Olemme erittäin tyytyväisiä löydettyämme vuokralaiseksi uuden yhteistyökumppanin, joka on valmis merkittävästi panostamaan Maximin tulevaisuuteen. Näin Maximissa voidaan myös jatkossa tarjota korkeatasoisia elokuvia vaativallekin yleisölle, sanoo Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.

Uuden lifestyle-hotellin nimeksi tulee GLO Maxim ja se liitetään osaksi Kämp Groupin GLO-ketjua. Hankkeen toteutumisen edellytyksenä on, että tarvittavat rakennus- ja muut viranomaisluvat suunnitelmille hyväksytään. Tavoitteena on, että hotellin rakennustyöt alkaisivat vuonna 2015, ja uuden hotellin avajaiset olisivat syksyllä 2016. Uuden hotellin huonekapasiteetti on yli 70 huonetta.

− Me olemme erittäin mielellämme kehittämässä uutta hotellia yhdessä Ilmarisen kanssa aivan Helsingin ydinkeskustaan. GLO Maxim hotelli tuo Helsinkiin lisää lifestyle-segmentin hotellihuoneita, ja samalla uusi hotelli laajentaa luontevasti GLO-ketjun ja koko Kämp Groupin tarjontaa. Olemme myös iloisia, että olemme voineet olla vaikuttamassa eurooppalaisiin laatuelokuviin keskittyvän Maxim 2:n toiminnan jatkumiseen, sanoo Ari Tolppanen, CapMan Buyoutin senior partner ja Kämp Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Ilmarinen on hankkeen kiinteistöomistaja ja Kämp Group toimii tilan hotellioperaattorina. Ilmarisella on merkittävää kokemusta vanhojen arvokohteiden kunnostuksesta.

− Haluamme kehittää elävää kaupunkikeskustaa yhdessä arkkitehtien ja viranomaisten kanssa. Se on kaikkien etu, niin kaupunkilaisten kuin eläkkeensaajienkin, Torsti sanoo.

Lisätietoja:

Ilmarinen: Esko Torsti 050 62942

Kämp Group Oy: Ari Tolppanen 0500 407343

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että yli 900 000 suomalaista saa työstään ansaitsemansa eläkkeen. Eläkevastuiden katteena meillä on yli 30 miljardin euron sijoitusomaisuus. Kiinteistösijoittajana olemme yksi Suomen suurimpia 3,5 miljardin euron kiinteistöomaisuudellamme. Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Kämp Group on suomalainen hotellikonserni, johon kuuluu mm. joukko Helsingin maineikkaimpia hotelleja ja ravintoloita sekä Kämp Spa. Kämp Groupissa työskentelee noin 400 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2014 on noin 50  milj. euroa. Konsernin kansainvälisesti tunnetuin hotelli on vuonna 1887 perustettu legendaarinen Hotel Kämp ja lisäksi siihen kuuluu luksus- ja design-hotelli Klaus K sekä suosittu lifestyle-hotelliketju GLO Hotels. Kämp Groupin omistavat CapManin hallinnoimat rahastot, Berling Capital Oy, Rake Oy ja Kämp Groupin toimivajohto. www.kampgroup.fi, www.hotelkamp.fi, www.glohotels.fi, www.kampspa.fi, www.klauskhotel.com